![]() |
| |||||||
| Serbest Kürsü (off topic) Hiçbir başlığa uymayan kouları bu alana yazabilirsiniz |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Administrator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Sep 2006 Nerden: deep
Rep Gücü: 1000 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | çirkin bir görüntü ![]() elbette yorumsuz olarak verilmeyecek bir resim benim için. plakadan anlaşıldığı kadarıyla İstanbul'da yaşanmış bir 'gelin arabası önü kesme' olayı.. küçükken biz de gelin arabası önü keserdik bazen ama, arabanın üzerine çıkmazdık. gelin arabası önü kesmek, küçük çocuklar arasında heyecan veren bir macera.. Dünya evine girecek çiftin arabasının önü kesilerek, verilen zarftan kaç para çıkacağı heyecanla beklenir.. hoş, bazen boş çıkar o zarflar. 2-3 ay kadar önce aynı manzaraya bizzat şahit oldum. Kurtuluş'taydım. Kızılay yönüne doğru yürürken, bir gelin arabası korna çalarak ışıklara yaklaştı ve durdu. bunu gören 8-10 yaşlarındaki 6-7 çocuk hemen önünü kesmek için koşuşturdular. onlar ıslarla arabanın etrafını sarıp şoförden para istedikçe, şoför para vermemek için ne camı açıyor ne de onlarla muhatab olmak itiyordu. çocuklar illaki para alcak ya, arabanın üstüne çıkmaya başladılar. o an gördüğüm manzara beni şok etti. 2-3 tanesi arabanın arkasına çıkıp bagajın üstüne oturdu, biri ise ön tarafa atlayarak kaputun üstüne yapıştı. gözlerimi ayırmadan bu hayret verici olayı izlemeye başladım merakla.. ışıklar yanmış, araba hareket etmişti yavaşça. ama ne adam duruyor ne de ön kaputta tutunan çocuk arabayı bırakıyordu. sonra düşündüm yürürken; toplumumuzun ne kadar eksik yönü var. eğitim konusunda, saygı konusunda, medeni toplum olma konusunda.. 'iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır'mak deyimi aklıma geldi.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Kıdemli Üye ![]() Üyelik tarihi: Jun 2007 Nerden: farkeder mi? Yaş: 21
Rep Gücü: 37 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: çirkin bir görüntü katılıyorum...yazdık larına ekleyecek bişey bulamıyorum..
__________________ ben mükemmel değilim ve mükemmel olmak zorunda da değilim... |
| | |