![]() |
| |||||||
| Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar, Flash Haberler Bu alanda |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| AĞIR ABİ ![]() ![]() Üyelik tarihi: Nov 2006 Nerden: Ankara
Rep Gücü: 1000 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Zorunlu eğitim yaşı 5'e indiriliyor Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim yaşını 5'e çekecek ve okul öncesi eğitimi zorunlu kılacak. MEB gelecek yıl başlatacığı uygulamayı, 2013 yılına kadar yurt çapına yayacak. İşte ayrıntılar: Milli Eğitim Bakanlığı, gelecek yıl 15 ilde başlatacağı pilot uygulama ile seçilen illerde eğitim yaşını 5'e çekecek ve okul öncesi eğitimi zorunlu kılacak. MEB, 2013 yılına kadar uygulamayı Türkiye çapına yayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), gelecek yıl 15 ilde başlatacağı pilot uygulama ile seçilenillerde eğitim yaşını 5'e çekecek ve okul öncesi eğitimi zorunlu kılacak. MEB, 2013 yılına kadar uygulamayı Türkiye çapına yayacak. MEB Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü, hazırladığı yasa taslağı neticesinde okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilecek. Ocak ayı başında onaylanması beklenen tasarı sonrasında, pilot olarak seçilen 15 ilde zorunlu eğitim yaşı 5'e çekilecek. Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, 5 yıllık kalkınma planı çerçevesinde MEB'in 5 yaşındaki çocukların tamamının okul öncesi eğitime başlamasını hedeflediğini ve bu bağlamda bu tasarının hazırlandığını açıklarken, “Zoru başardık ve okul öncesi eğitimin konuşulmadığı zamanlardan bu zamana geldik” dedi. 5 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN YARIYA YAKINI OKULLU İnanlı, zorunlu eğitimin 2013 yılına kadar 'hatasız' olarak geçişini sağlamak amacıyla 15 ilin pilot bölge olarak seçileceğini anlattı, Okul öncesi dönemde özellikle '5 yaş'ın önemli olduğunu söyleyen İnanlı, 2008 sonu itibariyle 5 yaşındaki çocukların yüzde 47'sinin okul öncesi eğitimde yer alacağını anlattı. İnanlı, tüm okul öncesi okulları da tek bir elde topladıklarını kaydederken, “Artık yaygınlaştırma kaygımızdan çok kaliteyi artırma kaygımız var. Zaten öğretmen kalitemiz ve araç gereç konusundaki durumumuz ile Avrupa Birliği standartlarını da yakaladık” diye konuştu. ANKA
__________________ ![]() ![]() Konu RashoAga tarafından (27.12.07 Saat 11:11 AM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Bursa-İstanbul-Edirne
Rep Gücü: 2980 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Zorunlu eğitim yaşı 5'e indiriliyor bence çok erken daha okullardaki kalabalık eğitime çözüm bulamamışken,binlerc e öğretmen açığı varken üstelik bu açık elimizde binlerce öğretmen olduğu halde yaşanırken.lise sonrası gerçek mesleki eğitim almanın hayalinde olan gençlerimizi üniversitelerden mahrum bırakırken.üniversit elerden çıkan pırıl pırıl insanları işsiz güçsüz kahvehane kafeterya gibi zararlı kollara atarken böyle bişeye kalkışmak gereksiz |
| | |
| | #5 (permalink) |
| AĞIR ABİ ![]() ![]() Üyelik tarihi: Nov 2006 Nerden: Ankara
Rep Gücü: 1000 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Zorunlu eğitim yaşı 5'e indiriliyor Yine en büyük hatalarımızdan birini yapıyoruz arkadaşlar,,, Yapılmaya çalışılan her yeniliği en sert şekilde olumsuzca Ve acımasızca yargılamak,,, Gitmesinler mi diyorsunuz, anlamış değilim ki!!! Sorunları dile getirmek işin en basiti,,, çözüm üretebilicek yeni fikirlerimiz var mı??? Biz ona bakalım............. ..
__________________ ![]() ![]() Konu RashoAga tarafından (26.12.07 Saat 09:04 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| zorunlu egitim yasi, 5e indiriliyor |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |