![]() |
| | #1 (permalink) |
| Üye ![]() | Özgürlüğümün Adını Ateş Koydum Anne Özgürlüğümün adını ateş koydum anne Ateş ki yüreğimi yakan, ömrümü hiçe sayan… Aynaya baktığım yüzümün hüznünü Ve kınalı ellerinin adını kül koydum… Değişen ne var ki şu beyaz saçlarımdan Ve geciken yaşımdan başka anne?.. Seni özlediğim her karenin adını; ateş koydum… Rüyalarıma girdiğin gecelerin adını Ve gözlerimden gitmeyen son bakışını Yüreğimde çerçeveleyip ateş koydum adını… Özlemimsin anne, yarım kalan duamsın Damağımdaki tadım, dilimdeki türkümsün anne… Ağlamak şu cihan sokak dedikleri yer mi olacaktı?.. Yoksa hüznümü gömdüğüm bir numaralı kapımı?.. Üstüme devrilen her akşam, özgürlüğüme Ve yüksek rakımlı bir tepenin yüreğime zulmü anne… Anlımda ki çizgiler ve yüzümdeki derin izler Bu kadar anlamlı ve ben bu kadar yalnız mı olacaktım anne?.. Özgürlüğümün adını ateş koydum anne Ateş ki anlımın seccadesi, yüz bin yıl Ve bir yüz bin yıl daha eğilip kalksam Özgürlüğümün dermanı yok anne… Şimdi aklım Ege’de, yüreğim serin Sular bu gece çok soğuk anne… Gece mitolojiden kalma bir korku Güneş hiç doğmuyor anne… Cihan sokak özgürlüğümü hiçe sayıyor Ve ben bir numaralı kapıda ölüyorum anne… Özgürlüğümün adını ateş koydum anne Ateş ki yüreğimi yakan, ömrümü hiçe sayan… |
| | |
![]() |
| Tags |
| zgurlugumun, adini, ates, koydum, anne |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |