![]() |
| |||||||
| Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar, Flash Haberler Bu alanda |
![]() |
| | Thread Tools | Display Modes |
| | #1 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() | Rtük'ten Güzel ve Dahi Ye Uyarı RTÜK'ten "Güzel ve Dahi" uyarısı ![]() Programda yarışmacı kızlar masaların üzerine çıkıp dans ediyor Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Show TV'de yayınlanan ''Güzel ve Dahi'' adlı yarışma programı nedeniyle ilgili kuruluşun uyarılmasını kararlaştırdı. 7 Temmuz 2007'de tarihinde yayınlanan ve bir evde yaşayan "güzel kızlar"la "bilgi seviyesi yüksek" erkeklerin katılımıyla yapılan "Güzel ve Dahi" adlı program RTÜK'ün bugünkü toplantısında ele alındı. Toplantıda, RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi'nin raporlarını değerlendiren Üst Kurul üyeleri, ilgili programın Radyo veTelevizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'a aykırı olduğu görüşüne vardı. Buna göre, ilgili yayın kuruluşunun uyarılması kararlaştırıldı. Kanunun söz konusu maddesinde, "Kadınlara, güçsüzlere, özürlülere ve çocuklara karşı şiddet ve ayrımcılığın teşvik edilmemesi", "Gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden programların, bunların seyredebileceği zaman ve saatlerde yayınlanmaması" yönünde hükümler bulunuyor. Programa katılan genç kızların, aralarında Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanları ve başbakanlarının, tarihteki önemli kişilerin ve tanınmış sanatçıların isimlerini dahi bilmemeleri nedeniyle çeşitli toplum kesimlerinden ve sivil toplum örgütlerinden tepki toplamasıyla gündeme gelen programla ilgili Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da RTÜK'e bir yazı göndermişti. Çubukçu, ilgili yazısında söz konusu programın "İsminden, duyurularına ve formatının detaylarına kadar cinsiyet ayrımcılığının en kaba halinin tezahürü olarak ekranlarda yer aldığı"nı bildirmişti. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Administrator ![]() ![]() Join Date: Sep 2006 Kullanıcı No: 41
Thanks: 6 Thanked 51 Times in 32 Posts Rep Puanı : 530184 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Rtük'ten Güzel ve Dahi Ye Uyarı programı izlemedim ama, bu da şaçma ve milletin beynini uyuşturan programlardan biri. Neler izlettiriyorlar millete şu hale bakın! |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() Join Date: Apr 2007 Kullanıcı No: 3837 Yaş: 24
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Rtük'ten Güzel ve Dahi Ye Uyarı valla bende izlemedim izlemeden bişi diyemeyeceğim ama kalıp olarak popülist kültürle eşdeğer bişi olduğu kesin |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() ![]() Join Date: Jun 2007 Kullanıcı No: 5311 Yaş: 18
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Rtük'ten Güzel ve Dahi Ye Uyarı Ben bi beş dakika takılmıştım ve öyle kızları seçmişler ki daha konuşmayı bile beceremiyolar cumhur başkanından tutun bilim adamlarına hiç kimsenin kim olduunu tanımıyorlar Ecevit' in bile kim olduğunu bilemiyorlar ve buda türk milletinin bütün kadınlarına yontulluyo artı çıkartıp masanın üstünde dans ettiriyorlar ve bende bu programı izlerken sinir krizlerine girdim, şu kanıya vardım : Çok yazık!!! üç beş tane kendinden haberi olmayanların yüzünden bizim milletimizin kadınları küçük düşüyo olmaz böyle şey !!!! |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() ![]() Join Date: Jul 2007 Kullanıcı No: 9762
Thanks: 0 Thanked 15 Times in 12 Posts Rep Puanı : 296856 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Rtük'ten Güzel ve Dahi Ye Uyarı 3-5 tane şeref sıkıntısı çeken insanın bu tip programları yayınlaması yüzünden bu halk kör cahil kaldı.Abbas Güçlü nün mucitler diye programı başarılı oldu millet bişiler öğrendi ya bunlar da hemen olayı cıvığını çıkarsın.ey şov tv alın size bi isim daha bu program kalkarsa yerine kullanırsınız:Beyins izler ve gerçekler |
| | |
![]() |
| Tags |
| rtukten, guzel, dahi, uyari |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |