![]() |
| |||||||
| Hodri Meydan Bu alanda Forum kuralları çerçevesinde, hakaret olmadan Hertürlü konuyu Tartışabilirsiniz |
![]() |
| | Thread Tools | Display Modes |
| | #1 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() | Mutlu Evlİlİk Sirlari beklentileri düşük tutmak. abd'li bilim adamlarına göre, eşinden çok şey beklemek, mutsuzluk kaynağı. ayrıca iletişim ve affetmeye hazır olmak mutluluğa giden bir diğer altın yol. buna göre, ilişkilerinin başında eşlerine yönelik beklentileri çok fazla olanlar, kısa bir süre sonra gerçeklerle yüzleşmek zorunda kaldıklarında derin hayal kırıklığı yaşar. sanırım çok iyi saklandığı için bilemediğimiz sırlardır hem sevgili hem kanka olmak. tartışırken karşındakini sevdiğini unutmadan tartışmak. en beter anlarda birbirine gülebilmek. insan olmanın katı sınırları olmadığını her zaman hatırlamak, tam aksi eğilebilen, bükülebilen yanlarımızı keşfetmek, keşfettiğimiz her ne ise ona saygı duymak. birlikte eğlenebilmek, bazen hem beraber hem yalnız durabilmek. kişisel alanlara saygı göstermek, ortak hayatlar dışında herkesin kendine özel küçük alanlarına dalıp ne var ne yok imha etmemek. üzülme pahasına dürüst olmak, mutlu etmek adına şişirme vaadlerde bulunmamak. bunlar sadece mutlu bir evliliğin değil, tarafların ruh sağlığının da garantisidirler. aile bireyleri arasında özellikle şu cümle asla kullanılmamalı: 'benim param!!! sana ne, aldıysam kendi paramla aldım...' 1. arkadaş kalınması 2. evlenmeden önce en az 6 ay kadar bir süre birlikte yaşama stajı yapılması 3. evlenmeden önce ilişkinin içinde olmayan anne ve babaların yine aynı şekilde ilişkiye dahil edilmemesi veya evlenmeden önceki sevgi ve saygıyla dahil edilmesi 4. mutluluk için çocuktan medet umulmaması 5. evliliğin kavgalarla bezeli bir müessese olduğunun unutulmaması ve ilk kavgada boşanmaya gidilmemesi 6. evlenilen kişinin yolda önünüze direksiyon kıran adam olmadığının unutulmaması ve saygının en az bu seviyede tutulması 7. evlendikten sonra bıdı bıdı yapma ihtimali olan kişinin ilk gördüğünüzde başınızı döndüren o muhteşem varlık olduğunun unutulmaması Konuyla İlgili bi de Fıkra var ![]() "çocuk dedesine sormuş.. - dedeciğim bunca senedir ninemle çok mutlusunuz.. bi kez olsun ne kavga ettiğinizi ya da birbirinize sesinizi yükselttiğinizi duymadım.. sırrı nedir bunun? - evladım.. şimdi biz evleneceğimizde ninenin köyüne gittim nineni almaya.. yol uzun, ninenin bohçası falan da olunca at arabasını aldım.. - ee? - neyse işte düğün bitti.. nineni aldım.. bohçaları attım arabaya.. bindik yola çıktık.. - hmm - yolda at tökezledi bi.. "bu biiiir" dedim ata.. sonra tekrar tökezledi.. "bu ikiiii" dedim.. - ööö? - tekrar tökezleyince "bu üüüç" dedim.. çektim piştovu vurdum atı.. - peeee? - ninen de "adam boyun devrilsin şimdi bunca yolu bunca yükü atsız arabasız nasıl gideriz?" diye dırdırlanmaya başladı.. - reeeee? - ben de ninene döndüm.. "bu biiiir" dedim.. o günden beri mutlu mesut yaşarız.. - jaaaa.. - dinlemiyosun sen sanki.. - kolonya diyorum.. dökeyim mi?" ekşiden kişi görüşleridir?sizce? |
| | |
![]() |
| Tags |
| mutlu, evlilik, sirlari |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |