![]() |
| | #1 (permalink) |
| Üye ![]() ![]() ![]() | win98 ·Kısa tarihçesi (ne zaman çıktı? Vb.) ·İşletim sisteminin kurulacağı optimum bilgisayar özellikleri nelerdir? ·İşletim sisteminin getirmiş olduğu yenilikler nelerdir? ·İşletim sisteminin diğer işletim sisteminden farklılıkları varsa nelerdir? ·İşletim sisteminin avantaj ve dezavantajlı yanları nelerdir? ·İşletim sistemi hangi dosya sistemi kullanılmaktadır? ·Kurulumunda dikkat edilmesi gereken noktalar varsa nelerdir?
__________________ SENIN KALEMIN VARSA BENIMDE SILGIM VAR!!![]() |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Yeni Üye Join Date: Jun 2007 Kullanıcı No: 5122
: 0 Rep Puanı : 1100 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: win98 25 haziran 1998 tarihinde piyasaya sürülen windows 98 inceki 4.ana sürüm olan windows 95 in açıklarını kapamak için ve gelişen multimedya özelliklerini destekleyen bis sistem olarak çıkmıştır. Con adı memphisdir. Microsoftun Windows 97 olarka piyasaya süreceiği işletim sistemin düzenlenmiş halidir. Win98 in bulunan hatalarının tam olmasada giderilmiş hali windows 98 SE (Second Editiondur. buda mayıs 99 yılında piyasaya sürülmüştür. sistem için 166 mh.lik bir işlemci 16 mb lık bir ram ve 200 mb lık bir hdd ve cd-rom lu bir makinaya kurulabilmekteydi. En önemli özelliği Ms-Dos işletim sisteminin kullandığı Fat sürücü bölmesini 16 bitten 32 bite çıkararak hdd teki alanların etkin kullanılması desteklenmiştir. Özellikle usb ve agp aygıtları için windows95b ye göre daha fazla destek sağlanmıştır. Çoklu monitör desteği de bu sürümde Windows'a dahil edilmiştir. Windows 95 ile birlikte gelen internet explorer 4.0 (98SE de 5.0'dır) paketi bu sürümde yeni versiyonuyla devam etmiştir. Masaüstünün işlevselliğini arttırmak amacıyla Active Desktop (Etkin Masaüstü) özelliği geliştirilmiş fakat hatalı olduğundan amacına ulaşamamıştır. Windows98Se de ise DVD desteği sağlanmış DVD-Romları görerek kullanıma açılmıştır. Kurulum aşaması 95 e göre basite indirgenmiş ve Cd-Romdan boot özelliği ile bilgisayar kuruluma otomatik geçmesi sağlanmıştır. Sadece ileri diyerek işletim sisteminin kurulması büyük bir kolaylık sağlamaktadır. |
| | |