![]() |
| |||||||
| Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar, Flash Haberler Bu alanda |
![]() |
| | Thread Tools | Display Modes |
| | #1 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() ![]() | dili kesilince sigarayı bıraktı Dili kesilince sigarayı bıraktı 50 yıldır kullandığı sigarayı kanser olan dilinin kesilmesi sonucu bıraktı Trabzon'un Sürmene ilçesinde ikamet eden Ali Yavuz isimli vatandaş, 50 yıl kullandığı sigarayı kanser olan dilinin kesilmesi sonrası bırakmak zorunda kaldı. Kanser olduktan sonra boynundaki tüm lenf bezleri de alınan Yavuz, özellikle gençleri sigara kullanmamaları konusunda uyardı. İlçeye bağlı Pınaraltı köyünde yaşayan Ali Yavuz isimli vatandaş, başta ailesi olmak üzere kendisine 'sigarayı bırak' telkinlerine aldırış etmedi. 50 yıl boyunca aralıksız sigara tüketen Yavuz, önce dil kanseri oldu. Önce dilin yarısından çoğu kesildi. Ardından boynundaki tüm lenf bezleri alındı. Yavuz, tiryakisi olduğu sigarayı ancak dili kesilince bıraktı. Dili kesildiğinden dolayı konuşmakta oldukça güçlük çeken Ali Yavuz, sigarayı bırakmamasının hazin sonunu yaşadığını belirtiyor. Sigaranın vücuduna verdiği zarar nedeniyle günlük yaşamda sıkıntılar yaşadığını dile getiren Yavuz, "Ölmedim ama adeta sürünüyorum. Benim gençlere tek tavsiyem, sigaraya başlamayın. Başlayanlar da bir an önce bıraksın." dedi. Yaşadığı hastalık nedeniyle ailece de sıkıntılar yaşayan Ali Yavuz'a Trabzon Umut ve Savaşım Derneği, yardım elini uzattı. Havva Yavuz, maddi durumlarının iyi olmadığını ve babasının Bağ-Kur borcu yüzünden sağlık güvencesinden faydalanamadıkları gerekçesiyle derneğe başvuruda bulundu. Dernek yönetimi de müracaatı değerlendirip, gerekli araştırmaları yaptı. Trabzon Umut ve Savaşım Derneği, hasta Ali Yavuz'un Bağ-Kur borcunu öderken, evin tespit edilen ihtiyaçlarını da giderdi. Hem hastayı evinde görmek hem de eşyaların teslimi için Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nimet Baki, AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Sağlık Kurulu Komisyon Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, AK Parti İl Başkanı Muhammat Balta, iş adamı Aydın Dilaver Yavuz ailesinin ikamet ettiği Pınaraltı köyüne getti. Dernek olarak yaptıkları hizmetlerde zorlukların yanı sıra güzel yanları da bulunduğunu dile getiren Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nimet Baki, "Hastaların mutluluğu ve yaptıkları dualar bizim en büyük motivasyonumuz oluyor." dedi. benim dilim çok uzun kii kes kes bitmezz ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Admin'in Kuzeni ![]() ![]() Join Date: Sep 2006 Kullanıcı No: 208
: 12 Rep Puanı : 220149 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: dili kesilince sigarayı bıraktı sigara içmemesi iyi ama artık dil yok allah yardımcısı olsun
__________________ ah fındığım fındığım, dallarına konduğum, vermedi seni bana, sakalını yolduğum... Modifiye Araçlarını Tek Başlıkta Görmek İçin Tıkla Tüm Komik Resimleri Tek Başlıkta Görün MuMİ@sanalkampus.org eminyazgan@hotmail.c om |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Moderator ![]() ![]() ![]() Join Date: Sep 2007 Kullanıcı No: 17683
: 123 Rep Puanı : 318316 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: dili kesilince sigarayı bıraktı hahahahah benımkıde cok uzun walla annemde öle dıyo bana senın dılını kescem dıye ama kesmıyo sıgarayı bırakcm ama gunde 1 paket ıcen ben artık en fazla 4 tane bazen 3 bıle oluyo yaaa duyun duyunda ınanın bana walla bak perım bırakcam ınsallah allah korusun benım dılde gıtmesın
__________________ aŞkı Dövmék Lazım kaLbé téRbiyéSizLik Ettiğindé'..![]() ![]() SEWMİYORUM KENDİMİ SEWMEM BEN ÖYLE HERKESİN SEWDİĞİ ŞEYLERİ |
| | |
![]() |
| Tags |
| 50yillik, birakti, dili, icici, kanser, kesilince, sigaranin, sigarayi, zararlari |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |