Sanalkampus Üniversiteliler Unikampus  

Geri git   Sanalkampus Üniversiteliler Unikampus > MSN HAKKINDA HERŞEY > MSN Forumu > MSN Bilmedikleriniz

MSN Bilmedikleriniz Mutlaka bakınız !

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 30.09.06, 06:50   #1 (permalink)
Yeni Üye

OkTaY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bilgileri
Kullanıcı No: 77
Teşekkürler Durumu
Ettiği Teşekkür: 0
0 Mesajına 0 kere teşekkür edildi
Karizma
Rep Puanı : 3270
Rep Seviyesi : OkTaY has a reputation beyond reputeOkTaY has a reputation beyond reputeOkTaY has a reputation beyond reputeOkTaY has a reputation beyond reputeOkTaY has a reputation beyond reputeOkTaY has a reputation beyond reputeOkTaY has a reputation beyond reputeOkTaY has a reputation beyond reputeOkTaY has a reputation beyond reputeOkTaY has a reputation beyond reputeOkTaY has a reputation beyond repute
İletişim
Talking 17 Adımda Kendinize Sıra Dışı Bir Spaces Hazırlama

* BU YAZIDA BULACAKLARINIZ

01. ADIM | BİR HOTMAIL HESABI AÇIN

02. ADIM | MSN SPACES AÇMAK

03. ADIM | MSN SPACE’E GİRİŞ

04. ADIM | MSN SPACE’E BLOG EKLEME ve KENDİ CATEGORY (Kategori) ALANLARINIZI TANIMLAMA

05. ADIM | MSN SPACE BLOG’A RESİM EKLEME /FOTOĞRAF ARŞİVİ YAPMA / FOTO SİLME / KAPASİTE SORUNLARI

06. ADIM | MSN SPACE BLOG’A LİSTE EKLEME

07. ADIM | MSN SPACE GÖRÜNÜM DEĞİŞTİRME / MODÜLLER

08. ADIM | MSN SPACE AYARLAR / SETTINGS

09. ADIM | MSN SPACE COMMENTS

10. ADIM | MSN SPACES’E HARİCİ KAYNAKLARDAN RESİM EKLEME VE RESİM SAKLAYAN SİTELER.

11. ADIM | MSN SPACE GİZLİ ÖZELLİKLER 1 CUSTOM HTML

12. ADIM | MSN SPACE GİZLİ ÖZELLİKLER 2 CUSTOM HTML'YE RESİM EKLEMEK

13. ADIM | MSN SPACE GİZLİ ÖZELLİKLER 3 | POWERTOY : MEDYA PLAYER / MÜZİK VE VİDEO EKLEMEK

14. ADIM | MSN SPACE GİZLİ ÖZELLİKLER 4 | POWERTOY : TWEAKOMATIC / İNCE GÖRÜNTÜ AYARLARI

15. ADIM | MSN SPACE COMMENTLERİNİ VE TRACKBACKLERİ HIZLI SİLME EKLENTİSİ

16. ADIM | MSN SPACE'NİZİ GOOGLE'A EKLEYİN

17. ADIM | MSN SPACE'NİZE SAYAÇ EKLEYİN

18. ADIM | MSN SPACE'NİZE ZİYARETÇİ DEFTERİ EKLEYİN

19. ADIM | HOTMAIL HESABINIZI 2GB YAPIN

20. ADIM | MSN SPACES YENİLENDİ

21. ADIM | SİTENİZDE ARAMA - GOOGLE BLOG SEARCH

BAŞLIYORUZ O ZAMAN

1. ADIM |HOTMAİL HESABI AÇMAK

artık bunu acıklamama gerek yok heralde...

2. ADIM | MSN SPACES AÇMAK

a. http://spaces.msn.com adresine gidin. Sign in düğmesine tıklayın.

b. Kullanıcı adınızı ve parolanızı girin.

c. Artık MSN Spaces sayfamızın adını, URL web adresini ve saat dilimini doldurup kuralları okudum anlamında I Accept cümlesini seçip, Create your space düğmesine basalım.

d. Şimdi geldik son adıma sayfamızı kimler görebilir? Change Permissions düğmesi seçilir.
Public herkes,
Messenger sizin MSN Messenger listenizde bulunanlar.
Private sadece sizin adres defterinden seçtikleriniz;
Public seçmeniz en doğrusudur. Eğer yayın da bir site istiyorsanız, ama fotoğraflarımı koyarım onları da yakınlarım görsün diyorsanız Private veya Messenger seçin. En altta ki save düğmesine basın.
Böylece MSN Spaces sayfanız açıldı !!!

3. ADIM | MSN SPACE’E GİRİŞ

a) Şimdi space sayfanıza nasıl gireceksiniz? İlk yol MSN Messenger kullanıyorsanız en üstte My MSN Space düğmesine basmak.

b) Diğer yol ise http://spaces.msn.com/members/ornekmsnspace adresi gibi biraz önce seçtiğiniz kendi adresinizi yazdıktan sonra sayfanın en üstündeki Sign in düğmesine basıp sisteme girmek. Okuma içinse giriş yapmaya gerek yok. Sadece adres yeterli. Arkadaşlarınızda ya MSN Messenger'de Spaces de isminizin yanında oluşan yıldıza tıklayacak, ya kişisel kartınızı görüntüleyecek ya da bu adresi sık kullanılanlarına ekleyip sayfanızı takip edecek.

4. ADIM | MSN SPACE’E BLOG EKLEME (KONU EKLEME) ve KENDİ CATEGORY (Kategori) ALANLARINIZI TANIMLAMA

a) Güzel gidiyoruz değil mi? 3. Adımda anlatılan yollrdan biriyle sitenize girin. Sign in yapmanız gerekirse yapın. Şimdi yönetim bölümündeyiz. Diğer kişiler bu kısımları göremez. Ne yapacağız şimdi? Yepyeni bir yer ve anlamadığımız bir sürü şey !!! Panik yok! Gerçekten birazdan çözmüş olacağız. Üstteki BLOG yazan başlığa tıklayalım.

b) Gelen ekran çok sade değil mi? Evet şimdi sol üstteki Add Entry seçelim.

c) Karşımıza gelen yerde 3 kısım var. Date time / tarih saat otomatik geliyor. Title Konumuzun başlığı, Category ise bu yazı hangi alana giriyor (Books, Games, Music gibi bir çok şey ben Computer and Internet i seçtim.)
Kategori sonraları yazılarınız çoğaldıkça belli bir konuya ilgi duyan diğerlerini okumak istemeyenler için ve konuları gruplamak için kullanılacak. Aynı zamanda sitenizin site menüsü olacak.

d) Kendinize ait Türkçe kategori açmak için Category nin sağındaki Add Category seçilir. Mesela ben Bilgisayar adlı bir kategori ekledim bu şekilde. Sonraki bloglarda yine bilgisayarla ilgili bir şeyler yazacaksam buradan seçeceğim. Bir daha aynı category açılması gerekmiyor. Bir defalık bir eğlence bu . Yeni bir mesajla ancak yeni bir kategori eklenebiliyor.

e) Peki kaç tane kategori ekleyebilirim? Çok değil. 25 tane kategoride sistem doluyor.

f) Son olarak yazınızı alttaki geniş yere yazın. İstediğiniz yeri Bold / Kalın, italik renkli vs. Yapın.

g) Bitince nasıl olmuş diye bakmak için üstteki Preview Blog Entry seçin.

h) Evet eğer hemen yayınlayayım yazı bitti derseniz Publish (Yayınla) düğmesine basın. Yok şimdilik taslak olarak ekle sonra düzeltip ekler yayınlarım derseniz, Save as Draft seçilir. Eğer yazıdan ve değişiklikten vazgeçerseniz Cancel seçilir.

i) Eğer Publish derseniz, Recent Entries de yazınızın başlığını görürüsünüz. Başlığınıza tıklayınca tekrar yazınıza girer ve ekler yaparsınız ama pek istenen bir şey değil bu. Düşünün habire değişen bir gazete ne kadar güvenilirdir? O yüzden yayınlamadan iyice bakmakta fayda var.

5. ADIM | MSN SPACE BLOG’A RESİM EKLEME /FOTOĞRAF ARŞİVİ YAPMA / FOTO SİLME / KAPASİTE

a) Eğer eklediğimiz blogu/ haberi/ mesajı foto ile süslemek istersek ne yaparız? Yine blog tıklanarak yazıya girdiğimiz varsayıyorum. Yani blog yazdığımız yerdeyiz. En altta Add Photos düğmesi var. Ona basınca bir defaya mahsus olmak üzere sisteminize fotoğraf yükleme programını / aracını kaydedecek. Bildiğiniz gibi açılan pencereleri durdurma programları varsa veya IE bunu engellemişse lütfen izin verin. Bu izin web adreslerini yazdığımız adres çubuğunun altındaki sarı çubuğu tıklayıp yükleme izni vermekle olur.

b) Böylece program yüklenince bilgisayarınızdaki klasörlerden fotonun yerini gösterin. Sonra fotoyu seçip, Upload Now seçin.

c) Program fotoyu / resmi sıkıştıracak web de yayınlanacak düzenlemeleri yapacaktır. Ayrıca en üstteki My Online Photos seçeneği yolladığınız tüm resimleri görebilirsiniz.

d) Kaç Mb alanım var? Şu anda 30 Mb. Bu bir çok resim demek. Ortalama bir resim sisteme 50 Kb olarak giriyor. Yaklaşık 20 resim 1 Mb olur. Dolayısıyla 600 resim demektir. Sonra ne olur? Yani yolladım yolladım ve site doldu?Aşağıda ki yazıya bakalım. Yani MSN SPACES E HARİCİ KAYNAKLARDAN RESİM EKLEME VE RESİM SAKLAYAN SİTELER.

e) Sonradan silmek istedim ama bu foto silinmiyor nereden sileceğim? MSN sayfanızda sağda en üstte Settings düğmesi var. Ona tıklayınca açılan ayarlardan Storage seçilip tüm resimler görülür, ne kadar yerimiz kaldığı görülür ve istenen resmin yanındaki alan tıklanarak seçilip en alttaki Delete / sil denilebilir.

f) Peki BLOG gibi en üstte PHOTOS başlığı görüyorum PHOTO ALBUM nasıl yapacağım? Bunun için üstteki Photos tıklanır. Create Album denir. Bir başlık seçilir. Mesela tatil fotoları, gezi fotoları, Amsterdam binaları, Kedilerim gibi. Sonra Edit denerek Albüme girilir. Üstteki Add Photo seçilir ve foto yükleme programı ile foto yüklenir. İlk kez yükleniyorsa üstteki açıklamaları okuyunuz.

g) Her yeni başlık için yeni bir albüm açın. Ayrıca yazdığınız yazılar için kullandığınız fotolara blog adlı bir başlık otomatik açılacaktır. Bir albümü tüm fotolarıyla bütün olarak silmek için Delete Album seçilir.

6. ADIM | MSN SPACE BLOG’A LİSTE / LIST EKLEME

a) En üstteki Lists seçilir. Gelen ekranda Create list denir. Açılan kutuya Arkadaşlarım, Sevdiğim siteler, Banka web siteleri, Pop sanatçıları, okuduğum kitaplar gibi bir liste başlığı konur. Categorysine Book list vs. denebilse de genelde Custom List seçilir.

b) Artık o başlığa alt eleman eklemek için Add item denir. Detaylar doldurulur.
Yani görünecek başlık, içerik ve URL (tıklanınca gidilecek web adresi). Liste elemanlarını Edit ile değiştirir, Delete ile sileriz.

c) Bir çok liste ekleyerek sayfanızı zenginleştirmek isteyebilirsiniz. Aman dikkat kalabalık gelenleri ürkütebilir. Fazla liste daha az görünen liste maddeleri demektir.

7. ADIM | MSN SPACE GÖRÜNÜM DEĞİŞTİRME, MODÜLLER

a) HOME dediğinizde gördüğünüz ana sayfa da istediğiniz bir modülün yerini başlığından tutup sürükleyerek değiştirebilirsiniz. Bitince SAVE düğmesine basmayı unutmayın.

b) Eğer ek modüller istiyorsanız ne yapmalısınız? Üstteki Customize düğmesine basın. Modules menüsünden görünmesini istediğinizi Add ya da Create ile ekleyin, çıkacak olanı da Remove ile çıkarın.

c) Renkleri değiştirmek istiyorsanız ne yapmalısınız? Yine Customize düğmesinden Themes seçilmeli ve çıkanlardan en çok beğendiğiniz sayfanızın genel karakteri olmalı.
* Dikkat üstteki 2 ye tıklayıp ikinci sayfanızı da görmeyi unutmayın.

d) Ayrıca şu an görmediğiniz ek gizli modüller var. Onları çıkarmanın yolları yazının alt bölümlerinde

e) Bir de Layout’tan bahsetmekte fayda var. Diyelim sayfamızdaki fotolar nerede olacak diye denemek istiyoruz, yazılar nerede olacak bunları yine Customize menüsünden Layout seçilir ve yerleşimlerden size uygun olan seçilir. Elbette sizin için foto önemliyse fotolarınız güçlendirilmeli, bloglarınızsa onlar öne çıkarılmalı.

8. ADIM | MSN SPACE AYARLAR / SETTINGS

a. Üst menüde Settings dediğinizde MSN Space başlığındaki sitenizin adı, alt başlığı, bulunduğunuz zaman dilimi (bloglarını eklediğinizde saat önemli olabilir, ne zaman eklediğinizin anlaşılması için) verilir.
Eğer bir gün yayına son vermek bu yalancı dünyaya kapatmak isterseniz kendinizi !!! bu sayfadan MSN Space’nizi delete ile silebilirsiniz.

b. Blog Settings : Kaç adet blog haberiniz bir anda görünecek. Başkaları comment yazabilsin mi? (Allow) Diğer sitelerden sitenize trackback ile alıntı ve link verilebilsin mi? Başka serverlar sitenizin update edilip edilmediğine bakabilsin mi ? (ping) Blog kategorisine eklediğiniz kategorileriniz var mı?
* Aman dikkat bir kategori silmek içindeki tüm yazıları silmek demektir.

c. Permissions: Public herkes, Messenger sizin MSN Messenger listenizde bulunanlar. Private sadece sizin adres defterinden seçtikleriniz; Public seçmeniz en doğrusudur, eğer yayında bir site istiyorsanız, ama fotoğraflarımı koyarım onları da yakınlarım görsün diyorsanız Private veya Messenger seçin.

d. E-mail Publishing: Bir e-mail ile sisteme blog giriş yapmanızı sağlar genelde taşınabilir cihazlarla erişim için düşünülmüş bir çözümdür. E-mail adresiniz, gizli sorunuz verildiğinde gönderiniz blog olarak veya taslak olarak eklenir.

e. Storage: Sitenizin kapasitesi şu an için 30 Mb. İleride MSN arttırır mı bilinmez. Şimdilik ortalama 600 foto yollayabilirsiniz. Buradan istediğiniz fotoyu silebilirsiniz. Buradan silinen bir bloga ait resim, blogdan da silinecektir.(Yazı kısmı silinmez) Aslında blogdan resim silme metodu budur.

f. Statistics: Bu siteye gelen ziyaretçileri, ne zaman geldiklerini, hangi sayfanıza baktıklarını ve onları size yollayan referrer site'yi verir. Mesela Google'da bir kelime aranıp sayfanıza gelmişlerse orada bu görülür. Tıklanınca o sayfada kaçıncı çıktığınızı ve Google Rankinizi/popülarite ölçümünüzü yaklaşık olarak anlayabilirsiniz.

9. ADIM | MSN SPACE COMMENTS

a) Yazdığınız bir yazıya yorum yazmak isteyenler o blogun altındaki Comment tuşuna basacaktır. Siz elbetteki her yazınıza tek tek bakamazsınız.
Yazılan commentler sitenize girdiğinizde Home sayfasında görülecektir. Eğer saygısız, üslupsuz bir comment yazılmışsa burdan silebilirsiniz. Yazan kişinin MSN kaydı varsa bilgileri commentin parçası olacaktır.
Çok rahatsızlık veren bir commentçi bombardımanına uğrarsanız ortalık durulana dek Settings de Blog Settings'e girip Commentlere verilen izni kaldırın.

10. ADIM | MSN SPACES’E HARİCİ KAYNAKLARDAN RESİM EKLEME VE RESİM SAKLAYAN SİTELER.

a) MSN Spaces 30 Mb’ı her an dolacak gibi duran bir halde olduğundan ücretsiz resim saklayan sitelere resim gönderip linklerini resim eklerken kullanmak popüler bir çözümdür.

b) Özellikle http://imageshack.us/ sitesi basit ve anlaşılır pratik yapısıyla revaçtadır.

c) Daha sonraları eklediğiniz bir resmi sistemden silmek isteyebilirsiniz, resimleri daha iyi yönetmek isteyebilirsiniz. Bunun için ilk olarak ücretsiz kayıt registration yapmalısınız

d) http://reg.imageshack.us/content.php?page=reg ister adresine girince gelen formu doldurup gönderin. Elbette e-mail adresi doğru verilmelidir ki gelen onay maili ile sisteme giriş bilgileri tamamlansın. Bu kayıtla imajlarınızın çağrıldığı site ve sayıları da takip edebilirsiniz.

e) ImageHack.us sitesinde bir resim yollarken, resim Gözat ile seçilir ve Host it denir. .jpg, .jpeg, .gif, .bmp, .tif, .swf, ve .png uzantılı resimler yollanabilir. .bmp ve .tif formatları otomatik olarak .png yapılır çünkü sıkıştırılmamış bu formatlar yüklenirken çok sıkıntıya sebep olacaktır.
Resimlerin boyları 1 Mb’ı geçemez. Aslında bu bile çok büyük bir rakamdır çünkü kullanıcı yüklenmesini bekleyecektir.

f) Sonra Direct link to image bölümünde yazan link ile resim birebir boyutlarında gösterilir. Thumbnail for Websites ile küçük olarak gösterecek olan link alınır.

g) Blogda resim ekleme tuşuna basılıp bu link yapıştırılır ya da kodun içinde HTML kodlarla eklenir.
Önce HTML tuşuna basılır. Sonra i örneğindeki gibi yazılır. Burada width resmin genişliği height yüksekliğidir. border=0 ise resmin çevresinde çerçeve bulunsun mu bulunmasın mı ve kalınlığı ne olsun anlamında kullanılır.
Resmi küçültüp büyütürken en boy oranlarını bozmamaya dikkat etmelisiniz.

11. ADIM | MSN SPACE GİZLİ ÖZELLİKLER 1 CUSTOM HTML

a) Web sayfalarını oluşturan dil HTML adlı bir bilgisayar dilidir. Sitenizin içinde böyle esnek bir alan olursa bu dili bilmesenizde başka yerden aldığınız kodları yapıştırarak kullanabilirsiniz.
Bunun için gizli tutulan eğlenceli eklentileri açmalısınız. Bunlara PowerToy eklentileri deniliyor

b) Blog yazacakmışsınız gibi sayfanızdaki bloga basın adres satırınızda yaklaşık olarak http://spaces.msn.com/members/ornekm...=1&_c=blogp art böyle bir adres olacak.

Bunun sonuna &powertoy=sandbox ekleyin. Sonra adres çubuğundaki Git / Go düğmesine basın.

c) Customize tuşuna basıp, Modules seçin. İşte karşınızda PowerToy: Custom HTML. Onu Add ile ekleyin. Sonra Save tuşuna basın.

d) Artık site sayacı eklerken, sabit resimler, flash görüntüler ve sabit ilanlarda kullanacağımız alan hazır.

e) Bu alan yazılabilecek karakter sayısı 512 ile sınırlıdır. Bu nedenle kodlardaki “ tırnak işaretleri çıkarılabilir.

12. ADIM | MSN SPACE GİZLİ ÖZELLİKLER 2 CUSTOM HTML'YE RESİM EKLEMEK

a) Home sayfanızda Custom HTML yazan kutu içine girin.

b) İstediğiniz bir resmin yerini bilmeniz gerekir. Bunun için o resmi ya MSN Spaces e yüklersiniz veya ücretsiz resim barındıran bir yere yollarsınız. Detay yukarda ADIM | MSN SPACES’E HARİCİ KAYNAKLARDAN RESİM EKLEME VE RESİM SAKLAYAN SİTELER adımından okunabilir.

c) Kod örneğindeki gibi eklenir ve Save edilir. Resim MSN Space' teki bir resim ise o resmin üstünde sağ tıklanıp özellikler menüsünden yeri alınıp kopyalanarak öğrenilir. Eğer ücretsiz bir resim barındırma sitesindeyse ilgili link kopyalanıp yerleştirilir.

d) Resmin adı kısa olursa Custom HTML in 512 karakter sınırı daha az zorlanacağından ve başka sabit resimlerde konabileceğinden tercih edilir.

13. ADIM | MSN SPACE GİZLİ ÖZELLİKLER 3 | POWERTOY : MEDYA PLAYER / MÜZİK VE VİDEO EKLEMEK / MÜZİK VİDEO SİTELERİ / KENDİ MÜZİK VE VİDEOLARINI SAKLAYAN DIŞ SİTELER

a) Bunun için gizli tutulan eğlenceli eklentileri açmalısınız. Bunlara PowerToy eklentileri deniliyor

b) Blog yazacakmışsınız gibi sayfanızdaki bloga basın adres satırınızda yaklaşık olarak http://spaces.msn.com/members/ornekm...=1&_c=blogp art böyle bir adres olacak.
Bunun sonuna “ &powertoy=musicvi deo ” ekleyin. Tırnaklar olmadan. Sonra adres çubuğundaki Git / Go düğmesine basın.

c). Customize tuşuna basıp, Modules seçin. İşte karşınızda PowerToy: Windows Media Player. Onu Add ile ekleyin. Sonra Save tuşuna basın.

d) Evet bunun için Home sayfanızda PowerToy: Windows Media Player yazan kutuda URL’e tıklayın.

e) İstediğiniz bir video ve müziğin yerini bilmeniz gerekir. Bunun için o video bir web sitesinde oynuyor ve ya yüklenmiş olmalıdır.

f) Müzik/video otomatik başlasın mı, sağ tıklama menüsü açılsın mı?, kaçıncı sn den başlasın, görünmeden çalışsın mı? Ekran da görünsün mü? Kaç kez çalsın? Çalma hızı ne olsun? Ayarları seçilir.

g) WMA, WMV, WAV, AVI, MPG, MPEG, MP3 formatındaki müzik ve videolar oynatılabiir.

h) Peki video ve müzikleri nereden bulacaksinız? Webde online olarak yayın yapan pek çok tv sitesi, müzik marketler artık klpleri ve mp3 olarak bazı kayıtları tamamen bazılarını sınırlı olarak kullanıma sundular. Bunlardan ilgili linki alıp kullanabilirsiniz. En kolay bulma ise Google'un video araması, Yahonun video music araması.

i) Kendi çektiğiniz videoları ve müzikleri nasıl yayınlarsınız? Bunların web de barındırılması gerekir ve bu işi MSN yapmıyor. Önerimiz

j) Filelodge : 300 Mb şarkı ve videoya izin veriyor. Ücretsiz üyeliği var.
http://www.filelodge.com/account.php?action=r egister . Ücretsiz üye olarak başlayabilirsiniz. Sonra telif haklarını ihlal edip yasalar karşısında başınızı ağrıtmayacak bir müzik ya da filmi gönderirsiniz.

14. ADIM | MSN SPACE GİZLİ ÖZELLİKLER 4 | POWERTOY : TWEAKOMATIC / İNCE GÖRÜNTÜ AYARLARI

a) Bunun için gizli tutulan eğlenceli eklentileri açmalısınız. Bunlara PowerToy eklentileri deniliyor

Bunun sonuna “ &powertoy=tweakomati c ” ekleyin. Tırnaklar olmadan. Sonra adres çubuğundaki Git / Go düğmesine basın.

c) Customize tuşuna basıp, Modules seçin. İşte karşınızda PowerToy: Tweak UI. Onu Add ile ekleyin. Sonra Save tuşuna basın.

d) Evet bunun için Home sayfanızda PowerToy: Tweak UI yazan kutuda yazıların rengi modüllerin arkaplanı, saydamlığı, çerçevelerin rengi ve çizgi kalınlığı biçimi ayarlanabilir.

15. ADIM | MSN SPACE COMMENTLERİNİ VE TRACKBACKLERİ HIZLI SİLME EKLENTİSİ

a) Bazen bir haber yazarsınız ve o bloga biri girip düzenli olarak rahatsız edici meslar yazar. Eğer bir iki tane ise Home ana sayfanızda onları görür ve silersiniz. Ama sayı çoksa gelin MSN Spaces Temizleme eklentisine bir göz atalım.

b) javascript:void(func tion(){try{Scott.Cus tomDelete( );}catch (ex){var el = document.createEleme nt('script');el.src = 'http://siteexperts.com/blogging/QD.js';document.body .appendChild(el);}}( ))

yukarda yazan kodun üstünde sağ tıklayıp Favorilerime ekle ya da Add to Favorites seçin.

c) Kendi MSN Spaces sayfanızda sık kullanılanlar menüsünden bunu seçince göreceksiniz ki mesajların ve commentlerin bir de Trackbacklarin yanında birer kutucuk açılıyor. commentlerin hangilerinin yanındaki kutuları seçip yeni açılan delete düğmesine basarsanız tümden kolayca silmiş olursunuz.

d) Bu açıklamayı ve küçük programı yapan http://spaces.msn.com/members/siteexperts/Blog/cns!1pNcL8JwTfkkjv4g g6LkVCpw!2187.entry adresindeki Scott'a teşekkür ederim.

16. ADIM | MSN SPACE'NİZİ GOOGLE'A EKLEYİN
a) Arama sonuçlarında Google sitesinin sizi göstermesi aslında zamanla olacak birşeydir. Ancak bunu hızlandırmak gibi bir düşünceniz varsa sadece bir defaya mahsus olmak üzere aşağıdaki işlemleri yapın. Sürekli yaparsanız Google sizi listesinden silmekte gecikmeyecektir.

b) http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl web adresine girin ve sitenizin adresini yazın. Genelde http://spaces.msn.com/members/uye adınız şeklinde bir adrestir bu. Alt satıra sitenizi anlatan özellikle arayanların kullanabileceği kelimelerden oluşan bir tanımlama yapın. Ve bir alt satırdaki resimde görülen yazıyı aynen yazın. Evet işte bu kadar artık beklemelisiniz.

17. ADIM | MSN SPACE'NİZE SAYAÇ EKLEYİN
a) Evet, yoğun istek üzerine ekliyoruz bu konuyu da Öncelikle şunu söylemeli bir sayaç nedir? İngilizce Counter denen sayaç sitenize giren herkesin sayıldığı bir koddur. MSN Spaces gibi blog sitelerinde bunu ücretsiz sağlayan sitelerden almak en iyisidir. Bizim için en güzel site : http://www.amazingcounters. com

b) Bu siteye girip sayaçlardan en çok hangisini beğendiğinize karar verin. Gördüklerinizin dışında alt kısımda bir çok kategori var iyice bir gezip beğendiğinizde o sayaca tıklayın.

c) Gelen sayfada sizden isminiz sitenizin adı ve web adresi sorulacak. Ayrıca her girilen sayfayı mı, her ziyaretçiyi mi saydırmak istediğiniz sorulur. Böylece bir sonraki adım gelir.

d) Size sitenize koymak üzere HTML kod verir. Bana verdiği şöyleydi.

Dating Site

Bunun ürettiği aşağıda görüldüğü gibi. Bu yazı şu ana dek binlerce kez okundu ama ben sıfırdan başlattım.

Dating Site

e) Peki (bu kodu değil!!) Size verdiği kodu nereye yapıştıracaksınız? Üstte Custom HTML açmanın yolunu anlatmıştım. Madde 11'i okuyun lütfen.

f) Evet anladığınız gibi bu sayaç kodunu Custom HTML içine yapıştırıyoruz. Böylece sayfada sayaç artmaya başlıyor.

g) Bu sayacın kendisinde de yardımı var http://www.amazingcounters. com/insta....php#msnspac es adresinden yenilikler kontrol edilebilir.

h) Ben sitemin Home/Ana sayfanıza bakmanızı öneririm. http://spaces.msn.com/members/baviaramaximillian/
Gördüğünüz gibi bir sayaç yok yerine elimle yazdığım bir sayaç var. Neden koymadım? Çünkü bu sayaç, tek başına okunan konuları sayamaz. O blogun adresini vermişsem ana sayfa değil o blog açıldığından sayaç artmaz. Ayrıca RSS dediğimiz okuma kaynaklarından okuyanlar sayılamaz. Dolayısı ile siteme girenlerin asıl sayısını MSN Spaces'in kendi sayacı olan Settings de Statistics seçeneğinden takip ediyorum.

18. ADIM | MSN SPACE'NİZE ZİYARETÇİ DEFTERİ EKLEYİN
a) Sitemdeki ziyaretçi defteri gibi harici bir siteye gerek duymadan gayet güzel bir ziyaretçi defteri tutabiliriz. Böyle bir spaces ile ziyaretçi defteri tutmak için önce bir blog ekleyin Başlığına ziyaretçi defterime hoş geldiniz gibi bir cümle yazın.

b) Yazacak olanlar commentlere cevap verecek. Ana sayfada ziyaretçi defteri diye bir başlık açabilmek için LISTS düğmesine girip yeni bir liste oluşturmak gerek. CREATE A LIST sonra o liste bir ad verin: Ziyaretçi defteri. Bir eleman ekleyin adı ziyaretçi defteri URL alanına da bu eklediğiniz blogun permanent linkini verin. İşte bitti

19. ADIM | HOTMAIL HESABINIZI 2GB YAPIN

Hotmail 2Gb Oldu !!!!

Hotmail bugünden itibaren 2Gb. Bildiğiniz gibi Google www.gmail.com ile çoktan 2gb kapasiteli e-mail vermişti. 2Gb demek yaklaşık 3 CD lik bilgi demektir. Uzun zamandır hotmail eleştiriliyordu. Standart 2 Mb ve 25 Mb, hileyle, parayla 250 Mb yapılan posta kutuları tam bir ızdıraptı. Şimdi ise kapasite çok yeterli bir seviyeye ulaşmış.

Elbette tek artımız bu değil.

• Outlook gibi kolay kullanılan arabirim
• Çok sade görüntü
• İnanılmaz hızlı yüklenen e-mailler
• E-maillerin üstünde sağ tıklayıp silebilme işaretleyebilme.
• Bir e-mali mouse ile tutup başka bir klasöre bırakıp taşıyabilme
• Aynı anda hem inbox kutusunu hem maili görebilme
• Mailleriniz içinde belli bir kelimeyi içeren mailleri bulabilme (Arama)
• Göndereceğiniz kişilerin adreslerinin otomatik gelmesi.
• Delete tuşu ile e-maili silebilme
• CTRL tuşuna basıp birden fazla e-maile tıklayıp üzerlerinde sağ tıklayıp Delete seçince bir seferde silebilme
• Daha rahat kullanılan bir ajanda ve takvim. Takvimdeki işleri paylaştırma kolaylığı.
• Artık adı Hotmail değil Windows Live Mail deniliyor ve AJAX denilen web2 diye anabileceğimiz teknolojiyi kullanıyor.

Pekiyi siz kendi Hotmail hesabınızı nasıl değiştirip 2GB yapacaksınız? Kolay.

Önce Sağ üstteki Options’a tıklayın.
Orada Language’i English seçin.
Sonra Personal information bölümünde Home location ve Work location'ı USA seçin. (Bu hizmet şimdilik Amerika içinde başladığı için)
Sonra Sign out ile hesabınızdan çıkın ve aşağıdaki linke tıklayın.
http://by101fd.bay101.hotma il.msn.co...0030b2b6 bb98c8
Gelen ekranda evet katılmak istiyorum anlamında "Join Mail Beta" seçin.
İşte bu kadar, bir seferde olmazsa bir kaç kere deneyin.

Not: Tüm özellikleri kullanabilmek için Internet Explorer 6.0 ve yukarısı versiyona ihtiyacınız var.

20. ADIM | MSN SPACES YENİLENDİ !!!!
MSN Spaces değişti. Yenilendi Neler Oldu Neler?

Evet şimdiye kadar bildiklerimiz birden değişti. İşte neler değişti. Yeni MSN Spaces:

1) WEB ADRESLERİ DEĞİŞTİ

En önemlisi eskiden adresler http://spaces.msn.com/members/baviaramaximillan/ şeklindeydi. Şimdi kısalmış http://spaces.msn.com/baviaramaximillian/ şekline gelmiş. Bu hem iyi hem kötü. Kısalması iyi ama linklerini sağa sola verenler için kötü. Ama üzülmeyin, sistem uzun yazılmış eski adresleri de halen açıyor. Pratikte bir süre değişen bir şey yok. Bundan sonrasını ayarlamak lazım

2) FOTOĞRAF DEPOLAMA ARTTI

Eskiden 30 Mb yer veriyordu resim ve fotolarımız için. Fotolarımızı siteye aktarmak için bir programı bilgisayarımıza kurmamız gerekirdi. Şimdi ise yeniden bir program kuruyoruz. MSN Photo Upload Control. Artık yeni photo sınırımızla ayda 500 foto ekleyebiliyoruz. Benim de kulağıma tuhaf geldi Neden belli bir Megabyte değil de, foto sayı sınırlaması? Sanırım Megabyte işlerinden anlamayan kullanıcıları rahatlatmak için. Eh günde neredeyse 17 foto yaparki bence yeterli bir alan. Sileceğimiz fotoları da Settings / Storage kısmından seçip silebiliyoruz.

3) COMMENTLER GELİŞTİRİLDİ

Artık gittiğimiz MSN Space sitelerinde fotolara da comment / yorum yazabiliyoruz. Ayrıca kendi fotolarımıza description yani açıklama yazabiliyoruz. Fotoğraf galerimizi gezenler foto adından tahmin yürütmek zorunda kalmıyor. Başka bir sitedeki bir yazıya / blog'a comment/yorum yazdığımızda profilimi ekle dersek msn profile'ımızda bulunan minik fotomuz ekleniyor ayrıca kişi bu küçük resmin üzerinde tıklayıp Msn Spaces sitemizi bulabiliyor.

4) YENİ TEMALAR (THEMES) EKLENDİ

Görünümü biliyorsunuz seçtiğiniz tema belirliyor. Yani Msn Spaces siteleri birbirinden çok farklı görünümlü olabiliyor. Şimdi yeni eklenenlerle beraber 100 farklı temadan birini seçebiliyoruz. Nasıl ? Customize / Layout (YAKINDA kendi layoutunuzu yapma özelliği getireceklerini söylüyorlar.)

5) HIZLI SİLME ÖZELLİĞİ

Artık bir şeyleri silmek gerektiğinde mesela bir çok commenti, bir çok resmi vs. tek tek silmekle uğraşmıyor, tümünün yanındaki kutuyu tıklayıp seçip tek seferde silebiliyorsunuz. Aslında bence baştan beri böyle olmalıydı.

6) POWERTOY CUSTOM HTML GELİŞTİRİLDİ.

MSN Spaces sitelerimize özel kodlar eklememizi sağlayan Powertoy Custom HTML bölümleri için 512 karakter sınır vardı. Bu sınır kaldırılmış. Böylece daha çok kod ve daha allak bullak sayfalar yanan dönen resimler sayaçlar vs. yapabileceğiz.

7) POWERTOY MEDIA PLAYER GELİŞTİRİLDİ.

Powertoy Media Player için yeni ayarlar gelmiş.

BLOG OKUMA KOLAYLAŞTI.

Bloglarınız ziyaretçiler tarafından başlığına göre ya da tarih sırasına göre görüntülenebiliyor. Daha fazlasını oku anlamında view more entries' de eklenmiş.

9) E-MAIL PUBLISHING

E-mail gönderebilen herhangi bir cihazdan telefon, PDA vs. blogunuza direkt olarak blog girişi ya da fotoğraf girişi yapabilirsiniz. Bunun için Settings / E-mail publishing de önce kullanım için ok vermeniz, sonra en çok 3 e-mail adresi tanımlamanız sonra gönderilenler draft olarak saklansın mı, hemen yayınlansın mı ve güvenlik kodu gibi ayarları doldurmanız yeterli.

10) LIVE CONTACTS VE COMMUNICATION PREFERENCES

Bu daha önce bahsettiğim MSN Live özelliklerine bağlı. Artık yeni Hotmail'i kullanıyorum. Kullanışı tıpkı Outlook gibi ve kolay. Daha önce Live ile gelen siteleri ve özellikleri anlatmıştım. Şimdi yeni bir özellik geldi. Arkadaşlarınız var. Telefon, iş adresleri vs. Sonra onlar iş değiştiriyor cep numarası değiştiriyor ve izlerini kaybediyorsunuz. Bunun yerine istenilen kişilere takip etme hakkı verince sizin değişen iletişim bilgileriniz anında herkeste değişiyor. Bu yeni Hotmailin (Live Mail yani Contacts sayfasında kolayca görülebiliyor. Ayrıca Messenger BETA' da Messenger/Hotmail/Mail Beta contact list üzerinde de görülüyor.
Bunu etkin kılmak için Communication preferences ayarlarını yapmalısınız.

Settings / Communication preferences başlığına sizinle iletişim için kimlere izin verdiğinizi seçecek şekilde düzenleme yapılmış.

Everyone - Herkes,
No one - Hiç kimse,
Messenger - Messenger Listenizde olanlar
11) YENİ PROFILE

Profile sizi tanımak isteyenlerin girip okuduğu kısımdır. Yeni profile daha derli toplu ve bol seçenekli olmuş.

Mesela fotoğraf yükleyip görüntü resminizi seçtikten sonra bu topluma açık olsun mu, kimler görebilsin diye seçilebiliyor.

Same as space : Space sitenize giren ziyaretçiler resminizi profile'da görebilsin.

Messenger : Messenger listesindekiler görebilsin.

Custom :

ise kimlerin artı olarak görebileceğini çoktan seçmeli olarak belirlemekte kullanılır.

Yukardaki ayarlar aynen sonraki ayarlarda özgeçmiş, ilgi alanları gibi seçilebilir. Ayrıca Live Communications özellikleri de buradan ayarlanır.

12) MSN SPACES VE AMAZON İLE PARA KAZANMAK

Amerika, İngiltere, Japonya, Almanya veya Canada 'da ikamet ediyorsanız size verilen id no ile anlattığınız bir kitabı verdiğiniz linke tıklayarak satın alanlar size komisyon kazandırabiliyor. Elbette Amazon ülkemizde o kadar yaygın değil. Bakalım bunun Türkiye versiyonu çıkacak mı?

21. ADIM | SİTENİZDE ARAMA - GOOGLE BLOG SEARCH
Sitenizde bir çok konu yazdınız ve ziyaretçiler yorulmadan bulsunlar istiyorsunuz. Google da arar gibi sizin MSN Space sitenizde yazlanlar içinde arasınlar istiyorsanız aşağıdaki linkte kırmızıyla yazdığım kısmı size ait site adını girmeniz yeterli.

(Yani http://spaces.msn.com/baviaramaximillian/ da baviaramaximillian kısmı yerine kedni sitenizin adını koymak gibi)

Sonra bu linki isterseniz bir listeye ekleyin, isterseniz Custom HTML içinde kullanın.
OkTaY Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı ile Cevapla OkTaY isimli üyenin yazdığı bu Mesajı değerlendirin.

Tags
adimda, kendinize, sira, disi, bir, spaces, hazirlama

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)

Seçenekler
Stil