![]() |
| |||||||
| Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar, Flash Haberler Bu alanda |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Pepsi türbanda geri adım attı ama... ‘Duygularını göster’ adlı yarışmaya ‘türbanlılar katılamaz’ şartı koyan Pepsi, geri adım attı. Hatasını panikle düzeltmeye çalışan Pepsi, bu kez bir başka yanlışın içine düştü. İçecek sektöründe iddialı markalardan biri olan Pepsi, yarışmasındaki skandal uygulamadan geri adım attı. Pepsi, onaylanmayacak resimler listesindeki ‘türbanlı’ kelimesini 14.30’da siteden kaldırdı. Resim yayınlamak için müşterilerine türbansız olmak şartını sunan Pepsi, hatasını düzeltirken de telaşa düşerek bir de ikileme düştü. Bugün saat 14.30’dan önce, aşağıdaki fotoğraflar ve yorumlar site mederasyonu tarafından onaylanmayacaktır. Küfür içeren, bayrak, silaha özendirici, ırkçı, asker, içki, sigara, hayvan, çocuk, bebek, ünlü fotoğrafları ve ünlülerle birlikte çekilmiş olan, dini siyasi anlam teşkil eden, türbanlı, markalı ürün, cinsel istismara açık, bulanık, karanlık, öpüşen çift, animasyonlu ve fotomontajlı, karanlık fotoğraflar, şiir vb yazı ve içeriği barındıran fotoğraflar.” şeklinde olan metninden türbanı çıkaran Pepsi, onun yerine, ‘dini siyasi ve yanlış anlamaya açık fotoğraflar’ Pepsi daha sonra ‘Kampanya Katılım Şartları’nın 30. Maddesini şu şekilde değiştirdi: ibaresini koydu. ![]() TÜKETİCİLER BİRLİĞİ'NDEN BOYKOT KARARI Katılımcıların gönderdikleri resimlerde "TÜRBAN" bulunmaması şartı aramamasından vazgeçmesinin, olayın vahimliğini örtbas edemeyeceğini açıklayan Tüketiciler Birliği Başkan Vekili Kemal Özer, Pepsi’yi boykot ![]() listesine aldıklarını açıkladı. Pepsi’nin uygulamasının telafisinin mümkün olmadığını açıklayan Özer, Pepsi insan hakları ihlali yapmıştır dedi. Burada bir inanca saldırı ve aleni tahrikin olduğunu ifade eden Özer şöyle konuştu: “Bir hayvan fotoğrafıyla, inancından dolayı örtünen bir insanın fotoğrafının aynı yasaklar kategoride yer alması başlı başına bir skandaldır. Bu uygulama aşağılıma, küçümseme içerir. Pepsi’den, illa ki bir özür beklentimiz var ama bu özürle telefi edilecek bir şey değil. Bunun bir hakaret içerdiğinin kamuoyuna yazılı olarak deklare edilmesi lazım.” Pepsi’yi bu uygulamasından dolayı, Tüketiciler Birliği olarak,‘boykot’ listesine aldıklarını da ifade eden Kemal Özer, bunun insan hakları ihlali olduğunu ve bu yüzden Pepsi’ye dava açılması gerektiğini söyledi. TÜ-MER: BUNUN ADI AYIRIMCILIK Konuyla ilgili olarak Pepsi’ye tepki gösteren Tüketici Hakları Merkezi TÜ-MER Genel Başkanı Ömer Keser ise, “Pepsi firması tanıtım amaçlı bir kampanyasında "TÜRBAN" bulunmama şartı getirerek tarihi bir hataya imza atmıştır.” “Bu talihsiz olayı Türkiye tüketicisi adına kınadığımızı belirtmek isteriz.” diyen Keser, Pepsi’nin hazırladığı kampanya katılım şartları ile bariz bir ayrımcılık sergilediğini ifade etti. Pepsi’nin, bu ayrımı yapmasındaki amacı Türkiye tüketicisine açıklamaya ve Türkiye tüketicisinden özür dilemeye davet eden Keser, aksi halde dernek olarak boykot dahil tüm hukuki girişimlerin öncüsü olacaklarının altını çizdi. İLİŞKİLİ HABER(Pepsi'den yarışmaya 'türban' şartı)
__________________ ![]() ![]() | |
| | |
| | #3 (permalink) | |||||||||||||||||||||||
| Daimi Üye ![]() ![]() Üyelik tarihi: May 2007 Nerden: | Quds |
Rep Gücü : 7744 Rep Puanı : 770486 Rep Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Pepsi türbanda geri adım attı ama... arkamdan haberi okuyan bir şahs-ı muhteremin yorumu ![]()
![]() ![]()
__________________ ![]() .. '' herşeyin, - - - gitmesi gerektiği gibi,, gittiğini, - - - - - bilmeyi / / /öğrenin ,, .. | |||||||||||||||||||||||
| | |
| | #4 (permalink) |
| Mega Üye ![]() Üyelik tarihi: Sep 2006 Yaş: 23
Rep Gücü : 1792 Rep Puanı : 177999 Rep Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Pepsi türbanda geri adım attı ama... buna ayrımcılık değil "güzel reklam" denir. adamlar Türkiye koşullarında nasıl sansasyonel etki yapılır öğrenmişler. şimdilerde reklamın iyisi kötüsü olmaz analayışı hakim. gerçektende işe yarıyor. öncelikle insanların düşünceleri değiştirmek zordur. muhafazakar biriysem, ekonomik-dini vs. sebeplerle zaten pepsi, coca cola gibi içeçekleri almam. bu yapımı da değiştiremezler. benimle zıt görüşte olanlar içinde aynı şey geçerlidir. fakat ortada öyle bir kesim varkı , bunlar "tepkiciler" dir. önemli olan o kesime hitap edebilmektir. büyük bir pazardır. iyi taktik uygularnırsa tabi. dinen müspet, kapalı bir bayan zaten resminin orda burda olmasından, görüntülenmesinden hoşnut olmaz. bunu onlarda gayet iyi bilmekteler. o zaman şimdi ülke türban diye çalkalanırken ne yapmak lazım diyorlar, tabiki bundan istifade edelim diyorlar. ama nasıl ? hemen onca olmadık kelimenin arasına "türban"ı bilinçli şekilde şıkıştırıyorlar. öncelikle aşırı sol görüşte olanların takdirlerini topluyorlar ve aşırı sağcıların tepkilerini alarak bi güzel olay çıkarıyorlar. sonra kıytırıktan bir özür mesajı ve o bizim mukaddes örtünün türban olarak yakışıksız bir şekilde anılmasından vazgeçiyor, görünerek kararsızların da takdirini alıyorlar. en azından hatalarını anladılar diyorlar. ama yinede bi şekilde iktidara gönderme yapmak istercesine türban kelimesi yerine dini siyasi ve yanlış anlamaya açık fotoğraflar deniliyor. tamam cümle mantıklı. ne hristiyanlık ne islamiyet ne komünist ne muhafazakar simge olsun. lakin neyin yerine bu kelimeler getiriliyor. başta böyle bi şey demek akıllarına gelmemiş mi? demekki sadece dini ve siyasi simgeden anladıkları "türban". üzücü olan budur. sadece başörtüsü... o mukaddes örtünün sizin gibi insanların özrüne ihtiyacı yoktur. orda bu kelimeyi kullanmak sadece onların seviyesinin düşüklüğünü gösteririr. asla o mukaddes örtüyü lekeleyemezler, ancak kendilerini lekemiş olurlar. kaybeden kendileridir. almayın kardeşimmmmmm. ben yıllardır ne coca cola ne pepsi vs. içmem, almamda. paramda helal yere gitsin isterim, boğazımdanda helal bir şeyin geçtiğinden emin olmak isterim. saygılarımla....
__________________ ![]() YÜREK YANMADIKÇA, GÖZ YAŞARMAZ... |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007
Rep Gücü : 3138 Rep Puanı : 311974 Rep Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Pepsi türbanda geri adım attı ama... bizi bizden dha ii tanıolar ya ![]() yazık bize... halen deli gbi onlara koşuoruz tööbe tööbe yaa gece gece deli oldum şimdi yine ıııı |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| yasak, turban, tu mer, pepsi, omer keser, cekilis |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |