![]() |
| |||||||
| Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar, Flash Haberler Bu alanda |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| AĞIR ABİ ![]() ![]() Üyelik tarihi: Nov 2006 Nerden: Ankara
Rep Gücü: 1000 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ağar, yalan mı söylüyor? Cumhurbaşkanlığı oylamasına katıldığı için DP'den ihraç edilen Denizli Milletvekili Kandoğan, Ağar'ın Genelkurmay muhtırasına ilişkin sözlerinin doğru olup olmadığına dair açıklamalarda bulundu. Kandoğan'ın açıklamaları gündem yaratacak. Ağar'ı baraj korkusu mu sardı? Cumhurbaşkanı seçimlerinde Meclis’i boykot ettikleri için ismi “Meclis kaçkınları”na çıkanlardan DP lideri Ağar, bir televizyon kanalında, Genelkurmay’ın 27 Nisan açıklamasından daha önce haberi olup olmadığı yönündeki soruya, “hayır” cevabını vermiş ve önceden böyle bir duyumun kendilerine ulaşması halinde “demokrasiden yana” tavır koyacaklarını ileri sürmüştü. Ağar, “Haberimiz olsaydı, TBMM’de cumhurbaşkanlığı oylamasına katılırdık” ifadelerini kullanmıştı. HABERLERİ VARDI Ümmet Kandoğan, “Ağar’ın söyledikleri gerçekleri yansıtmıyor. Baraj altında kalma endişesi nedeniyle, tabandan gelen büyük tepkiyi önlemek için böyle konuşuyor” dedi. Kandoğan, “Zira hem Ağar hem de Mumcu’nun Genelkurmay’ın yapacağı sert bildiriden haberleri vardı” diye konuştu. MECLİS KAÇKINLARINI BARAJ KORKUSU SARDI DP lideri Ağar’ın söylediklerinin ciddiye alınacak bir tarafı olmadığını kaydeden Kandoğan, şöyle devam etti: “Mehmet Ağar, sürekli şunu söylüyordu: ‘Benim AK Parti siyasi hasmımdır, siyasi hasmıma cumhurbaşkanı seçtirmem.’ Türkiye’de o gün ne olursa olsun Sayın Ağar, genel kurula katılmayacaktı. Tabandan büyük bir tepki gelince, şimdi böyle açıklamalar yapmaya ihtiyaç duyuyor. Bu açıklamalar, baraj altında kalma endişesinden başka bir şey değil.” TELEFON GÖRÜŞMELERİNDEKİ ŞİFRE Kamuoyunda Ağar ve Mumcu’nun Genelkurmay’ın açıklama yapacağından haberdar olduklarına ilişkin yaygın kanaat olduğunu vurgulayan Kandoğan, “Sayın Erkan Mumcu, 25 Nisan günü merkez karar yürütme kurulu toplantısında o ana kadar Meclis’e girme taraftarı iken, birkaç telefon görüşmesinin ardından Meclis’e girmeme kararı aldı. 25 Nisan günü ben saat 18.50’ye kadar Sayın Ağar’ın yanındaydım. Ağar bir süre sonra beni aradı ve ‘Meclis’te basın toplantısı yapacağız’ dedi. ‘Neden’ diye sordum. Ağar, ‘Mumcu aradı, konu erken seçim’ dedi. Yani Erkan Mumcu o saate kadar bile Meclis Genel Kurulu’na katılma taraftarı idi. Bütün bunlar her ikisinin de Genelkurmay’ın böyle bir açıklama yapacağından haberdar olduklarının kanıtıdır” şeklinde konuştu. Kandoğan şöyle devam etti: “Kaldı ki, bu açıklama önceden yapılsaydı, Sayın Ağar genel kurula katılmayı bir saniye bile düşünmezdi. Nitekim Anayasa Mahkemesi kararından sonraki oylamaya da katılmamışlardır.” ÇIRPINIŞLARI FİYASKOYLA SONUÇLANDI Ümmet Kandoğan, hâlâ Ağar ve Mumcu’nun en çok Meclis Genel Kurulu'na katılmama kararlarından dolayı Türk halkından eleştiri aldıklarını vurgulayarak, “Bu tepki gün geçtikçe çığ gibi büyüyor. Zaten DYP ile Anavatan arasındaki birleşme süreci de, tabanlarından gördükleri bu tepkiyi unutturmak, başka bir gündem yakalamak içindir. Ama bu da fiyaskoyla sonuçlandı ve şimdi korkuyla bunları söylüyorlar” dedi.
__________________ ![]() ![]() rashoaga@sanalkampus .org Konu RashoAga tarafından (12.06.07 Saat 01:39 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Kıdemli Üye ![]() Üyelik tarihi: Jun 2007 Nerden: farkeder mi? Yaş: 21
Rep Gücü: 37 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Ağar, yalan mı söylüyor? bu birleşimin olmayacağı belliydi...zaten diğer partiler cumhuriyeti kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyorlar...herş ey cumhuriyet için değilll HERŞEY SEÇİM İÇİN...
__________________ ben mükemmel değilim ve mükemmel olmak zorunda da değilim... |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Brian MoLko ![]() Üyelik tarihi: Sep 2006 Nerden: Ankara Yaş: 20
Rep Gücü: 675 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Ağar, yalan mı söylüyor? BirLesim DegiLdi asLında..Himayede DenebiLir buna..Mumcuda HakLı oLarak KabuL etmed..Yıne AKP'ye Yaradı bu Dava..
__________________ вєиιм уαиı£ѕαмα£αяıм , кєиdιмdє göяdüğüм уαи£ış£αяı düzєℓтє¢єк ιяαdєм уσктυя... dσкυиdυğυм нєя şєу кυяυя νє υмυтѕυz£υктαи , кυşкυ¢υ£υктαи , нιççι£ιктєи σ£υşαи вιя ριѕℓιк ιçιиdє , gözdєи кαувσ£υя.... ιşтє вυ вєим..уα∂α вєℓкι ѕєи... İletisim: SorunLarınız Icın: destek@sanalkampus.o rg RekLam Icın: reklam@sanalkampus.o rg MaiL & MSN: inferno@sanalkampus. org |
| | |