![]() |
| |||||||
| Zeka Oyunları Bilmece Bulmaca Her türlü zeka sorusu, bilmece ve yoruma açık konularda beyin fırtınası yapılan alan |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Yeni Üye Üyelik tarihi: Jul 2007 Yaş: 23
Rep Gücü: 0 ![]() ![]() | vezir aranıyor bir gün kralın biri vezir seçiyormuş..yalnız çok zeki birini bulabilmek için bir soru sormuş..soru şu.. kralın elinde her biri 10 gramdan 100 altın var..bu altınları 10 sarrafa eşit olarak paylaştırıyor..ama sarrraflardan biri bu 10 altının her birinden 1 er gram çalıyor..(altınlar her sarrafın 1,2,3,..10 diye numaralandırdığı keselerde duruyor..yani altınların hangi sarrafa ait olduğu biliniyor..) vezir adayının bunu hangi sarrafın yaptığını yalnızca bir tartmada bulması gerekiyor..unutmayın yalnızca bi kez tartma hakkı var.. sizce ?? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() ![]() Üyelik tarihi: Nov 2006 Nerden: €ski$eHiя
Rep Gücü: 3765 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: vezir aranıyor sarraf nie kendi altınını çalmiş onu anlamadım
__________________ Sen dudağımdan apar topar dökülen sözlere virgül koymaya çalışırken, ben ettiğin cümleleri noktalıyordum. [SanaLkampus Hatıra Defteri] |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2007 Nerden: Ben heryerdeyim ama simdilik ankara !!! Yaş: 18
Rep Gücü: 940 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: vezir aranıyor keseleri almıştır eline 10 gramlık düşüş bariz belli olur sonra adamların gözlerinden anlamıştır herhalde |
| | |