![]() |
| | #1 (permalink) |
| UltrAslan | 24 Yaşlanan birgün bugün. Bavulu topluyor ve son vedası tıpkı dün gibi köşeye çekilip ağlıyor, bense yarına penceremden bakma gafletindeyim. Gözlerim dolu ve ellerim tutuklu yüzüme. Dudaklarım kilitli, hoşçakal bugün!.. Sen de yolcusun dünlerimde sorgusun ve 24lük yorgunsun git de dinlen gidenlere yarınım kapıda bekliyor ve son veda zamanı. Saçlarımda saklı kar beyaz ve gözlerimde hep telaş. Panik, silik resimler ortasında bir küçük çocuktum, hep konuktu başka gün ve çok soğuktu her geçen dün. Tıpkı sen gibiydi, giden o eski dünler, geçmişin karanlığında anılarımdı onlar, bense bulamaz oldum onları, hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, yolcularımla ağladım, hiç misafir olmamıştı kimse bunu ben anladım. Sonbaharda katil oldu rüzgarlar oldu tüm yapraklar, yağmur aldı gözyaşı, ve rüzgar oldu ruhlar estiler yavaşça. Sen misali ağlamıştı her dünüm usulca. Dudaklarım kilitli, hoşçakal bugün, sen de yolcusun, dünlerimde sorgusun ve 24lük yorgunsun, git de dinlen gidenlerle yarınım kapıda bekliyor ve son veda zamanı. Aynalarda buğulu yüzümü göremez oldum, ve iyimserlik mateminde sarı gül tuttum. Hayallerim yok oldu, koyduğum yerde yoktu hiçbiri tek yabancı bendim evde ver bir yalancı mumdu doğan güneş. Solan gülümdü, talan sonuydu, kalan resimdi, bir vesikalık gülen çocuktum, yüzüme bakarak ağladım, yüzleşirken kendimle, hıçkırıklarımla savaşır oldum, ertelendim yarına. Reddedildim, gideni yolcu etti gözlerim ve gelene merhaba dedi bu kimsesiz dilim, ortalarda gezinen oldu dilenci ellerim, bu son demiydi, sonbaharın, son yaprağında, son gülümsemekki nefesi son çekişti içime sonbahardı. Güz ağırdı gün üzeri bir tebessüm etti yüz, saklı kaldı her düşende kırılan onca göçebe his, biz dünden olma yarına varma garibeyiz. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| UltrAslan Üyelik tarihi: Sep 2006 Kullanıcı No: 55 Yaş: 87
Ettiği Teşekkür: 0 5 Mesajına 7 kere teşekkür edildi Rep Puanı : 79 Rep
Seviyesi : ![]() | --->: Sagopa Kajmer Lyric Arsivi 56 DENKLEMLI INRTO Sagopa Kajmer YALAN = GÜNAH KADER = YAZI UMUT = YARIN YAKIN = ÖLÜM UZAK = TANRI SİLAH = CAHİL BIÇAK = YALAN YALAN = ACI BACI = NAMUS DEPREM = KABUS MAHREM = KADIN ADEM = NEFES NEFES = ZULÜM KAFES = HERKES TÖRE = KÖLE TECAVÜZ = CİNAYET İHANET = CİNAYET CİNAYET = İDAM RAKAM = ÖLÜ YAŞAM = İNSAN DÖLÜ SİLGİ = AZRAİL İSRAFİL = HABER NANKÖR = BİLGİ KAYIP = ZAMAN AŞK = METANET HUZUR = CESARET DELALET = SAVAŞ HİPHOP = SAGOPA |
| | |
| | #3 (permalink) |
Seviyesi : ![]() | --->: Sagopa Kajmer Lyric Arsivi AL BIRDE BURDAN YAK Al 1de Burdan Yak, kapasite meselesi bak Perde kapanmış lak lak, başlar az sonra Dedikodu kazanına kepçe olsan kaç yazar? Çatlak seslere alıştı her kulak Beni update edin, Rapi şadettim kulaklara download edin Rapin evi çıtasını tepelere çaktım kontrol edin, Teknoloji bugün yine jön Dinmiş bakışlar bön Yüzünü kendine dön Çabalamalı ve bulmalı yön Sago rapte en ön, Nizam mayın malzeme mayın Rahat tespit edin ta kendisi hayat Kim kaldı bir şakayla sakat? Beş kişi kalmış canavar sagokat Biz karagöz siz hep hacivat, Piri watı takarak robota bağlasak tamı saklasak? Kendimizi yemesek de yanında mı yatsak? yo Kime trip atsak? bugünlerde herkes aksak Kısa dönemeçten yolumuzu bulsak Herkes işini bilir kişi maksat takdir dünyalı dostum yo yo yo yo Bana iyi rol verin Amacı var yapılan her eylemin, Nihayetinde boşa akmasın terin Hediyesi paketli her emeğin göz nuru Nedirse ettiğin odur ki bulurun Galaksilerde raks ederken şuuruna dostum Hay aksilerde dolup taşar umudum.. Hadi gazla..! Al 1de buradan yak Sadrazamın ikram Ben dilenci şayet hicvin sonu idam Neyse ne baş koydum yoluma yürürüm yok hatam yok şakam x2 Dünya malı uçan halı bin ve de düş Bitecek ol emin kurduğun her düş Çok rüküş düşünce modaları gülüt Fiyasko dolu aklımın odaları Güç birimlerini devreye sokun hadi He-man misali şahlanat bi matrix tanıdım benim ki matrax Atraksiyonlarımın tamamı durmaksızın markaj Gözlerin sulu boya kıvamı makyaj Uzaklaş yanı başımdan işin yaş Geceleri yüzde kırkımız ayyaş Hip hop bala gora yelken fora ileri rota Bağdat ı bulmuş emmim sora sora Bazen kaderi belirler yazı yada tura Moral düşünce zora Komiklikler şakalar yetişir imdada, Ustura misali keskin zekaların dansını izle Acaba kaç cambaz yürür aynı ipte? Emekler misin koşmadan önce? Bilip de bilmezden gel Dilinci linç eder dilenci oh çeker Dilenci ahkam keser.. Hadi gazla..! Al 1de buradan yak Sadrazamın ikram Ben dilenci şayet hicvin sonu idam Neyse ne baş koydum yoluma yürürüm yok hatam yok şakam x2 |
| | |
| | #4 (permalink) |
Seviyesi : ![]() | --->: Sagopa Kajmer Lyric Arsivi ANALIZ VERSE 1 Kralın elleri nasır ve yelleri soğuk günün ve belleri kırık dünün ve gözleri donuk çocuk ve selleri yıkar evim, duvarlarım buruk içim ve pilleri bitik kalplerin yönleri kayıp ara. Yıllatılmış senelerin nöbetçileri değil miyiz? Gardiyan da bendim, hakimin de kendisi ve hapse teslim edilen huzurun gırtlağını ben kestim, katil oldum şirretinden müebbetim hürriyete!...Bu kül tablası kaçıncı kez yattı sigara altına?, söyle her nefeste kaç adım yanaştım tahtıma? Neferin nefesi manevi ve her maneviyatta cesareti sakladın ve cebine tıktın. Bıkıktın, halden anlamazlar ordusuyla aynı yere tıkıktın ah!... Sancılarına karşı sen yıkıktın, hep bakıktın akibetine dürbünle, sürgüne kakıktın, analiz her bedende ayrı ruhtu,sen kayıptın!... Evvelindir mahremin ve örtü örttüm üstüne ve Tanrı, sanrı çekti gözüne bir kalemde gelecek ekti. Körpe kalbim zorba düştü, torba doldu bin yalanla kin üşüştü, din bozuldu, hin doluydu tin hududu bin bıçakla harp yaşandı, sin gömüldü in içine, yaramı tuzla sıvadı her melek ve bin (sagopa)çile, gözümün içine iğneler batırdı bu felek. Analiz ettim her günahta bir kelek, not aldım (red) not edildi, özrü diledim reddedildi, yaşadım yanıldım resmedildi, günahın payını buldum. KORO Analiz ettim kimler arkasında kinler ve inlerin karanlığında güneşi kim bekler ve geride kalan o dünler kime gülümser? Kime iyimser? Kime kötümser? Yarının bugünden çıkarı ne? Ve analiz ettim her duada gerçeğin bir payını buldum, kudretinde puslu kişilik ayarları ve düşene tekme atan o insan kayıpları, çıkara dayalı, pahalı zamanın harcanışı. Bugünün yarından çıkarı ne? Anlamaktı zor olan ki kolaya kaçmak alınmaktı herşeye. Ben aslı buldum, yaslı kalbin paslı kör durumda ilacı oldum. Hep kiracı kaldım verilen her değerde hancı durdum, yıkılan her güvende yolcu düştüm, üşüdüm yalnızlarda, yıldırımla karaya düştüm,sancı buldum, yankılandı bin acımda her sesim ve analiz ettim. Kimsesizdi ruhum ki; kimsesizdi, kimsesizler hilesizdi tüm görüntüler ve her seferde gerçeğin bir payını buldum. Yorgun oldum, sorgum bitti, durdum baktım yağma etti Tanrı tüm ganimetleri, riya rüyalar anlatıldı gereği yoktu. Martavalla avunan oldu insanoğlu, çukura gömdü arzularını, tüm günahlarıyla onure etti. Ayak yürür,atar yürek, zaman çatar gömer kürek ve her bilek düşer yere. Okka yüzlüm yara bere, korku bir tüfek ufak tefek, felekse avcı gözü pek, analiz ettim,sen tek,hep yek!... |
| | |
| | #5 (permalink) |
Seviyesi : ![]() | --->: Sagopa Kajmer Lyric Arsivi ANLA BURASI DUNYA Mekan mekan dolastim ve gordum insanlari Cesit cesit bunalimlari yasadim Sira sira cizgilerden yol yaptim topraktan Goz yaslarim batakliga donusturdu icine saplandi pic dedim ve gordum insanlari gordum insanlari pic yasamis bir pic daha var don bak arkana iste senin dostun o sende kaybettin done done girdin bu bok yoluna cek cek acimaz bu dunya icindeki karanligi orter kapa gozlerini kim bilir daha kac zaman var sonsuzluguna rahata ermene sonsuz tebesume kavusmana baktigin an insanlar uzerine gelir sinsice fisildar kotu niyet gizliden ciki verir icine attigin uzuntuler aciga cikar ha anla burasi dunya soguk ve sinsi kapa gozlerini cek nefesi bos gerisi dumanlarda bir dunya var sensin reisi yelkenler kupa umrundami dunya tek basinasin amina kodugumun hayatinda tek basina sen ve ben kim bilir daha kac zaman var sonsuzluguna rahata ermene sonsuz tebessume kavusmana anla burasi dunya soguk ve sinsi anla burasi dunya kim bilir daha kac zaman var sonsuzluguna rahata ermene sonsuz tebessume kavusmana anla burasi dunya soguk ve sinsi anla burasi dunya |
| | |
![]() |
| Tags |
| sagopa, kajmer, lyric, arsivi |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |