![]() |
| |||||||
| Teknik DesTeK Ve Resimli Anlatımlar Donanım, Yazılım, Network, işletim sistemi hakkında sorunlarınızı buradan bize yazın |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| system halt hatası arkadaslar : ****IDE DRİVERS INSTALLATION ERROR**** FORBEST RELİABİLİTY & PERFORMANCE PLEASE CHANGE THE STAND ALONE SLAVE DRİVE TO MASTER SYSTEM HALT hatası alıyorum pc acılırken.dugmeye basıp kapayım acılınca açılıyor pc ama 2-3 kere restlersem yine aynı hatayı alıyorum.açılmıyor.. bilgisi olanlar yardım lütfen ??? | |
| |
| | #2 (permalink) |
| !-ThE ßiG BaD AdmiN-! ![]() Üyelik tarihi: Jan 2006 Nerden: from hell Yaş: 27
Rep Gücü : 1000 Rep Puanı : 196390 Rep Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: system halt hatası Bilgisayar donanım bilgin tam olarak nedir bilmiyorum ama sana onerecegim seyi yapmalısın harddisk kablosunu anakartın uzerinde suan takılı oldugu yuvadan cıkar ve digerine tak sayet herhangi bir gelisme olmazsa buraya yine yaz degisik yontemler deneyelim..
__________________ İnsanda oLmaz ise edep NeyLesin medrese mektep Okusa aLim olsa |
| |
| | #4 (permalink) |
| Üye ![]() Üyelik tarihi: Jun 2007
Rep Gücü : 15 Rep Puanı : 1100 Rep Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: system halt hatası 4.02.08 uzun zamandır almamısım bu hatayı.yeniden aldım ve pc acılmıyor artık ne kadar resetlesem bos.. harddıskten gelen kablonun ucu mavı , takılı oldugu anakarttakı yuvada mavi.. cıkardım cdraytırdan geklen yuvayla yerlerını degıstırdım..pc acıldı ama acaip bi yavaslamayla.. bi baktım sok oldum , 1.92 ghz olan işlemci , 1.15ghz olarak gözüküyor... napmalıyım yardım lütfeennn..... bi bilgisi olan yokmuu arkadaslar??? |
| |
| | #5 (permalink) |
| Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007
Rep Gücü : 2621 Rep Puanı : 259462 Rep Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: system halt hatası Sayın arkadaşım ; Senin Ghetto'nun da dediği gibi kablosal bir problemin var ve kabloların yanı sıra harddisk,cdrom v.s. gibi malzemelerin kullanımında Master Slave ayarlarında yani jumper ayarlarında problemin var ilk aldığın hataya göre Yani Harddiski'i bağladığın IDE kablosunun yanında bununda ufak siyah parça takılıdır yanında boş olan iğneler var sen onu çıkar yani Harddisk ilk sürücü olarak görecek ve işin halolur sanırım Ide kablolarını çıkar ve anakart üzerindeki pili çıkararak (bios sıfırlanmış olacak ) 3-4 dk bekle ve tekrar tüm kabloları tak...İşin hallolur sanırım Kolay gelsin |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| yardimm |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |