Sanalkampus Türkiyenin ilk Sanal Kampüsü -  

Geri git   Sanalkampus Türkiyenin ilk Sanal Kampüsü - > SPOR > Futbol > Trabzonspor

Konuyu değerlendir - Sedat Tunalı'nın Yazıları.
(0)
Değerlendirme: Toplam 0 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi puandır.

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 28.04.08, 11:22 PM   #1 (permalink)
Daimi Üye

lazLORD61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Karizma
Rep Gücü : 898
Rep Puanı : 88413
Rep Seviyesi : lazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond repute
İletisim
Sedat Tunalı'nın Yazıları

Trabzonsporumuzun en önemli yazarlarından olan Sedat Tunalı'nın yazılarını bu başlık altında paylaşmaya çalışacam...taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan özü sözü bir olan yazarımızdır kendisi....

Not : Yazılar En eskiden en yeniye doğrudur ve hiçbir değişiklik yapılmadan aynen buraya koyulmuştur.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fener hakkıyla..Bu Nasıl Trabzon!?

Sedat TUNALI
sedattunalim@gmail.c om

27 Mart 2008 Perşembe
Fenerbahçe bu maçla şunu gösterdi aslında.
Hani Fenerbahçeliler sık sık dile getiriyor, biz "Fenerbahçeli olmayanların" da " abartmayın, kuzguna yavrusu şahin görünür durumları bunlar, kendinizi kandırmayın" gibi cümlelerle küçümsediğimiz sarı lacivert bir tesbit vardır: Fenerbahçe Futbol Takımı Türkiye Ligini aştı!
Kendi adıma, İnönü Cehennemi diye yutturulan ve aslında ev sahibi takım oyuncuları için cehennemden de beter olan deplsamandan, bir halı saha rahatlığında 3 puan çıkaran Fenerbahçe, artık benim için de, ülke standartlarını aştığını, aşabildiğini göstermiştir! Lamı cimi yok, şampiyonluktaki en büyük rakiplerinden birini, kendi evinde, bu kadar rahat yenebilen bir takıma belden aşağı vurmak yerine hakkını teslim etmek daha "erkekçe" olmaz mı, ne dersiniz?
Önce Sivas sonra da BJK deplasmanları, Fenerbahçe'nin konsantre olabildiğinde tüm rakiplerini zorlanmadan ve halı saha maçı rahatlığında al aşağı edebildiğinin belgeleri olarak istatistiklere kayıt düştü. Kimse kusura bakmasın, buna 2 hafta önceki ben de dahilim, Fenerbahçe bu maçta şunu kanıtladı; bu ligin şampiyonu ben olurum, ama eğer istersem!!
BJK, hazırlanış olarak derslik beraberlik golünden sonra kısa bir süre oyuna hükmetti. Ancak bu kısa süre, bazı siyah beyaz kramponların ukalalık-sorumsuzluk sınırlarını çok zorlamasıyla çabuk harcandı ve Fenerbahçe yeniden üstünlüğü ele aldı. Haftaya Sivas deplasmanındna çıkarılacak 3 puan şampiyonlar ligi mücadelesine devam, kaybedilen her puan da elveda demek olacaktır. Ertuğrul Sağlam'a ben de üzüldüm ama, Trabzonspor kadar değil elbet..

ANKARA İSTEDİĞİNİ ALDI!
İlk cümlemiz şu olsun ki, yanlış anlamaların önüne geçelim: Bu takımı Ersun Yanal kurmadı, eleştirilerimiz de ona değil haliyle.
Trabzon takımını izlemek futbolseverler için hatrı sayılır bir işkence, malum. Bu işkencenin bordo mavi renklerle gönül bağı kuranlar için katmerlendiğini söylemeye lüzum yok, o da malum..Hele Yattara da yoksa keçiboynuzu mübarek, yala dur ama nafile, hoş keçiboynuzunun da bir tadı var..Neyse..
Hayat yeterince "sorun" ürettiği için olsa gerek, Yattara nın da oynamaycak olması nedeniyle, belki de tüm hayatım boyunca 2. veya 3. kez canlı yayınlanan bir Trabzon maçını izlemedim, içimden gelmedi. Emeği geçenleri kutlar adreslerine yeter niktarda kına gönderdiğimi de müjdelerim.
Bir maç kazanılır, kaybedilebilir, eyvallah!
Bir takım istikrarsız bir görüntü de çizebilir, eyvallah!
Futbolcu kadronuz "ilkel tarım aletleri gezici sergisi" de olabilir, mümküni görüldüğü üzre, eyvallah!
Teknik kadronuz, arkalarında durmayan yönetimden kaynaklanan güvensizlik nedeniyle performans diplemesi yapabilir, eyvallah!
Hepsine eyvallah!
Da;
Yahu bir takımı oluşturan 11 muhterem, ligde kalma mücadelesi veren bir rakibe karşı tek pozisyonuna uzatma dakikalarında girme utancıyla nasıl yaşar? Hadi onlar yaşıyor, alıştılar diyelim, bu takımın adı nasıl olur da Trabzon olur!!!Bu arada Tolga ve Umut'a yönelik eleştirilerime komik karşı eleştiriler geliyor. Hüseyin'i korurken Trabzonlu olduğumu dile getiren kimi okurlar, Tolga'nın nereli olduğundan elbette haberleri var, ama belli ki birilerinden akıl alanlar da var içlerinde. Umut'un iyi niyetinden asla kuşkum yok, her yazımda da belirtmişimdir, ama Trabzonspor'da oynamak için iyi niyetten fazlası da gerekir. Hüseyin'in aldığı parada gözüm yok, ama o kadar da değil elbet!
Şehir her geçen gün küçülürken, şehri ve takımı idare edenler daha teknik direktör kaosunu bile önleyemeyecek bir yetersizlik içindeler.
Takım sıradan bile değil, yönetim umutları boşa çıkarmanın provalarını yapıyor, taraftar umutsuz, Sedat Tunalı bile maç izlemez olmuş..
"Atanı Umut sektireni Tolga, ne olacak ki başka" diyenler oldu biliyorum..İnanın başka söze gerek yok. O tünelin ucunda bir ışık görünüyor ya hani, korkarım ki o "güçlü" ışık, farlarını halojenleştirmiş trenin ışığı..
==================== ==================== ==================== =
Lig Radyo'da sevgili Yavuz Saltık'ı dinlerken öğrendim. Trabzonspor'un herşeyi! Bayındırlık Ve İskan Bakanı Sayın Faruk Özak "İşler çok kötüye gidiyordu, ben olmasam Trabzon olmayacaktı" buyurmuş. Trabzon'da yayınlanan İlk Haber gazetesinden Cevat Ocak imzasıyla yayınlanan habere bir yalanlama gelmediğine göre bu açıklama, maalesef, doğru. Bir camia, ki Trabzon gibi bu ülkenin en büyük lobisi olabilecek bir camia, bu açıklamaya sessiz kalıyor ve bu golü yiyorsa, kimse kusura bakmasın ve Fenerliye, Sivaslıya Çorumluya kızmasın; Trabzon büyük filan değildir!!

Sayın Özak'ın Trabzonsporla ilgili kaygı duyması, her koşulda ve yerde görüş belirtmesi, görüşlerinin alınmasını son derece doğal ve hatta gerekli görenlerdeniz. Kendisinin şehre ve takıma yönelik kaygılarının, siyasi hesaplarından önde geldiğine de inananlardanız hatta. Ancak bir camianın varlığını kendi varlığına "mahkum" kılmak, bilerek veya bilmeyerek, sadece kendisini değil camiayı da küçük düşürür. Maksadı aşan bir açıklamadır diyelim ve daha fazla irdelemeyelim..

Trabzonsporlu "hesapsız gönüldeşler birliği" 6T1S sitesinin kurucularından, Trabzonspor ve Trabzon aşığı olan "Antalyalı Emre" kardeşim, telefonla sitemlerini bildirdi, ki ziyadesiyle haklıdır. Kimi taraftar sitelerini "idare eden" ve bana bile komikçe iftiralar yönelten zevat yüzünden buralardan olabildiğince uzak kalmaya çalıştığımdan haberdar olamadığım bir güzellikten söz etti Emre kardeşim. İzmirli bir kardeşimizin öncülük ettiği ve Muş'taki bir ilk öğretim okuluna" bordo mavi" yardımı amaçlayan bu organizasyona tüm Trabzonsporluların omuz vermesini ve işin manevi boyutunun farkına varmalarını istiyorlar.

Alparslan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Mehmet Güneş; çeşitli branşlarda faaliyet gösteren okulu için tüm Trabzonsporluları forma yardımına çağırıyor. YİBO'ları bu ülkenin yoksul çocuklarının kurtuluş ve memleket sevgilerinin nakış nakış işlenip ülkeye hizmete dönüşünün üniversiteleri olarak gören biri olarak, bizi bu durumdan haberdar eden Emre kardeşime ve programında yayınlayan Yavuz Saltık'a kalbimin derinliklerinden kocaman bir teşekkür gönderiyorum.(Geniş bilgi için 6T1S..)

ERSUN YANAL BU ŞEHRİN UMUDUDUR, KIRMAYIN, KIRILMAYIN!
Sadri Şener yönetiminin Ersun Yanal konusunda dik bir duruş sergileyemediğini, kısık sesle çıkan destek cümlelerinin de kimseleri ikna etmediğini, edemediğini biliyoruz, görüyoruz.
Kimi zaman söylenmeyen şeyler söylenenlerden çok daha fazla anlam taşır ve gerçek niyeti görmek isteyen akıllara fısıldar. Trabzonspor yönetimi, bilinmez hangi nedenlerle, Ersun hocayla çalışmamak için bahane arayan bir görüntü vermekte ve bu hal neredeyse taraftarların tamamınca "hadi canım, bu kadar da olmaz, adama bir şans bile vermeden gönderecek kadar aklısız olamazlar" görüşü dillendirilmektedir. Sayın Şener'in akıl hocaları kimlerdir veya bu konuda tüm inisiyatif kendi elinde midir bilemem, ama bildiğim bir şey var;

Eğer Sadri Şener yönetimi yeni sezon hazırlıklarını Ersun Yanal'la yapmaya bir an önce başlamaz ve sezona Yanal'la girmez ise; alternatif hoca kim olursa olsun tartışılacak, Ersun Yanal gölgesi yönetimin üzerinden hiç kalkmayacak ve olası başarısızlıklar yeni yönetimin ömrünü kelebeklere eş tutacaktır. Nuri Albayrak yönetiminin belki de elle tutulur tek "teknik" icraatı olan Ersun Yanal'ı, "para" bahanesiyle dışlamak, kenti ve kendini dışlamaktan başka birşey olmayacaktır. Trabzon sokaklarında ya da gurbet ellerde aklı başında tek bir Trabzonsporlu bile Ersun Yanal'a "bir şans verilmeden gönderilemeyeceğini" biliyor sayın Şener. Yanal'ı bir şekilde "göndermek" ne ahlaki ne de sportif olarak bu şehrin gelenekleriyle örtüşmez. Lütfen hocamızı da yanınıza alın ve çıkın basının karşısına, elele ve dimdik!!
Son cümlemiz "ağlamak" üzerine olsun. Sadri başkan, Trabzonspor Teknik Direktörü'nün yenilgi sonrası "ağlayacak kadar Trabzonsporlu" olmasını arzu ettiklerini söylemiş. Duygusal pencerelerimizden bakıldığında rahatlıkla onaylanabilecek bir düşüncedir bu, ancak ne zamanı ne de yeri uygun düşmemiştir. Siz; Ersun Yanal'ı da Trabzonspor kaybettiğinde ağlayabilecek kadar üzülecek bir noktaya taşımak yerine daha en baştan dışlayarak neyi hedefliyorsunuz bilemem. Lakin bu durumda "en çok ağlayan en Trabzonsporlu" olacak ki, böylesi bir yarışmanın bölge insanının karakteristiği ile hiç de uzlaşmayacağını, söylemeye gerek yok, herkes bilir, Şener de bilir. Ama işte birazcık Eric From okuyan her akıl sahibi, bu açıklamayı besleyen bilinçaltı kendini ele verişini görmektedir. Trabzonspor yönetimi perhizi bıraksın, lahana turşuları yola çıktı bile! Komik bile değil artık fotoğrafınız, bilesiniz..Hem ağlama yeteneği sadece insana mahsus değil, malum bazı sürüngenler de çok zorlanınca ağlayabiliyor.
echo ' Şampiyon olalım,Bize kupalar al,Baş tacı yapalım,Biz seni Ersun Yanal ';
echo ' iletişim : jack.sparrow@trabzonum61.com';
echo ' Namı-Diğer Kaptan Jack Sparrow ';
?> 

lazLORD61 Çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı ile Cevapla lazLORD61 isimli üyenin yazdığı bu Mesajı değerlendirin.
Alt 28.04.08, 11:24 PM   #2 (permalink)
Daimi Üye

Bilgiler
Karizma
Rep Seviyesi : lazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond reputelazLORD61 has a reputation beyond repute
İletisim
--->: Sedat Tunalı'nın Yazıları

Chelsea mi Fener mi?

Sedat TUNALI
sedattunalim@gmail.c om

31 Mart 2008 Pazartesi
İçimden bu ligi yazmak gelmiyor. BJK'lılar uçakta yenilginin nedenlerinden biri olarak gördükleri hakemi taciz etmiş, Galatasaraylılar Kalli'yle dalga geçme dozunu diplere indirmişler, Trabzon Victor Hugo'ya rahmet okutuyor, favori takımım Kayseri evinde kaybolmuş..Neyini yazayım?? Yazılmaya değer tek takım olarak Sivasspor kalıyor, "Korkunç İvan" 4x4 Çetkov'un performansına alkış tutmamak hainlik olur, O'nun özelinde Sivas camiasına bin selam gönderip içimizdeki Sivas sevgisini "dondurucuya tıkayan" Bülent Uygun'a da bir çift laf edelim: Sayın Uygun son "Trabzon'a teşekkür" kurnazlığınız, yani, bu kadar köylülük biraz fazla olmadı mı? Acaba bu açıklama ligin son maçında Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Trabzon'a şimdiden gaz verme amacı taşıyor olabilir mi? İnanın bunlara hiç gerek yok. Siz bir futbol maçından Arap- İsrail savaşı çıkaracak kadar çukurlaşsanız da, bu şehir son maçında Fenerbahçe'yi yenmek için elinden geleni yapacaktır, çünkü bu şehri var eden değerler sizin kavrayış evreninize sığmaz..Keselim..

Şimdi kendimize şu soruyu soralım.
Çok değil sadece 2 yıl önce böyle bir eşleşme ile yüzleşseydik kaçımız bu soruyu sorabilir ve "Chelsea mi Fener mi?" diyebilirdik? Aziz Yıldırım ve renk körü olmuş en fanatik Fenerbahçeliler dahil hiç bir akıl sahibi bu soruyu soramazdı, zira herkes bilirdi ki ortada bir retorik var ve bu eşleşmenin sonucu bellidir.

Şimdi de elbette favori olan temsilcimiz değil adalı mavilerdir. Zaten herhangi bir maça "favori" olarak çıkamadığınız müddetçe gerçekten büyük olmanız da imkansızdır. Yani Fenerbahçe mavileri 2 maçta da sürklase etse eğer üçünü maçın favorisi yine rakibiniz çıkıyorsa, ki çıkar, büyük olan rakibinizdir siz değil. Bu pencereden bakınca Türk takımlarının önünde çoook uzun yıllar olduğunu söyleyebiliriz. Bu faslı fazla uzatmadan gündeme dönelim yine..

Fenerbahçe, iyi konsantre olduğunda her rakibiyle boy ölçüşebileceğini birçok kez gösterdi. Bana göre takımın "gizli beyni" olan Deiwid'in yokluğunda bile en önemli rakiplerinden birini güle oynaya saf dışı bırakabilecek bir performansı pilav üstü birbuçuk rahatlığında yaşattılar. Annemizin ligi için yeterli olsa da, Şampiyonlar Liginde bu rahatlığı bulamayacağımız, pilav üstü derken patlıcan oturtmaya gelebileceğimiz de büyük bir olasılık.

Benim için Fenerbahçe - Chelsea maç terazisinin bir kefesinde dirhem dirhem de olsa "Fener eleyebilir" görmek bugün için ziyadesiyle keyif vericidir. Bu saatten sonra Fenerbahçe elense de bize şunu göstermiştir: Bugün elenebiliriz ama birgün Chelsea maçına mutlaka favori olarak çıkacağız! Olay budur!
Buraya bir arkadaşımın gönderdiği bir "dua"yı ekleyelim şimdi;
Fenerbahçe taraftar sitelerinden birinde, sanırım antu.com, Chelsea maçıyla ilgili "dua forumu" açılmış, işte o güzelim dualardan biri:
Chelsea MaÇı Dua Topiği

allahım chelsea li defans oyuncularının hücüm oyuncularımızın karşısına geçince ayaklarının titremesini� kademelere girememelirini� hava toplarına çıkamamalarını nasip eyle� kalecilerininde kaleye çektiğimiz şutlarda topu kaleye girdikten sonra görmesini nasip eyle� orta saha oyuncularının ayaklarında ki dermanı alki pres yapamasınlar� alexi rahat bıraksınlar ki nefis ara topları atsın yarabbim. Rakip takım forvetlerinin kaleye şut atarken ayaklarının çimlere takılmasını nasip eyle allahım. Bu müslüman kullarının dualarını kabul eyle yarabbim. Amin.

Tarihten bir alıntı ile bitirelim ve soralım; bu cümlenin sahibini değilse de tarif edilen dar sokakların sahibi kulüpleri bileniniz var mı?
"Bundan sonra teknik direktörlük yaparsam dört duvarı dar sokaklara açılan bir kulübün takımını seçeceğim. Çünkü bu oyunun geleceği sokak ve dar arsa futboludur"

Bir cümle de spor yazarı Mehmet Demirkol'a edelim. Demirkol kardeş BJK tribünlerinden Alex'e yönelik şiddeti yorumlarken; " Birkaç kendini bilmezin hareketini tüm tribünlere mal edemeyiz" türü beylik cümleler kurmuş, duyduğumca, yanlışsa şimdiden özür..
Adama şunu sorarlar; 3-5 kişinin şiddetini tüm camiaya mal etmeme doğrunuz, Trabzon - Sivas maçında nerelere kaybolmuştu!? Bunun adına ne demeli şimdi, bilmiyorum...
?> 

lazLORD61 Çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 28.04.08, 11:25 PM   #3 (permalink)
Daimi Üye

Bilgiler
Karizma
İletisim

Deiwid ve Zico'ya selam olsun

Sedat TUNALI
sedattunalim@gmail.c om

02 Nisan 2008 Çarşamba
Yazıya başlamadan önce masanın üstüne şapkamı bırakıyorum. Bu şapka, başta çok bilmiş Fenerbahçeli yazarlar ve çoğunluk Fenerbahçeliler olmak üzere ilk geldiği haftalarda "tu kaka, bu da kim yahu, fenerin topçusu değil" diye dışlanan, ama çapsız Sedat Tunalı'nın daha ilk günden " bu adam tepeden tırnağa futbolcu, bu adam yürekli, bu adam yaratıcı, bu adam rakibi darmadağın edecek bir zeka,bu adam Fenerbahçe'nin Fatih Tekke'si" dediği Deiwid için çıkarılmıştır ve orada öylece duracak!.
Elbette başta Fenerbahçeliler olmak üzere bu galibiyete hep birlikte sevinmeli ve keyfini sürmeliyiz. Zira Türk futbolunun yakın gelecekte bu türden üst düzey galibiyetler üretebileceğine dair inancım, Fenerbahçe gerçeğine rağmen, her geçen yıl biraz daha azalıyor. Bunun nedenlerini ayrıntılı olarak sıralayıp bu keyif gecesine limon olmak istemem, bir başka yazıda bu düşüncemin temel bileşenlerini de sizlerle paylaşırım.

Bir önceki yazım aşağıda duruyor. Bu yazının genel "havasının", bir beraberliğie bile eyvallah çekilebileceğinin işaretleriyle doluydu. Tıpkı İnter maçı öncesi gibi, tıpkı Sevilla maçı öncesi gibi. Fenerbahçe bu iki maçta beni yamultmuştu evet, ama doğrusu burnu büyük İngilizler karşısında yanılmayı hiç beklemiyordum. Beni bir kez daha yamulttuğun ve İngilizlerin burnunu yere sürttüğün için teşekkür ederim Fenerbahçe! Benim bu " beraberlik de iyidir" hallerim bir gelenek halinde yamulmaya dönüştüğü için bunu bir uğur sayıyor ve "Fener'in işi çok zor" diyorum, anladınız siz...

Gönül Gökhan'ın olmayışının bir sıkıntı yaratacağını düşünüyordum, ama doğrusu Önder de hiç sırıtmadı. Evet hücum yönünden biraz sıkıntı yaşadı o kanat, ama dünyanın en iyi solbeklerinden birine karşı oynadığı gerçeğini asla ıskalamamalı.

Aurellio'ya enfes pasından çok bitmeyen mücadelesi için, Maldonado'ya bu kadar kolayca adapte olduğu için, Kazım'a "İngiliz tarzı tazı koşusu" ve golü için özel teşekkürlerimizi gönderip asıl sevinç potansiyelimizi Londra'ya saklayıp, bir başka "çok bilmişler mağduru! Zico'ya insanca bir selam gönderelim.
Zico; Fenerbahçe neden gol atsın istiyorum biliyor musun?
Şu çocuk saflığındaki sevincini bir kez daha görmek ve herkesin bir kez daha bu fotoğrafı izlemesi için..Hep böyle kal Zico, başta çok bilmiş Fenerbahçeli yazarlara nisbet olmak üzere, kendini yaşamaya, inatla, devam et..
Rövanş ne mi olur!?
Elinizin körü olur, bırakın şimdi rövanşı da şu tarihi geceye bir şekilde iz düşürün siz de..
?> 

lazLORD61 Çevrimiçi  
Alt 28.04.08, 11:35 PM   #4 (permalink)
Daimi Üye

Bilgiler
Karizma
İletisim

"Kara gömlekliler" ve Madur!!

Sedat TUNALI
sedattunalim@gmail.c om

07 Nisan 2008 Pazartesi
("Kara Gömlekliler" tanımlaması Türk Futbolunun duayenlerinden Özkan Sümer patentlidir)
GENÇLER DE HAKEM KURBANI
Bu haftadan arşivlere hakem hataları kalacak desek, hay allah ne tesadüf ki yine hacimliler lehine, kimsenin itirazı olmaz sanırım.
Bir gün önce Fenerbahçe lehine verilen "uyduruk" penaltıya olmadık eleştiriler getiren Galatasaray ve BJK camiaları; maç 0-0 giderken ofsayt diye kesilen yüzde yüzlük Gençlerbirliği "golüne" ne diyecekler. Ya "Sarbi"nin, rakibini aşağılarcasına itişine nasıl kıvıracaklar? Ne diyecekler, hiç..Yıllardır süregelen 3 hacimli ninnisi; tartışılan karar lehinizeyse "hakem hatası", aleyhinizeyse "bize karşı komplo var"dır, nasıl olsa. Bu ülke 40 yıldır bu türküyü dinliyor ve bıkmadı, bıkacağı da yok. Zira bu futbol kültürü "başkaldırıya" uygun değil, yaşasın statüko!! Bu düzene çomak sokan tek "marka" Trabzon kendini yiyip bitirme sürecine tıkanmış kalmış, meydan boş..
Galatasaray bu maçı kazanıp Lİncoln'u kaybetse de (Haftaya Trabzon maçında cezalı) yarışın içinde kalmayı başardı. Gençler ise hakettiği puanı alamadan tamamladığı 90 dakka sonrası düşme korkusunu biraz daha yakınında hissetmeye başladı.
Futbolu yazmaya kalksak işimiz zor. Herkesin, haklı da olsa, bahanesi hazır: Zemin çok kötüydü!
Zemin çok kötüydü de; orta sahalar çok mu iyiydi, forvetler kıpır kıpır mıydı, kaleciler kusursuz, hakemler standart üstü müydü!? Bizim düzeyimiz bu işte, birbirimizi kandırmayalım. Zeminin hal-i pür melali de Ankara'nın utancı olsun, eksikliği varmış gibi..
SİVAS 6 PUAN DAHA KAYBETTİ
Yılın "enteresanı" Sivasspor, zirve mücadelesinin olmazsa olmazı 6 puanlık bir maçtan daha başı önde ayrılarak büyük maçların gerilimini kaldıracak bir "düzey" tutturamadığını bir kez daha gösterdi. Tribünleri dolduran kırmızı beyaz sevgi, takımlaırnın yenilgisinden çok, kolu kanadı kırık İstanbul temsilcisi karşısında son 10 dakika hariç baskı kuramayışına daha çok üzülmüştür sanırım. Bir takım yener yenilir, lakin "rakiplerine" bu kadar kolay teslim olursanız apoletleriniz çok kolay sökülür. Bu skor aslında ligin dördüncüsünü belirledi denebilir..
BJK, iki haftalık travma ekseninden bu 6 puanlık oyunla kanatlanmayı ve şampiyonluk hedefini diri tutmayı başardı. Aslolanın şampiyonluktan çok şampiyonlar ligi hakkı olduğuna inanan biri olarak, kartal'ın da en az Galatasaray kadar ikincilik şansı olduğuna inanıyorum. Delgado'suz BJK Sivas'tan 3 puanı play steyşin rahatlığında çıkarabiliyorsa, bu takım çok daha fazlasını yapabilir..İk kez 90 dakika izlediğim Aydın Karabulut şimdiye kadar neredeydi Sayın Sağlam? Kartal'ın bu "yeni" oyuncusu, sahanın en iyisiydi dersem, itiraz eden olur mu?
Minik bir ayrıntı; ikinci yarının ortalarında bir hava topuna çıkan Çetkov, Rüştü ve İbrahim Kaş'la birlikte yere düştü. Ceza sahasında her düşüşte olduğu gibi tribünler "penatı" beklentisiyle ayağa kalktı, anlaşılır birşeydir, eyvallah. Ama pozisyon sırasında ekranlara düşen "Bülent Uygun" fotoğrafı, tribünlere oynayışın master görüntüleri olarak belleğimize kaydını düştü. Pozisyonun penaltıyla uzaktan- yakından- kıyıdan-kenardan hiç ilgisi yoktu, ama Uygun öyle bir fotoğraf verdi ki, sanırsın Fener'in Kayseri maçındaki penaltısına Tolunay tepkisi!! haklılığı? Ağır ol hocam, değmez..
Hakem Barış Şimşek iyi bir maç çıkardı. Avantaj kuralını işletme doğrusu ve kasti hareketleri cezalandırması kadar, Cisse'ye gösterdiği kart için de bir övgüyü hak ediyor
FENER HAKEM KARARIYLA!
Açıkhavada sergilenen Yağcıbedir halılarını görmek içim gittiğim Ataşehir'de mutat haftalık altılı ganyanımı da oynadım. Fenerbahçeli Semih'in de sık ziyaret ettiği bu mekanda Galatasaraylı bir arkadaşa rastladım, yüzünde gülücükler..İlk yarısını izlemediğim Fenerbahçe - Kayseri maçında devrenin Kayseri'nin 1-0 lık galibiyetiyle bittiğini söyleyince yüzde açan çiçeklerin menşei belli oldu. "Çok sevinme" dedim, "Fener ne yapar eder bu maçı çevirir". Güldü sarı kırmızı ; "Bu kez çok zor abi, Kayseri çok iyi oynuyor, Fener de tık yok, oh canıma değsin" dedi, "Valla yerinde olsam bu kadar emin olmazdım, Deiwid, Alex ve nöbetçi golcüsü olan bir takımdan söz ediyoruz, Kayseri'nin en iyisi de yok üstelik" dedim, tınlamadı. O dev ekranına ben Yağcıbedirlerime yöneldim.
Halıları seyrederken penaltı bağrışları üzerine dev ekrana doğru yönelip maçın geri kalanını izledim. Nedense bu maçın böyle biteceğine ben de inanmaya başladım ama işte Deiwid'in asisti ve Semih'in bildik işlevi Galatasaraylı arkadaşımı isyanın eşiğine getirdi ve aynen şunları söyledi: Abi ben artık şuna inandım ki, Allah bile Fenerli!!
Ne dersiniz, Galatasaraylı arkadaşımız haklı mı?
Tanrı'yı bilmem ama ligimizin en basiretsiz hakemlerinden biri olan orta hakemin, ki kendisi hakkındaki görüşlerim arşivlerde duruyor, en azından dün gece için "Fener'den yana yontmadığını" kim söyleyebilir? Bu sistem omurgalı hakem üret-e-mez, görüldüğü üzre..
Trabzon 6. sıraya yükseldi!
Trabzonspor Denizlispor'u 2-0 yenerek rakibini alaşağı edip 6. sıraya yükseldi!!
Çok değil birkaç yıl önce böyle bir cümle kursaydık ironi olurdu şüphesiz, ama maalesef bu sezonun gerçeği bu, Trabzonspor'un bu yıl yükselip yükselebileceği, görüp görebileceği en yüksek tepenin adı, 6.lık.
Denizlispor 5 önemli "isyancı" eksikliğine rağmen, oyuncu kalitesiyle olsa gerek oyunun bir çok bölümünde kontrolü elinde tutmayı başardı ama bu başarıyı skorborda taşıyamadı. Umut yine tüm iyiniyetiyle çabalarken, Barış Memiş yaptığı tek vuruşla bir golün nasıl rahatça atılabileceğini gösterdi. Tolga, Tayfun, Hasan ve Çağdaş vasatı yakalarken, Yattara'nın hakemle oynama huyunun artışına, üzülerek, tanıklık ettik.
Bu kadroya 5 değil 15 takviye gerek diyenleri mahcup edecek bir fotoğraf arayanlar Avni Aker'den Yavuz Selim'e uzansa daha az üzülürlerdi, kuşkusuz.
41 Kere maşallah. Trabzonspor 41 puana ulaştı ve 6. sıraya yerleşti. Ersun Yanal'a düşen bu saatten sonra genç oyunculara çok daha fazla şans verip yarım adam olsun kazanmaya çalışmak olmalı.
Sahada sarı göynekli biri vardı, kim olduğunu ne iş yaptığını çözen oldu mu?
RİZE VEDA MI ETTİ!?
Kendi sahasında oynadığı hiç bir kritik maçı kazanamayan Rizespor, en yakın rakibini de yenemeyerek lige vedanın güçlü sinyallerini verdi. Maç kazanamama hastalığından kurtulacak formülü bir türlü üretemeyen yeşil mavililer, Samet Aybaba'nın istifaya "zorlanışının" bedelini ödüyor ve ödeyecek gibi. Aybaba doğrusunu Arıca yanlışıyla değiştirirseniz, kötü son kaçınılmazdır. Altan'ın kadro dışı kalışı da oldukça düşündürücü, Kasımpaşa deplasmanından 3 puan çıkaramazlarsa, yandı gülüm keten helva.
BURSA SIRATTAN GEÇTİ
Kalitesine ve potansiyeline hiç yakışmayan mücadeleler içine giren Bursaspor, Manisa önünde 6 puanlık bir sonuç üreterek ligde kalışını büyük ölçüde ilan etti. Kalan maçları görece zor olsa da, ligde kalma mücadelesinden çok zirve mücadelelerine layık gördüğümüz bu şehrin kendi potansiyeliyle eş bir düzeye gelmesi en büyük dileğimiz. Bu arada bu maçta Romaşenko laçkalığını "affetmeyen" Bünyamin Gezer'e de verdiği hakemlik dersi için teşekkürümüzü iletelim.
Kayıkçı kavgası bahanesiyle havlu atan "Vestel" depremiyle şakülü kayan Manisaspor bu maçtan 1 puan çıkararak lige tutunma çabasını diri tutmak istese de, birkaç yanlıştan bir doğru çıkarmanın zorluğu onların da peşini bırakmıyor. İşleri zor..
GAZİANTEP ŞANSIYLA
Şehir potansiyeliyle saha içi performansları altı kaval üstü şişhane olan takımlardan biri de Gaziantep. Trabzon karşısında aldıkları mağlubiyetin hemen ardından "Ankaragücü çok iyi takım" tesbitimizi doğrularcasına skorlar üreten Başkent ekibi, baştan sona üstün oynadığı maçı son dakika golüyle kaybetse de alkış alırken, 3 puanı da daha çok ihtiyacı olan ev sahibi kazandı. Bana göre ligimizin en "dişli ve üretken" orta sahalarından biri olan Bülent Bölükbaşı sakatlığı sonrası takımını ve şehri yeniden sırtladı götürüyor.
KASIMPAŞA OHH PEŞİNDE
Oftaş'tan 3 puanı kurtaran Kasımpaşa, eğer bu hafta sahasında oynayacağı Rize maçından da 3 puanı kurtarırsa, ciddi ciddi lige tutunma mücadelesine katılacaktır. Herkesin sessiz düşüncelerinden biri olan "Kasımpaşa direniyor ama, bişe olmaz yaw, düştüler" yanılgısının dönüşü bu 3 puan olacaktır. Bu arada Uğur hocaya ve sempatik başkanlarına kalbimizin derinlerinden selamlar yollayalım.
Bu haftayı , bir Hasan Güngör imzalı "Madur" dörtlüğü ile bitirelim
"Soluğum kesilir de bir gün dönmezsem geri
Anla ki bir yerlerde üflemişiz feneri
O gün dalsın bakışın ufkun ardına gitsin
Kırlarında fazladan beyaz bir "vargit" bitsin"
Madur: Doğu Karadeniz'in Büyük İskender ordularının dönüşünde denizi gördükleri efsane dağı.(Yaylamız)
Vargit çiçeği: Karadeniz yaylalarından dönüş zamanı açan bir yayla çiçeği. Bu çiçek, yayladan dönüş vaktinin habercisidir
Bu dörtlüğü okuduğum "Madur'un en güzel kızı", Vargitlerin türküsünden hatırlayabildiği bir dizeyi ekledi;
"Varın göçler varın gidin / Dağlar yine bize kalsın"
Madur'un en güzel kızı, annem olur
?> 

lazLORD61 Çevrimiçi  
Alt 28.04.08, 11:39 PM   #5 (permalink)
Daimi Üye

Bilgiler
Karizma
İletisim

Bir Günlüğüne Fenerbahçeli oldum, üzüldüm!

Sedat TUNALI
sedattunalim@gmail.c om

09 Nisan 2008 Çarşamba
Maç öncesi yazımız aşağıda öylece dursun..
Yazıya; Fenerbahçe'ye borcumuz olan teşekkürle başlayalım. Şampiyonlar Ligi Heyecanını Nisan ortalarına kadar yaşadıysak, onun sayesindeydi. Darısı Trabzon ve diğer takımların başına.
Kura çekimi sonrası ilk duygularımız bu işin buraya kadar olduğuydu. Ancak ilk maçın ardından Londra ekibinin yarattığı hayal kırıklığı rövanşa dair umutlarımızı da artırmıştı. Rövanş maçında hiç bir şey oynamadan 2-0 kazanan mavilere karşı elenmek, doğrusu hiç adil olmadıi. Ben ve eminim sizler de, yıllardır izlediğimiz en kötü Chelsea'yi izledik, hatlar arasında her tür bağlantının kesildiği, tek bir orta saha kombinasyonu geliştiremeyen, defansta hata üstüne hata yapan şu takıma elenmek kimin zoruna gitmez ki..
Sahanın en iyi oyuncusu hiç kuşkusuz Gökhan Gönül'dü. Defansta hatasız oynayan sarı lacivertliler, Marco'nun yana oynama sevdası yüzünden oyunu karşı alana yıkma başarısını çok az gösterdi ve kumdan kale gibi savrulmaya hazır İngiliz defansını, birkaç pozisyon dışında, zorlayamadı.
Evet, Fenerbahçe'ye elbette teşekkür ediyoruz, ama yazık olmuştur, gerçekten yazık..
Chelsea'deki bu korkunç düşüşün nedeni sadece Avram Grant olamaz, olmamalı. Drogba, Lampard ve Terry gibi mevkilerinde dünyanın en iyilerina sahip olan bir takım nasıl olur da bu kadar negatif olur!? Trabzonsporlu bir arkadaşım Ziya Doğan'a alternatif isimler ararken Mourinho'nun transferini, şaka elbet, önermiş ve gülmüştük. Mourinho Trabzon'a gelmedi ama, Ziya Doğan galiba Chelsea'nin başına geçmiş!! Zira, bir takım kendiliğinden bu kadar kötü oynayamaz!
==================== ==================== ==================== ==
Annemizin ligine dair tartışmalarımız hiç bitmez, malum.
Başta Fenerbahçe olmak üzere İstanbul"un üç hacimlisinden birinin �işine gelmeyen� bir hakem yanlışı olduğunda , artık bıkkınlık düzeyinden kusma hallerine geçiş yapan �ağlama-zırlama-tehdit� çukurlaşmalarına tanıklık etmek zorunda bırakılıyoruz. Üç yıl önce Trabzon"u bir �merkez�den yönlendirilircesine katleden, doğrayan Cem Papila"nın hala hakem yorumcusu olarak ekranlara çıkabildiği, yine Şükrü Saraçoğlu"nda Trabzon 2-1 galip iken Fatih Tekke"nin Appiah tarafından kale sahası içinde alenen �biçilmesine� penaltı ver-e-meyen Metin Tokat"ın ülkenin en saygın gazetelerinin birinde �hakemleri eleştirebilecek yüz bulabildiği� bir iklimde, yaşadığımız rezillikler az bile denebilir.. Dün ve her zaman Trabzon, bugün Kayseri, yarın Sivas.. İktidarı kim tehdit ederse, karşısında kapıkulu düdükleri bulacaktır. Bu ülkede şampiyonluk denilen o nazlı gelini şehrinize götürmek istiyorsanız, bu pisliklerle mücadele edecek güce sahip olmalısınız. Futbolun iktidarını elinde tutan 3 hacimlinin ortak derdi şudur; Bana dokunmayan yılan bin yaşasın!! Neyse bugün için bu kadar yeter. Zira �ulusal� bir dersimiz var bugün..
Üniversite yıllarımın �uzun tüfek�i, �Ken Parker� Kadir Çöpdemir"i bir proje önerisiyle aradığımda ilk duyduğum alo cümlesi şu oldu: Oğlum Sedo sana da giriyor bana da giriyor, maça geldim Londra"dayım, gelince konuşalım mı? Eh, ekonomi politiğin diyalektik mantıkla bu kadar net ifadesinin ardından �tamam dostum� demekten başka şansımız kalır mı?
Bu konuşmayı buraya taşımamın nedeni şu; ben Kadir kardeşimi aramasam Fenerbahçe"nin bugünkü rövanşını neredeyse unutacaktım. Kişisel gündem takip eksikliğim de bir sebep elbette, lakin böylesi bir rövanş öncesi, nedense, ülke olarak bir konsantrasyon eksikliği çektiğimizi düşünüyorum ve doğrusu bu durum beni biraz da umutsuz kıldı.
Ülke içindeki �didişmemizin� belli bir noktada kesilmesi ve pozitif enerjilerimizin Fenerbahçe"yle birlikte Stamford Bridge"e çıkması gerek. Her türden haklı ya da haksız eleştiriyi bir günlüğüne dondurucuya tıkalım ve Türk Futbolu açısından da tarihi bir değer taşıyan bu maça gereken gönül desteğini verelim. Evet ülke içinde nalıncı keseri gibi hep kendilerine yontan bir kültür yoksulluğu içinde olsalar da; büyüklük bizde kalsın.
Gönülden ve derinden; Haydi Fenerbahçe, Çelsi"nin işini bitir de gel , sonrasına burada bakarız!!
?> 

lazLORD61 Çevrimiçi  

Bookmarks

Tags
yazilari, tunali, sedat

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil