Resim Upload Sistemi -YENİ-

Sanalkampus © Sanalkampusum  

Geri git   Sanalkampus © Sanalkampusum > Sanal Kampüs Giriş > Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar

Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar, Flash Haberler Bu alanda

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 13.12.07, 01:36 PM   #1 (permalink)
Daimi Üye

MaVi BaRoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rep Gücü: 984 MaVi BaRoN has a reputation beyond reputeMaVi BaRoN has a reputation beyond reputeMaVi BaRoN has a reputation beyond reputeMaVi BaRoN has a reputation beyond reputeMaVi BaRoN has a reputation beyond reputeMaVi BaRoN has a reputation beyond reputeMaVi BaRoN has a reputation beyond reputeMaVi BaRoN has a reputation beyond reputeMaVi BaRoN has a reputation beyond reputeMaVi BaRoN has a reputation beyond reputeMaVi BaRoN has a reputation beyond repute
Exclamation MHP'den çok sert çıkış: Yaşar Büyükanıt istifa etmeli!

MHP'den çok sert çıkış: Yaşar Büyükanıt istifa etmeli!
Büyükanıt'ın 'terör siyasallaştı ve legalleşti' şeklindeki sözlerine MHP'li vekillerden sert tepki geldi.

MHP'li milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı'nın 'terörün siyasallaştığı ve legalleştiği' yolundaki açıklamasına, 'Bu sözler başarısızlığının itirafı. İstifa etmeli' şeklinde tepki gösterdi.

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın terörün hem siyasallaştığı, hem de legalleştiğine ilişkin açıklamalarına sert tepki göstererek, "Bu sözler başarısız olduğunun itirafıdır. Yakıştıramıyorum, bu sözlerden sonra Sayın Büyükanıt istifa etmelidir" dedi.

MHP milletvekillerinin tepkileri şöyle:

Osman Durmuş (Kırıkkale): Siyasetçi olarak PKK'nın legalleştiğine ilişkin sözlerini aynen kendisine iade ediyorum. Ayıplıyor ve yadırgıyorum. Bu ülkede mücadele bitmedi ki, sen böyle bir şey söylüyorsun. Bu başarısız olduğunun itirafıdır. O zaman istifa mekanizması vardır, Sayın Büyükanıt istifa etmelidir.

Mehmet Ekici (Ankara-Genel Başkan Yardımcısı): Legalleştiğini söylerken terörü legalleştiriyor.

Erdal Sipahi (İzmir-emekli General): PKK'nın meşrulaştığı üst düzeyde ifade edilmiştir. Bu sözler hükümete harekete geçmesi için mesajdır. Hükümet ders çıkarmalı, Başbakan şapkasını önüne alarak hatasını anlamalı. Ancak, Sayın Paşa'nın legalleşme ifadesi de ağır bir tabirdir. Savaşması gerekenler savaşsın, konuşması gerekenler konuşsun.

Şenol Bal (İzmir): Bu tabirin askeri komuta kademesinin en üst seviyesince dile getirilmesi üzücü.

Necati Özensoy (Bursa): Savaşması gerekenler konuşursa, konuşması gerekenler susarsa, bu sorun çözülmez. Ordu konuşursa bu iş olmaz.
Deniz Bölükbaşı (Ankara): Sayın Paşa'nın tespiti doğrudur, ama geç kalmış bir tespittir. Terörün legalleştirildiği uyarısını Sayın Genel Başkanımız her konuşmasında vurgulamaktaydı. Askerle çalıştığını söyleyen Başbakan, bu konuşmayı görüp, ders çıkarmalı.

Demirel: Büyükanıt haklı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı "haklı" bulduğunu söyledi.

Demirel, "Türkiye'nin insanları, askerleri şehit edilirken, ülkenin şu köşesinde, bu köşesinde insanları şehit edilirken, sokaklarında birtakım cinayetler işlenirken, eğer bu kınanmıyorsa, destek veriliyor demektir. Genelkurmay Başkanı'nın beyanını haklı bulmaktan başka kimsenin çaresi yoktur" dedi.
Meclis Başkanı Köksal Toptan da, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın açıklamasına ilişkin olarak, "DTP ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açmış olduğu bir dava var. Bu davanın sonucunu beklemek lazım" diye konuştu. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt psikolojik harekât konusunda birtakım sıkıntılar olduğuna dair görüşlerini dile getirdi.

Burada zaafiyet söz konusu mu?" sorusu üzerine şöyle konuştu:
"Ben herhangi bir eksiklik görmüyorum. Genelkurmay Başkanımızın söylediği, teşkilatlanma bakımından. Sanıyorum, Genelkurmay Başkanımızın işaret ettiği husus, Milli Güvenlik Kurulumuzun psikolojik harp dairesinin ilgasıyla ilgilidir. Ama ben Genelkurmay Başkanımızın fikrini saygıyla karşılıyorum"

Fırat: Parlamentoda PKK'ya rastlamadım

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Org. Yaşar Büyükanıt'ın, "PKK Meclis'e girerek siyasallaştı" sözlerini, "PKK her yerde olabilir, ama ben Meclis'te pek rastlamadım, Genel Kurul salonunda rastlamadım" diye değerlendirdi.

TÜSİAD'ın Hilton Oteli'nde verdiği resepsiyona katılan Fırat, "Sayın Genelkurmay Başkanı'nın orada benim için çok önemsediğim bir sözü var. 'Demokrasiyi ve özgürlüğü iyi kullanamadık, elimizden kaçırdık' dedi. Ümit ediyorum ki bundan sonra bir hukuk devletini kullanma imkânımız olur" dedi.

FLAŞŞ TUNCER BAL'ın albümü çıktı!!!!

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑

MaVi BaRoN Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı ile Cevapla MaVi BaRoN isimli üyenin yazdığı bu Mesajı değerlendirin.

Bookmarks

Tags
mhpden

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil