![]() |
| |||||||
| Komik yazılar Forum Kuralları Çerçevesinde Komik Yazıları buradan Paylaşabliirsiniz |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| AĞIR ABİ ![]() ![]() | Aynı gezegen ve çağda yaşadığımız insanlardan soyut yaratıklar gibi bahsetmemiz ilginç: - Ağbi, adamlar günde 18 saat çalışıyorlarmış yaa! Bu muhabbetin açılımında, söz "Japonlar şunu yapmış, bunu yapmış" paragrafına dayanır ki, hiç çekilmez. Pek bir şey yapmadan ve yapmayı heves etmeden, yapılmışlar ve yapanlar üzerine konuşmak gayet alaturka bir mesaidir. Ben şimdiye kadar, - Japonlar şunu yapmış, ben de buna karşılık şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum, diyen birine rastlamadım. Belki vardır, ben rastlamadım. Evet, Japonlar çalışkan bir halk. Örneğin bi Japon öğrenci, hafta sonu ödevini bizimkiler gibi pazar akşamına sıkıştırmaz, efendi gibi cumadan başlar, pazarı pazartesiye bağlayan geceyi kedine zehir etmez! Japon anne ve babalar çocuklarının ödevini yapmaya çalışmaz. Japon evlerinde bu yüzden gerginlik yaşanmaz! (Bu "pazarı pazartesiye bağlayan gece" şeklindeki haber bülteni klişesi de ilginç! Lafı uzatmanın alemi ne? Hangi 24 saat içindeyse onu söyle, 14 Mart Pazar, 02:45 dersen biz anlarız! Hayır illa o tadı alacak: Pazarı pazartesiye bağlayan gece! Sanki pazarı çarşambaya bağlayan gece varmış gibi!) Her neyse, Japonlar çalışkan. Sürekli icat yapıyorlar. Kafada sürekli fikir: - Öyle bir saat yapayım ki, yelkovanla akrep üst üste geldiğinde saatin kordonu metalik gri renge bürünsün! Gecenin bir yarısı olmuş, Japon mühendis mesaiye kalmış, hâlâ işyerinde, günlük olağan icadını yapmakla meşgul. İcat bitmeden gitmeyecek, gerekirse uyumayacak! Aynı saatlerde Türk mühendis, mesainin, son demlerini Sayısal Loto kuponu doldurarak geçiriyor ki, o an telefon çalıyor. Karısı! - Sen kapat, ben seni ararım!, şeklindeki, klasik 'işyerindeki koca' diyaloğundan sonra gerçekten de arıyor: - Alooo. Haa, mesai bitiyo birazdan, Kayınçolar mı geliyo? İyi iyi, okey oynarız! Ben gelirken rakı alırım, kanat alırım, başka bir şey lazım mı?! Yine aynı Japon mühendis, tatil gününde evde de rahat durmuyor. El şakakta: - Ulan ben pazar gününden bi icat yaparsam, haftaya avantajlı girerim, gayet şahane olur! Aynı saatlerde Türk mühendis, balkonda mangal yapmakta. Kulak da maçlarda. - Ulan Baliç, kaçar mı o gol, Allahsız! Mucit Japon, neyi icat edeceğini düşünürken, gözü telefona ilişiyor. - Hımm. Telefon. Konuşmaya yarıyor. Evdeyken çalarsa açıp konuşuyoruz. Fakat? Ya evde yokken çalarsa? Ulan ya çalarsa? Demek ki 'telesekreter' diye bi alet yapsam, çok tutar! Aradan epey bir zaman geçince, bizim mühendis olayı arkadaşlarına anlatıyor: - Ağbicim, herifler yapıyo yaa. Sen evde yokken, alet arayanları kaydediyo ağbi. Ne adamlar be. Hadi şerefe ağbicim! Bu 'global çelişki' uzar gider. Onlar telesekreteri yapar, bize de telesekretere tuhaf, komik, bazen de gereksizce duygusal mesajlar bırakmak düşer. Telesekreteri de geç; sabit ya da mobil telefonu yoğun geyik muhabbetleri için kullanan tek ulus, sanırım biziz. "İşletme" adı altında, rasgele numara çevirip makara yapacağımızı ve bu realiteyi eğlence sanacağımızı bilseydi, Alexander Graham Bell, en az dört kere daha düşünürdü bana kalırsa. Acaba bizdeki "Japonlar yapmış" muhabbeti gibi, Japonya'da da "Türkler yapmamış" kült diyaloğu var mı? - Nedir hocam, var mı Türkler de bi numara? - Yok be ağbi, gene bi şey yapmamışlar! Öyle ya, "Japonlar bir şey yapmış, aklın durur!" cümlesine göre, "Türkler ısrarla bi şey yapmıyorlar, ne iş acaba bir bildikleri mi var?" cümlesi çok daha güçlü! Başka bir çoğrafyada, "İcat çıkarma durduk yere!" türünde bir anlayış yok ki Alıntıdır..(V.Özdemiroğlu) Konu RashoAga tarafından (12.10.07 Saat 04:44 ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| Administrator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Sep 2006 Kullanıcı No: 41 Nerden: deep
Ettiği Teşekkür: 6 31 Mesajına 49 kere teşekkür edildi Rep Puanı : 529184 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Asya'nın İki Ucu Birbirine Ne Kadar Benzemiyor?? Alıntı:
![]() keyifli bir yazıydı ağam.. bir o kadar da acı.. | |
| | |
![]() |
| Tags |
| japonlar yapmis aabi |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |