![]() |
| | #1 (permalink) |
| Terim: "Finallere sürpriz isimler çağıracağım" Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Euro 2008 finalleri kura çekiminin ardından Lig TV'de yayınlanan Maraton programına katılarak açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yeraldığı grubun, tüm gruplar içinde "en ciddi ikinci grup" olduğunu öne süren Terim, Hakan Şükür'den Yıldıray Baştürk'e, yabancı sayısından üç günde bir maç oynanması tartışmalarına kadar birçok konudaki fikirlerini açıkladı. Kuradan Avusturya'yı çekmeyi düşündüklerini söyleyen Terim, "Almanya, Fransa, İtalya gibi takımlar olmadığı için, grubumuz 'kolay' diye düşünülüyor; ama bence ikinci ciddi grup. Portekiz her zaman istikrarlı, önemli yıldızları olan bir takım. Ayrıca da İsviçre evsahibi takım. Yine de 'Şu gelsin, bu gelsin' diye düşünemezsin. Zaten bunlar Avrupa'nın en iyi takımları. Oynamaktır asıl olan. Oynayacağımızı düşünüyorum" dedi. Terim, Milli Takım'ın öncelikli hedefinin, grupta ilk ikiye girmek olacağını belirterek, "Çeyrek finale kalmak istiyoruz. Ondan sonrasına da bakacağız" diye konuştu. Milli takımımızın düştüğü Euro 2008 grubunda yeralan diğer üç takımı sıralaması istenen Terim, bu isteği geri çevirerek, "Ben sıralamada kendimi hiç ikinciliğe koymadım ki... Kim olursa olsun..." dedi. "Sürpriz isimler olacak" Euro 2008 Finalleri'ne çağıracağı aday kadro için kafasında bazı sürpriz isimler olduğunu belirten Terim, "Norveç maçında 5 tane yeni oyuncu oynamış. bu her babayiğidin harcı değil. Muhakkak ki değişim devam edecektir; ama birtakım vazgeçmediklerimiz de ortada" dedi. Terim, Euro 2008 için mutlak suretle 5-6 yeni futbolcuyu aday kadroya çağıracağını kesin bir dille vurguladı. "Medya, işi hakarete vardırıyor" Terim, Türk medyasının Milli Takım'a yönelik tavrına tepki göstererek, şöyle konuştu: "Her şeyi uç yaşıyoruz. Sevincimizi de acımızı da. Biz bu yaşta insanlar olarak bazen bazı baskıları kaldıramıyoruz. Bu gencecik çocukları bir düşünün. Çocuk bunları okuyor. Bunlardan etkilenmemesi mümkün değil. Biz eleştiri yapılmasın demiyoruz. Ama ben İtalya'da bulundum. Bu kadarını da görmedim. Türkçe'de bazı şeyleri 10 değişik kelimeyle ifade edebiliriz. Dolayısıyla kelimeleri doğru seçmek lazım. İş hakarete veyahut da kariyere, başka şeylere vardığı zaman bu olmuyor." "3 günde bir maç oynamayı öğrenmeliyiz" Avrupa Kupaları'nda maç yapan Türk takımlarının lig maçları için yorgun düştüğü şeklindeki yorumlara katılmadığını vurgulayan Terim, "Bu fikstür, bu trafik belli. Bugün her büyük takımın hedefi, tüm kupalara talip olmaktır. Dolayısıyla eğer büyük işler başarmak istiyorsanız 3 günde bir maç oynamak zorundasınız. Şimdi ben Milan-Juventus maçından geçtim kura törenine. Üç gün evvel Şampiyonlar Ligi vardı. Milan bir de Kıtalararası maçları oynayacak şimdi. Futbolcunun bilimsel olarak zaten kaç saatte kendine geldiği ortada" dedi. "AB'ye gireceksek bu konuyu artık çözmeliyiz" Terim, sık sık tartışılan yabancı futbolcu sayısı konusundaysa, konuyu Avrupa Birliği üyelik sürecine getirerek, "Benim fikrim çok açık: Yarın öbür gün AB'ye girdiğinizde zaten futbolcuların serbest dolaşımına engel olamayacaksınız. Sadece AB dışında ülkelerden gelen futbolcular yabancı sayılacak. Kimse Türk futbolcusunun önünü kesmiyor. Ama o zaman biz de daha fazla futbolcu ihraç edelim. Şimdi herkes "Tuncay, Middlesbrough'ya niye gitti?" diye soruyor. Niye gidilmesin? Yabancı sayısına hepimizin anlaşacağı bir kıstas konduğu sürece, sayısı çok önemli değil" şeklinde konuştu. Futbol Federasyonu'nda bir genel kurul gündeme gelirse ne yapacağı sorulan Terim, bu soruyu, "Kongrelerden, genel kurullardan herkes bıkmıştır. Tam birilerine alışıyorsunuz, genel kurul... Benim için önemli olan devamlılık. Devletler için nasıl devamlılık esassa, kurumlar için de öyledir. Benim bakış açım böyle" şeklinde yanıtladı. "Hakan'a saygı duymalısınız" Hakan Şükür'ün Euro 2008'de forma giyip giymeyeceğine ilişkin tartışmalara da değinen A Milli Takım Teknik Direktörü, "Hakan Şükür oynuyor bir sorun, oynamıyor başka bir sorun. Bir defa saygı duymasını öğrenmeliyiz. Hakan Şükür ve gibilerine saygı duymalıyız. Yapılan iş burada, ortada. Sevmezsiniz, beğenmezsiniz; gitsin dersiniz, kalsın dersiniz. Ama saygı duymak lâzım. Ne gençlerin önünü keseceğiz, ne de tecrübelileri unutacağız... Saygı duyduğumuz zaman sorun yok. Ben kimseye, ne alacağımı ne almayacağımı söylemedim" dedi. "Yıldıray'la sorunum yok" Terim, Yıldıray Baştürk'le sorunları olduğu ve bu nedenle de bu futbolcuyu aday kadroya çağırmadığı şeklindeki dedikodularıysa şöyle yorumladı: "Benim Yıldıray'la aramda hiçbir problem olmadı. Hiçbir futbolcuyla olmadı. Tam tersi, konuşuruz. Ama çocukcağız sakatsa ne yapayım ben; ki kendi takımında bile oynamıyor. Ben oyuncumla aramızda geçen konuşmaları dışarıya veren biri değilimdir. Ama Yıldıray'la aramızda hiçbir zaman problem olmadı." Terim, Fatih Tekke'yi de kadroya çağırmamasının nedeninin, bu futbolcunun sakatlığı olduğunu belirtti.
__________________ | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| terim |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |