![]() |
| | #1 (permalink) |
| Server Op ![]() ![]() | Gmail outlook ayarları Resimli anlatım Öncelikle almis oldugunu gmail adresinize girin ve orda ustte settings (Ayarlar) i tiklayarak ayarlara giriniz, burada mailimizi pop a acmamiz gerekiyor acilan sayfa Forwarding and POP (Yönlendirme ve POP) i tikla su asagidaki sayfa acilacaktir. Burada Enable pop for all mail kismini isaretle ve save yi tikla Save tiklanip pop mail acildiginda bu alan su sekli alacaktir. simdi sira outlook ayarlarini yapmaya geldi.. Outlook u aciyoruz ve araclardan hesaplari tikliyoruz.. internet hesaplari diye pencere acilacak burdan da posta/yeni/posta tiklanacak internet baglanti sihirbazi acilacak. burdan gorunmesini istedigimiz isim yazilacak ve ileri tiklanacak yeni pencede mail adresimiz yazilacak ve yine ileri tiklanacak burada sunucu pop3 olacak ve gelen posta : pop.gmail.com giden posta mtp.gmail.com yazilarak ileri tiklanacak hesap adina mail adresimizi tam olarak yazacagiz ve parolaya da parolamizi yazip ileri diyoruz. son deyip bitiriyoruz.. simdi asil onemli yere geldik araclardan hesaplari tikliyoruz. burada pop.gmail.com i tiklayarak ozellikleri tikliyoruz. pop.gmail.com ozelikleri diye bir pencere aciliyor. bu pencereden gelismisi tikliyoruz. burada ayarlari asagidaki gibi yapiyoruz. giden posta (SMTP) :465 "bu sunucu icin guvenli baglanti (SSL) gereklidir" isaretli olacak gelen posta (POP3) :995 "bu sunucu icin guvenli baglanti (SSL) gereklidir" isaretli olacak son olarak sunucular sekmesinden "Sunucum kimlik dogrulamasi gerektiriyor" isaretli olacak ve tamamla pencereyi kapatinn artik pop mail olarak kullanabilirsiniz... Ofis 2003 icin Gmail ayarlari: Oncelikle Mailinizden yukardaki setting kismini yapin. (ilk 3 resim) daha sonra ofis otlook u calistirin. burdan Araclar/E-posta Hesaplarini tiklayin.. Yeni bir E-Postayi isaretleyerek ileriyi tiklayin. Pop3 u isaretleyerek ileriyi tiklayin E-Psta Hesaplari pencerisini resimde goruldugu sekilde isaretleyerek diger ayarlari tiklayin. ![]() internet E-Posta ayarlarindan gelismisi tiklayarak Resimde goruldugu gibi doldurun. Yine internet E-Posta ayarlarindan Giden Sunucuyu tiklayarak Resimde goruldugu sekilde isaretleyin ve tamami tiklayin hesap ayarlarini sinayi tiklayin Not: Burada resimdeki gibi hata vermemesi gerekli eger hata verirse bir yerlerde bir yanlis yapmissiniz demektir kontrol edin. eger hata yoksa ileriyi tiklayin son u tiklayarak islemi bitirin. Artik Ofis2003 te Gmailinizi gule gule kullanabilirsiniz. Outlook express içinde aynı ayarlar geçerlidir. Birden fazla gmail adresiniz varsa ve hepsine çıkış yapıp tekrar girerek bakmak zor geliyorsa bu ayar çok işinize yarayacaktır.... Last edited by Chaos™; 05.12.07 at 08:02. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Mega Üye ![]() Join Date: Sep 2006 Kullanıcı No: 174 Age: 23
: 0 Rep Puanı : 177999 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Gmail outlook ayarları Resimli anlatım başta bi şeyi yanlış algılamışım, sonradan yanlışımı anladım. tamamdır . sağolasın.saygılarımla...
__________________ ![]() YÜREK YANMADIKÇA, GÖZ YAŞARMAZ... |
| | |
![]() |
| Tags |
| gmail outlook ayarlari, resimli anlatim |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |