![]() |
| |||||||
| Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar, Flash Haberler Bu alanda |
![]() |
| | Thread Tools | Display Modes |
| | #1 (permalink) |
| AĞIR ABİ ![]() ![]() | Sevginin böylesine yazıklar olsun! Atatürk'ü sevmek suç değil erdemdir ama vazife olursa adı faşizmdir. Faşizm ise kendinden saymadığını yok saymak hatta yok etmeyi vazife edinmektir. Bu karede olduğu gibi ![]() Devinart sitesinin kişisel sayfalarında kendi blogunu oluşturan DMRmrt rumuzlu Murat Demir, sanatsal alandaki teknolojik gelişmelerin nasıl olumsuz kullanılacağını göz önüne sererek, internette dolayın renklendirilmiş bir fotoğrafın faşist mantıkla nasıl tırpanlandığını göz önüne serdi. Şimdi sizlere önce internette dolaşan renkli resmi ardından da bu resmin orijinali sunuyoruz. Ne amaçla yapılmış olursa olsunTürkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk isminin kendine eş seçtiği bir insanı ona layık görmeyip budamak, hoşgörü cenneti Türkiye'nin nereden nereye geldiğini göstermeye yetmekte. ![]() ![]() Sayfasının kimlik kısmındaki bilgilere göre; Erzurumlu olduğunu ve Hatay'da ikamet ettiğini belirten 23 yaşındaki Murat Demir, Hüseyin Nihal Atsız ve Necip Fazıl Kısakürek hayranı oluğunu belirtiyor. Murat Demir, bu garipliği sayfasına taşırken "Genellikle böyle şeylerle uğraşmam. Fakat iki gün önce mynet te Atatürkün bilinmeyen fotoğraflarına bakıyordum. Bir kaç resim arayla bu iki resmi gördüm. Alltaki orjinal üsttekide herkesin bildiği üzere photoshop renklendirme çalışması. Yıllardır kullanmaktayım bu programı ve gayet iyi bir renklendirme olduğunu söyleyebilrim. Fakat beni asıl üzen bu resimden çıkartılan kişi? Atatürkün eşi neden bu resimden çıkartılıyor? Amacım polemik yaratmak değil ama ben bunu bir psikolojik baskı olarak algılıyorum" ifadesini kullandı. (Haber 7) |
| |
| | #2 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() ![]() Join Date: Jan 2008 Kullanıcı No: 22407 Age: 22
: 276 Rep Puanı : 561787 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Sevginin böylesine yazıklar olsun! Altin Da Bi çok Sebep Yatiyor Olabilir Giciklik Olsun Diye Yapmişlardir Bi Kere Bu Foto Kareleri Ile Atatürkçü Kimlikler Türbana Karşi şeklinde Ifadeye Inananlarin Nasil Görmek Istediklerini Anlatir. Hiiiçççç Atatürkü Kariştirmasinlar Bu Tarz şeylere,her şey Ortada Atamin Düşünceleri De Gayet Açiktir,çekinmeden Düşüncelerini Sölemiş Zamanin Da. Bana Kalirsa Bu Haberle Ortalik Bulandirma Için Yayinlanmiş Bi Haber HEM ATAMIN ARKA TARAFINDA BAYRAK MI KULE Mİ NE VAR RENKLENDİRME DE O DA GÖRÜNMÜYOO HIMM ACABAA ADAM KUMAŞA YA DA BETONA SİNİR OLUYOR OLMASIN.BENCE ÇOK AĞIR BİŞİİ BUU SAYGISIZLIIKK ÇOK MERAK ETTİM ŞİMDİ ACABA O NEYDİ Kİ ÇIKTI ? ATAMIN YİNE ARKASINDA Bİ ASKER YOK O RENKLİ FOTO DA TANRIIMMM SKANDAL BUU,ASKER DÜŞMANI BİRİMİ YAPMIŞ BUNU? |
| |
| | #3 (permalink) |
| Süper Üye ![]() Join Date: Sep 2006 Kullanıcı No: 13
: 2 Rep Puanı : 63830 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Sevginin böylesine yazıklar olsun! Bu aralar çok sık karşılaşılan ama benim son derece canımı sıkan olayların başında gelmekte bu yaşananlar... Gerek bazı kendini bilmez kişiler, gerekse ülkenin iktidar partisinin başkanı yani başbakan vede muhalefet partisi başkanının, bu aralar çok sık karşılaştığım siyasetlerine YÜCE ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK üzerinden rant sağlama amaçları beni gerçekten hem üzmekte hemde tarif edilemez duygular içine sokmaktadır... Birileri fotoğraflarla oynamakta birileri örnekler verip muhalefete yüklenmekte , muhalefetse tabi eksik kalmayıp! Hemen cevaplamaktadır. Bu ülke için iyilik, düzen, birlik istemeyen zihniyetlerin oyunudur bunlar. Bırakın bunları YÜCE ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK üzerinden siyaset yapmayıda adam gibi işinizi yapın ülkemize hizmet edin ama nerde çocuk oyunu gibi sataşmalar saçma sapan oyunlar, yazıklar olsun hepinize! |
| |
| | #4 (permalink) |
| Torpilli Üye ![]() ![]() Join Date: Sep 2006 Kullanıcı No: 175
: 225 Rep Puanı : 336334 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ata'nın resmine ilginç sansür Atatürk'ün hiç görülmeyen fotoğraflarını yayınlayan sitede, Latife Hanım ile Atatürk'ün birlikte çekilmiş fotoğrafından Latife Hanım'ın çıkarılmış olması dikkat çekti. Orijinal fotoğrafta Atatürk'ün yanında başörtülü şekilde yürüyen Latife Hanım, fotomontajlı resimde yer almıyor. Söz konusu olaya Murat Demir isimli bir site üyesi tepki gösterdi. İlginç olan ise, sitenin sansür uyguladığı fotoğrafın yanında orijinal fotoğrafın da unutulmasıydı. Murat Demir, binlerce fotoğrafın bulunduğu ve çok işlev gören sitede yapılan uygulamanın Atatürk'e ve eşine hakaret içerdiğini söyledi. Demir, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk isminin kendine eş seçtiği bir insanı ona layık görmeyip budamak, hoşgörü cenneti Türkiye'nin nereden nereye geldiğini göstermeye yetmekte." ifadeleriyle sansürü protesto etti. İŞTE ORJİNAL FOTOĞRAF ![]() BU DA FOTOMONTAJ SONRASI ![]()
__________________ |
| |
![]() |
| Tags |
| ataturk, hanim, latife, sansur |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |