![]() |
| | #1 (permalink) |
| Terim: Takımıma güveniyorum A Milli Takım'ın bugün oynayacağı kritik Norveç maçı öncesi bir basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Fatih Terim, futbolcularına güvendiğini ve kaybetmek gibi bir endişe taşımadıklarını söyledi. ![]() ![]() Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Norveç maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında kaybetme korkusu yaşamadığını söyledi. Her sonuca hazırlıklı olduğunu belirten Terim, "Hayatta her şeye hazırlıklıyım. Sorumluluğumu da çok iyi biliyorum. Bu tip maçları çok oynadım. Önemli olan kaybetme korkusunu kazanma azmine çevirmektir. Ben de bunu başardığımızı düşünüyorum" dedi. Norveç'le oynanan ilk maçın ikinci yarısında ortaya koydukları futbolu bu maçta 90 dakikaya yaymak istediklerini belirten Terim, forvet oyuncuların performansını da değerlendirdi. Tecrübeli teknik adam, "Ben artık her kampta o sakat bu sakat demekten bıktım. Bu yüzden artık bu konuyu gündeme bile getirmiyorum. Herhalde dünyanın en fazla sakatlık yaşayan milli takımıyız. Forvette Fatih Tekke sakat ama Mehmet Yıldız, Semih Şentürk ve Nihat Kahveci var. Serhat Akın da bu mevkide oynayabiliyor. Bu oyuncuların formundan da memnunum" diye konuştu. Terim, bir basın mensubunun, "Norveç'i yenip İstanbul'da 'hoş geldin imrapator' sesleri duymayı şimdiden hayal edebiliyor musunuz?" sorusuna ise esprili bir cevap verdi. Terim, ''Son zamanlarda çok değişik sesler duyuyorum. Norveç maçından sonra İstanbul'a indiğimizde 'hoş geldin imparator'u duyarsak güzel olur. Ben bu tür sesleri duymaya çok alışkınım. Asıl öbürlerine alışkın değildim ama maalesef son zamanlarda onları da duymaya başladım. Ancak biz gerçeklere bakacağız. Şu anda her sonuca hazırlıklıyız" dedi. Norveç Teknik Direktörü Hareide'nin maçı kaybetmesi halinde "istifa edebilirim" sözlerini hatırlatan Terim, ''Maalesef futbolun gerçeği bu. Belki doğrusu değil ama gerçeği. Türkiye'de de durum bu. Ancak bu o teknik adamın kararı. Saygı duyuyorum. Ben baskıyı kaldıracak durumdayım. Kaybedersek istifa mı yoksa istifade mi edeceğiz, onu o zaman düşüneceğiz'' diye konuştu.
__________________ | |
| | |