![]() |
| |||||||
| Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar, Flash Haberler Bu alanda |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 24
Rep Gücü: 596 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ÖSS Mitingi İstanbul ve Ankara'da ÖSS mitingi ![]() İstanbul'da ÖSS böyle protesto edildi 17 Haziran'da yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesinde İstanbul ve Ankara'da protesto mitingi düzenlendi. Bazı sivil toplum kuruluşlarınca Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingde ÖSS protestosu vardı. Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplanan ve çoğunluğunu liseli gençlerin oluşturduğu yaklaşık 300 kişilik grup, 17 Haziran Pazar günü yapılacak ÖSS'ye karşı pankart açtı. "Parasız demokratik bilimsel eğitim", "ÖSS zulmüne son", "Yarış atı değil öğrenciyiz" yazılı dövizler taşıyan grup Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüdü. Polisin güvenlik önlemi aldığı mitingde konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 3 No'lu Şube Başkanı Durmuş Yıldız, 3.5 saat süren üniversite sınavı ile öğrencinin bilgisinin ve kişiliğinin ölçülmesinin imkansız olduğunu ifade etti. ÖSS ile iyi okullarda, iyi dershanelerde eğitim alan gençlerin seçildiğini savunan Yıldız, "Milyonlarca emekçi gencimiz dışarıda bırakılıyor" dedi. Gençlerin ÖSS karşıtı konuşmalar yaptığı mitingde, daha sonra Vardiya grubu konser verdi. ![]() Ankara'da adres Yüksel caddesi oldu Ankara'da da, kendilerini "Demokratik Lise Mücadelesinde Genç Düş" olarak nitelendiren bir grup genç, "ÖSS'ye itaat etmeyeceğiz" adı altında eylem yaptı. Yüksel caddesinde toplanan gruptakiler, üzerinde "ÖSS'ye, şiddete, uyuşturucuya, paralı eğitime itaat etmiyoruz" yazılı pankart açarak, "Koyun değil, öğrenciyiz" şeklinde slogan attı. Daha sonra basın açıklamasını okuyan Deniz Orhan, "sınav adı altında hayatlarını kabusa çeviren bu sistemin, gençleri kirli bir rekabete zorladığı" görüşünü dile getirdi. ÖSS'yi "Öğrenci Sömürme Sınavı" olarak niteleyen Orhan, ÖSS'ye girebilmek için harç yatıracak parası bulunmayan insanların geleceksizleştirildi ğini iddia etti. Eylem sırasında kafasına kep giydirilmiş bir koyun getirildi ve koyunun önüne diplomayı sembolize eden ve içinde saman bulunan beyaz bir kağıt konuldu. |
| | |