![]() |
| | #1 (permalink) |
| Windows 2000 Server: Active Directory'nin Kurulumu ve Ayarı Windows 2000 Server kurulurken "Standalone Server" olarak kurulur.. İlk defa login olduğunuzda ise, "Windows 2000 Configure Your Server" ekranı gelir: Bu noktada kuruluma devam edebileceğiniz gibi, bu pencereyi kapatabilir, başka ayarlamalar yapabilirsiniz. Bu ekran siz seçimi yapıp bitirene kadar her açılışta çıkacaktır. "Administrative Tools" "Configure Your Server", "Active Directory" kurulumunun değişik yolları vardır. Küçük bir networkteki tek server'dan değişik ülkelere yayılmış yüzlerce server'a kadar değişik senaryolar söz konusu olabilir. Bu örnekte ağ'daki ilk ve tek server'ı kurduğumuzu varsayıyorum. AD Kurulumu- "This is the only server in my network" - "Next": Bu şekilde sunucumuz gerekli tüm komponentlerle donatılmış olacak: - Active Directory - DHCP-server - DNS-server (Active Direcory için gerekli) "Show more details" ile devam etmeden tüm bilgilere bir göz atalım: Yukarıdaki ekranda, -sunucuya 10.10.1.1 IP adresinin atanacağını, -10.10.0.2 den 10.10.0.254'e kadar 253 makinaya IP ataması yapabilecek şekilde ayarlanacağını (DHCP) söylüyor. Bu sihirbaz benim için herşeyi halledebilir, ama ben onun belirlediği IP aralığı vs. yerine kendim ayarlamak istiyorum. Bu nedenle sol menüden "Home"u tıklıyorum ve "One or more servers are already running in my network" diyorum:
__________________ imza yerine parmak bassam olmazmı ![]() İletişim Mail & Msn : azrailangel@sanalkam pus.org | |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Super Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Nov 2006
Rep Gücü : 3563 Rep Puanı : 352384 Rep Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Windows 2000 Server: Active Directory'nin Kurulumu ve Ayarı Tamamen otomatik bir sihirbaz yerine işi elmizle yapalım. A: Sol menüden yüklemek istediğimiz servisi seçmemiz gerekiyor. "Active Directory"yi seçelim: Active Directory en azından bir disk bölümünün (partition) NTFS olarak formatlanmış olmasını gerektiriyor. Eğer bunu henüz yapmadıysanız, bu noktada "cancel" edebilir ve tekrar başlayabilirsiniz. "Start the Active Direcory Wizard" diyelim. Örn:domain ismim "JHHOME.COM" olacak. İkinci bir domain oluşturacak olursam da "SUPPORT.JHHOME.COM", gibi bir ismi olacak. İkiside aynı domain ağacı üzerinde olacak. Bu bizim ilk domainimiz olduğuna göre, yeni domain ağacımız için bir orman yaratmamız gerekiyor. Ancak bu girdiğimiz değerin (JHHOME) bir domain ismi gibi durmadığına dair bir mesaj alıyoruz. "Full DNS name for new domain". İnternet domain adları gibi burda da ismin içinde nokta ile ayrılan iki bölüm olması bekleniyor (alttaki uyarı mesajı). Siz bu formatta bir isim girmeseniz bile, windows girdiğiniz ismin sonuna .DOM ekini getiriyor zaten. Girdiğiniz ismin internet üzerinde tanımlı bir adres olması hiç önemli değil. Çünkü biz bunu yerel ağımızda kullanacağız. Ve internet üzerinde kimse bilmeyecek. Windows95/98/ME, Windows NT4) da uyumlu olması için NetBIOS uyumlu bir isimde giriyoruz. Bu isim "NetBEUI" protokolünde veya "NetBIOS over TCP/IP" için kullanılacak.
__________________ imza yerine parmak bassam olmazmı ![]() İletişim Mail & Msn : azrailangel@sanalkam pus.org |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Super Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Nov 2006
Rep Gücü : 3563 Rep Puanı : 352384 Rep Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Windows 2000 Server: Active Directory'nin Kurulumu ve Ayarı DNS-serverı daha önce kurmamıştım şimdi yüklemem gerektiğini söylüyor. "Next" diyerek dosyaların yüklenmesi başlatalım. Bilgisayar kitlendi diye restart etmeye kalkmayın. Bitti ! Restart ! Makina açılınca aynı "Configure Your Server" ekranı gelecektir: Temel kurulumu yaptığımız için ekran değişmiş durumda. "Show this screen at startup"bunun yanındaki tıkı kaldırırsanız bu ekran bir daha karşımıza çıkmayacaktır.. Active Director'yi kaldırıp, tekrar Stand-alone server haline dönmek için: un-install Active Directory.
__________________ imza yerine parmak bassam olmazmı ![]() İletişim Mail & Msn : azrailangel@sanalkam pus.org Konu azrailangel tarafından (26.06.07 Saat 11:07 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| windows, 2000, server, active, directorynin, kurulumu, ayari |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |