![]() |
| |||||||
| Serbest Kürsü (off topic) Hiçbir başlığa uymayan kouları bu alana yazabilirsiniz |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Üye ![]() | En yeni asılma tekniği ! Bir ara senin hikâyen ne? diyerek asılan erkekler şimdi hangi sözü kullanıyor? İşte Vatan gazetesi yazarı Dilek Önder’in bugünkü köşe yazısı: Ya da pazar günleri... “Ne yapıyorsun?” Bugünlerde, bu tür soruları çok sık duymaya başladım. Yanlış anlamayın sakın; “Akşam ne yapıyorsun? Çıkalım mı?” anlamında değil. Bu soruları özellikle de bekâr erkeklerden duyuyorum. Yaa... Salak değilim herhalde... Diyorum size, asılanlardan bahsetmiyorum. Ayrıca onlardan bahsederek korkutmak istemem... Arkadaşlarımdan, arkadaşlarımın arkadaşlarından falan duyuyorum. Eee? “Ne olmuş? Soruyorlarsa, sorsunlar” demeyin. Birazdan bu soruların önemini anlatacağım size... Önemli bir gelişmenin habercisi bu sorular... Olumlu bir sosyal gelişmenin ipucu da diyebiliriz. Sosyal içerikli yani... Sorular önemlidir. İçinde bulunduğunuz topluluğun ne yaşadığını, nasıl hareket ettiğini, ne yöne gittiğini çok iyi anlatır aslında... Öyle de hızlı yayılır ki... Bir bakarsınız herkes birbirine aynı soruları sormaya başlamıştır. Hatta kendinize çok iyi cevaplar da hazırlarsınız. Dokunaklı... Manalı... Ağır... Ya da komik... Nasıl olsa size de birileri, bir daha sorar diye... Öyle tabii... Bir ara, “Senin hikâyen ne?” modası vardı... Tipik asılmaca... Ama entelektüelce... Bu soru çoğunlukla boşanmış ya da evli kadınları baştan çıkarmaya yarar. Herkesin kendi efsanesi vardır ya, o anlatılır. Bir-iki dönüm noktası, bir-iki acı anı... Hikâyeden kasıt budur. Böylece arada sıcaklık oluşur. Belki hâlâ bir yerlerde soruluyordur... Daha sonra “sır” sorular geldi... Bu daha seksiydi... “Senin sırrın var mı?” Bu da “Hiç aldattın mı?”, “Tek gecelik ilişkilerin oldu mu?”, “Olduysa, benimle de olsun mu?”nun sorusuydu aslında... Dolayısıyla şu aralar erkeklerin, “Pazar günleri ne yapıyorsun?” diye sormaları tabii ki enteresan bir gelişmeyi gösteriyor. “Senin hikâyen, sırrın ne?” aşamalarını geçtiler yani... Soru şöyle soruluyor: “Yaa... Akşamları ne yapıyorsun?” “Nasıl yani?” “Yani mesela eve gittin... Ne yapıyorsun?” “Ya, ne bileyim, yemek, televizyon falan vakit geçiyor işte...” Bu cevap onu tatmin etmez. Yeniden dener: “Hadi akşamları geç. Pazar günleri ne yapıyorsun?” Bu, “Ben yapacak bir şey bulamıyorum. Bütün gün sıkıntıdan patlıyorum.” demektir. Senden tüyo almak istemektedir. Yani “Hadi ben sıkılıyorum, millet ne yapıyor ki?”dir. Kadınlar bu soruya genellikle, “Evde yapılacak işleri hallediyorum. Sonra arkadaşlarla buluşuruz, yemek, sinema, laklak falan...” Kimse, “Ne yapacağım ki? Bütün gün pijamalarımı çıkarmadan hatta yüzümü bile yıkamadan televizyonun karşısında çay sigara, çay sigara...” demez. Aslında ben de merak ediyorum... Siz akşamları ne yapıyorsunuz? Ya da pazar günleri... |
| | |
![]() |
| Tags |
| yeni, asilma, teknigi |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |