| SEF Bölümleri SAĞLIK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
Sağlık sorunları, hastalıklardan korunma ve sağlığı geliştirme ile ilgili konularda halkı bilgilendirecek ve toplumun sağlık bilincinin yükselmesine katkıda bulunacak ölçüde temel sağlık, sağlık eğitimi ve iletişimi metod ve teknolojileri konularında bilgi ve beceri sahibi olan ve kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde ihtiyaç duyulan sağlık
insangücünü yetiştirmeyi hedefler. Öğretmenlik Formasyonu derslerini de alacak olan bölüm öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel ortaöğretim kurumlarında “Sağlık Bilgisi Dersi”ni verebilecek nitelikte eğitim aldıkları için öğretmen olabilme hakkını da kazanırlar. Ayrıca; Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık meslek liselerinde meslek dersleri öğretmenliği, üniversitelere bağlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları (önlisans) ile diğer Sağlık Yüksekokulları’nın (lisans) öğretim kadrosunda görev alabilirler.
SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Sağlık Yönetimi Bölümü'nün amacı, sağlık hizmetlerinin daha verimli ve etkin yürütülmesi için, sağlık yönetimi alanında gereksinim duyulan nitelikli insangücünü karşılamaktır. Öğrenciler, her türlü sağlık kurum ve kuruluşunun yönetimi, işletmesi, planlanması ve denetlenmesi için gerekli bilgi ve beceriyi kazanmak amacıyla, temel yönetim bilgilerinin yanı sıra “Sağlık Yönetimi”, “Sağlık Politikaları”, “Sağlık Planlaması”, “Sağlık Hukuku”, “Sağlık Ekonomisi” ve “Sağlık İşletmeciliği” gibi konularda donanımlı bir eğitim alırlar. Öğretmenlik Formasyonu derslerini de alan bölüm öğrencileri öğretmenlik de yapabilirler. Ayrıca; koruyucu ve tedavi edici hizmetler sunan resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında yönetici konumundaki hekimlerin yerine yönetim hizmetlerinde görev üstlenirler.
TEMEL SAĞLIK BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Öğrencileri insan ve toplum sağlığı konularında bilinçlendirmek amacıyla sağlık bilimlerine ilişkin temel bilgileri verir. Bölüm; İnsan Anatomisi ve Histolojisi, Kimya ve Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve Genetik ve Temel Mikrobiyoloji gibi temel sağlık bilim dallarını içerir. Bu bölüm mezun vermez. Diğer derslerin öğrenciler tarafından gereği şekilde kavranabilmesi için diğer bölümlere bilimsel alt yapı sağlar. |