![]() |
| |||||||
| Hodri Meydan Bu alanda Forum kuralları çerçevesinde, hakaret olmadan Hertürlü konuyu Tartışabilirsiniz |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #16 (permalink) |
| Süper Üye ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007
Rep Gücü: 314 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: ilginç bir soru kolaygelsin...
__________________ Dediler ki hayat güzel eğriyi doğruyu bilenler Dediler ki umut sürer insanları seversen eğer İyiler kazanır kötülükler kazınır dediler Mutlu olmak için mutlu etmek yeter dediler Tekrar gözden geçirdim yalan söylememişler |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Süper Üye ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007
Rep Gücü: 314 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: ilginç bir soru kolaygelsin... heheeehe... o zaman tekrar 100 diyim ben kızmasın kimseee
__________________ Dediler ki hayat güzel eğriyi doğruyu bilenler Dediler ki umut sürer insanları seversen eğer İyiler kazanır kötülükler kazınır dediler Mutlu olmak için mutlu etmek yeter dediler Tekrar gözden geçirdim yalan söylememişler |
| | |
| | #19 (permalink) | |
| Daimi Üye ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Avni Aker-Deniz Tarafı KaleArkası Yaş: 20
Rep Gücü: 772 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: ilginç bir soru kolaygelsin... Alıntı:
joss bunu gerçekten yapar | |
| | |
| | #20 (permalink) |
| KoRuYuCu MeLeK ![]() Üyelik tarihi: Sep 2006 Nerden: is†۞ηßٺL
Rep Gücü: 4147 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: ilginç bir soru kolaygelsin... ewwwwweeeet yarını bekleyemedi joss kırıcam şimdi o merdaneleri kafanızda heeee ![]() ![]() ![]() ![]() ewwt cewaba gelelim sıra çoğu kişiler 65-50-100 arasnda mekik dokudu bnde tam cwabı bilmesemde bikaç örnek cewap yazıyorum mantıklısı çıkıcaktır.. 1.kişinin cewabı: ben 50 diyorum...Ve de buyuk bir ihtimal cevabin bu oldugunu dusunuyorum... diyelim ki kasada 50 lira var vede 1 ayakkabi sattiniz(35 liraya).. --size 50 lirada musteri verdi oldu mu 100 liraniz... --siz gittiniz yan tarafta bozdurdunuz 15 lira para ustu verdiniz sizin kasanizda simdi 85 lira para var...simdi e kadar hersey normal... --yandaki geldi dedi ki sahte bu para sizde tamam dediniz sahte 50 lirayi alip yerine normal 50 lira verdiniz..yani 85 liraniz vardi once simdi elinizde 35 lira ve sahte 50 lira var... --yani basta 50 liraniz ve ayakkabiniz varken simdi 35 liraniz ve sahte 50 liraniz var... --eger ayakkabinin imalat fiyatini gozetmezsek zarar 15 lira + 35 lira(ayakkabinin fiyati) = 50 lira diyorum ben... 2. kişinin cwabı Ayakkabı parasının üstü 15 YTL veriyor. Ayakkabıyı 35 YTL'ye değil beleşine veriyor. Yan dükkan sahibine 50 YTL veriyor. Hepsini topla 100 YTL zararda. Bu arada ayakkabının alış fiyatı 35 YTL'den daha az olduğu için aslında 100 YTL'den daha az zarar ediyor. Bu durumda en mantıklı cevap "Hiçbiri" ama soruda alış fiyatı verilmediği için ve de yapamadığı karı da zarar olarak görecek olursak 100 YTL en en mantıklı cevap olur ![]() evet bende bu şekilde düşündüm ve cevabın d) olacağına kanaat getirdim.. 3.kişinin cewabı Ayakkabı parasının üstü 15 YTL veriyor. Ayakkabıyı 35 YTL'ye değil beleşine veriyor. Yan dükkan sahibine 50 YTL veriyor. Hepsini topla 100 YTL zararda. Bu matematik olimpiyatı hangi düzeyde öğrenciler için yapılmış? İlköğretim mi, ortaöğretim mi? Bu arada ayakkabının alış fiyatı 35 YTL'den daha az olduğu için aslında 100 YTL'den daha az zarar ediyor. Bu durumda en mantıklı cevap "Hiçbiri" ama soruda alış fiyatı verilmediği için ve de yapamadığı karı da zarar olarak görecek olursak 100 YTL en en mantıklı cevap olur ![]() Nacizane benim bu soruya yaklaşımım şöyledir arkadaşlar; Kasada 30 ytl olduğunu düşünün. Yan dükkandan 50 aldığında kasada 80 olacaktır. 15 ini müşteriye verdi kasada kaldı 65. Yandaki dükkandan gelene 50 verdi kasada kaldı 15.(sahte parayı yak gitsin...) Sonuç=başlangıçta kasada 30 vardı 15 ytl kaldı. Ayrıca ayakkabı beleşe gitti 35te ordan toplam 50 zararda. EWET ASIL CEWAP 100 DÜR ARKADAŞLAR... WEEE O MERDANELER KAFANIZDA PARÇALANSIN EMİİİ...: ![]()
__________________ ' KaLbindeki SüTü TükeTmediLer mi? ' ιℓєтιşιм мαιℓι: |
| | |