![]() |
| |||||||
| Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar, Flash Haberler Bu alanda |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Super Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: May 2007 Nerden: melekler şehrindenn :))
Rep Gücü: 6470 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Süreyya Ayhan'dan yeminli savunma "Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim doping almadım" ![]() Yasaklı maddeleri kesinlikle kullanmadığını belirten ünlü bayan atletimiz, yaşananların rüya olduğunu ve uyanmayı beklediğini söyledi Beklenen buluşma sonunda gerçekleşti. 2003 yılından bugüne kadar koşmayan, son olarak da Amerika’da WADA yetkililerine verdiği numunede doping maddesine rastlanan Süreyya Ayhan Kop, Ankara’da basının karşısına çıktı. Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan, zaman zaman da uygulamalı olarak nasıl komplo kurulabileceğini gösteren ünlü bayan atletimiz, yalnız bırakıldığını, destek görmediğini ve bu ilaçları kesinlikle kullanmadığını söyledi. Cumhuriyet kadını ve inançlı bir insan olarak doping yapmadığına Allah, namusu, şerefi üzerine yemin eden Süreyya, “Bu konuda kimseyi suçlamadık. Bu maddeler bende çıktı ama vücuduma nereden geldi gerçekten bilmiyoruz. Yarışmaya bir yıl kala hiçbir sporcu bu ilaçları almaz. Ağırlık sporlarında kullanılan ve modası geçmiş bir maddedir. 15-20 yıl önce kullanılan ilaçlar. Benim gibi sporculara bir faydası yok. 4-6 ay vücutta kalan bir ilaç. Akıllı bir sporcu bunu kullanmaz” dedi. KREDİ KARTI KULLANMADIM 4 yıl boyunca büyük mücadeleler verdiklerini ifade eden Süreyya Ayhan Kop, “Yaşadıklarım hâlâ bana rüya gibi geliyor. Şoktayım.. Bana her an uyanacakmışım gibi geliyor. 1999’dan bugüne en az 40 kez doping kontrolünden geçtim. İlaçları kredi kartı ile aldığım iddia edildi. 10 liralık ilaç kredi kartı ile alınmaz. Ben hiç Amerika’da kredi kartı kullanmadım. Bu maddeler vücudumda çıktı. Düşük düzeyde olduğu da söyleniyor. Faydasını görmemi istiyor olsam, yüksek düzeyde çıkması gerekirdi” diye konuştu. Antrenörü ve eşi Yücel Kop ise bulunan Methandiennone ve Stanozolol’ün adale büyütücü bir ilaç olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Bu ilaçlar bir atlete kullanılmaz. Hayvanlara verildiğini biliyoruz. Basının acımasız eleştirilerine ve asılsız haberlerine maruz kaldık. “Doping ilacını kredi kartı ile aldılar” haberine tarihin en büyük tazminat davasınıaçacağız. Alacağımız parayı da kimsesizlere bağışlayacağız.” En fazla bir yıl men cezası alır BasIn toplantısında hazır bulunan Süreyya’nın Avukatı Osman Buldan ise verilebilecek cezaya dikkat çekti. Özerk olduğu için Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu’nun ceza vereceğini belirten Buldan, “Bulunan maddeler çok düşük seviyede. Sporcuya da bu ilaçlar bir fayda sağlamıyor. Bu nedenle yönetmeliğin 36.maddesine göre en az uyarı, en fazla da bir yıl men cezası verilebiliyor. Savunmamızı da bu doğrultuda yapacağız” dedi.
__________________ ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Super Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Sep 2006 Yaş: 22
Rep Gücü: 2769 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Süreyya Ayhan'dan yeminli savunma çok geç kalınmış bir savunma .. artık eskisi gibi atletik yapısıda kalmamıs..
__________________ ____________________ _______________ ![]() l MSN: daoisart@sanalkampus .org --------------------------------------------- |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Super Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Sep 2006 Yaş: 22
Rep Gücü: 2769 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Süreyya Ayhan'dan yeminli savunma kendisi hemşerim olurda :P
__________________ ____________________ _______________ ![]() l MSN: daoisart@sanalkampus .org --------------------------------------------- |
| | |
![]() |
| Tags |
| sureyya ayhan |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |