![]() |
| | #1 (permalink) |
| Windows 2000 Server: Kullanıcı Yönetimi Active Directory kurulduktan sonra kullanıcı tanımlarına geçilir. AD'nin kurulumundan önce User Manager'de tanımlı kullanıcılar, "Active Directory Users and Computers" içinde tekrar tanımlanmalıdır. Soldaki ekranda "Users"i seçelim, burda halihazıra tanımlı kullanıcılar Her gruba faklı seviyede yetkilendirme yapılır. Bir gruba üye olan kullanıcı o grubun tüm bu yetkilerini kazanmış olur. "Users" üzerine sağ tıklayın veya, "Action" "New" / "User" Domain üzerindeki tam isim \n jhelmig@JHHOME.COM Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır olacak. NetBios ismi ise: JHHOME\jhelmig) . Alttaki seçenekler: -User must change password at next logon Kullanıcı ilk login olduğunda bu tanımlanan şifreyi değiştirmek zorunda olsun. -User cannot change password Kullanıcı şifresini hiç bir zaman değiştiremez. -Password never expires Şifrenin kullanım süresi hiç dolmaz "Finish" diyerek bu kullanıcıyı oluşturduk. Tam 12 tane tab var! Biz sadece bir kaç tanesini inceleyeceğiz. Kullanıcı login oluduğunda çalışacak bir script tanımlamaya yarar. (bu script NETLOGON - paylaşımı içine kaydedilmeli, ayrıntılı bilgi aşağıda). Kullanıcıyı bir grubun üyesi yapıp/çıkarmaya yarar. Bu kullanıcının server'a modem ile veya VPN yoluyla bağlanıp bağlanamayacağını belirtir. (Eğer şirkette seyahat halindeyken de modemle server'a bağlanması gereken bir kullanıcı varsa mesela..) Terminal Services ayarları. Script kullanımı Profiles tabında bir script kullanımı tanımlarsanız, bu script dosyası NETLOGON-share dizinine kaydedilmelidir. Bu dizin paylaşımında read-only'dir.Server üzerinde "My Computer" dan giderek dosyayı burda oluşturursunuz. Bu dizinin nerede olduğunu bulmak için: "Computer Management" / "System Tools" / "Shared Folders" / "Shares": NETLOGON-share bir NTFS-disk-partition üzerinde olmak zorundadır.Ve Active Directory kurulumunda oluşturulur.
__________________ ![]() Uyan TÜRK evladı uyan!! Otuz kupona alınmadı bu VATAN!! Ateşe dayanabileceğin kadar günah işle!! imza yerine parmak bassam olmazmı ![]() İletişim Mail & Msn : azrailangel@sanalkam pus.org | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| windows, 2000, server, kullanici, yonetimi |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |