![]() |
| |||||||
| Zeka Oyunları Bilmece Bulmaca Her türlü zeka sorusu, bilmece ve yoruma açık konularda beyin fırtınası yapılan alan |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Bursa-İstanbul-Edirne
Rep Gücü: 3007 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | basit bir kaç zeka sorusu 1-Hristiyan bir çift kilisede bir ayine katılır.. Adam bir müddet sonra uyuyakalır ve rüyasında bir savaş çıktıını, 2 en yakın arkadaşının esir düşerek öldürüldüünü görür. Bunun üzerine aniden kalp krizi geçirerek ölür.. Buradaki mantıksızlık nerde ?!? 2-Bir cinayet davası görülmektedir. suçlu bellidir,ancak avukatın son bir kişinin olduunu ve dinlenmesi gerektiini sölemesi üzerine ahmet çağrılır.. ahmet (gayet üzgün bi yüz ifadesiyle) : arkadaşımın öldüüne hala inanamıorum.onu öle görmek beni çok etkiledi. der ve dewam eder. olay gecesi bir davetteydim. onu çağırmama rağmen gelmemişti. saat 12 civarı eve dönerken ona uğramayı düşündüm. ewden çıkmayacaını sölemişti..kapıyı neredeyse kıracaktım ama açmadı. merak ettim ve camına bir merdiven dayadım.içerisi buhardan görünmüyordu.camı sildiimde yerde hareketsi olarak yatıodu..camı kırdım ve içeri girdim. ölmüştü.. der.. ahmet'in dinlenmesi üzerine hakim ahmet'i suçlu bulur ve tutuklanır. hakimin verdii karar doğru olduuna göre hakim suçlu olduunu nerden anlamıştır ? 3- 3 arkadaş bir radyo kanalı açmaya karar verir ve 10'ar lira vererek 30 liradan bir kanalı satın alırlar. daha sonra kanalın indirimde olduunu,aslında 25 lira deerinde olduunu hatırlayan satıcı 5 lirayı geri vermek ister. Ancak 3 kişiye paylaştıramayacaında n, 1'er lira verir ve 2 lirayı cebe atar. Radyo kişi başına 9 liradan geldiine göre; 9x3=27 lira 2 lirada satıcının cebindedir; 27+2=29 peki geride kalan 1 lira nerede?
__________________ Kul Köle Olma İşini Yap,Kedi Gibi Pusma Ayağa KALK!!! ------------------------------------------- ![]() iletişim: deltri@sanalkampus.o rg |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Super Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: May 2007 Nerden: melekler şehrindenn :))
Rep Gücü: 6470 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: basit bir kaç zeka sorusu 2 nin cevabını buldum içerisi buhardan görünmüyordu camı sildim diyo ahmet.. dışardan buharlı camı silemezki.. |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| AĞIR ABİ ![]() ![]() Üyelik tarihi: Nov 2006 Nerden: Ankara
Rep Gücü: 1000 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() Adamın cebinde 30 lira vardı,,, 3 Kişiye 1'er lira dağıttığına göre kendisinde 27 lira kaldı,,, Adamlardaki 3 lira ile toplam 30 lira... Yani ortada sorun yok... | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Kıdemli Üye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2006 Yaş: 26
Rep Gücü: 274 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: basit bir kaç zeka sorusu 2.soruda da periyime katılıyorum buharlanana cam dışardan silinmez. 3. sorunun cevabı satıcıda 30-5=25 lira 25+2= 27 lira oluyo 1'er lira geri verdi 1+1+1 = 3 27+3=30 lira bencede bi sorun yok |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| AĞIR ABİ ![]() ![]() Üyelik tarihi: Nov 2006 Nerden: Ankara
Rep Gücü: 1000 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Ölü adam rüyasını anlatamayacağına göre,,, ![]() Mantıksızlık burada ... ![]() | |
| | |
![]() |
| Tags |
| zekani calistir |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |