İnternette tanıştığı kadının kendisinden aldığı parayı ödemeyip kayıplara karışmasına kızan Ayhan A., aynı sohbet odasında başka bir isimle bağlantı kurduğu kız arkadaşının çıplak görüntülerini internette yayımladı.
E.T. adlı genç kadın, bir süre önce savcılığa yaptığı başvuruda, çıplak görüntüleri karşılığında kendisinden para istendiğini ve görüntülerin internette yayımlandığını belirtti. Polis, görüntülerin Ayhan. A. adlı bir kişi tarafından servise konulduğunu saptadı.
A., tehdit ve şantaj suçlamasıyla gözaltına alındı. Bir firmada güvenlik görevlisi olarak çalışan evli ve 3 çocuk babası A. şunları söyledi: "Bir ilişki yaşadık. Bir ayın sonunda benden 'borcum var' diyerek 4500 YTL istedi. Parayı verdim. Ancak 3 gün sonra bağlantımız koptu. Kendimi aldatılmış hissettiğim için, başka bir resim ve isimle kendisine mesaj attım. Amacım parayı almaktı."
A.'nın, genç kadından önce 5 bin YTL, daha sonra da 15 bin YTL istediği iddia edildi. Sitede yapılan araştırmada, A.'nın yaptığı sanal sohbetlerde "Ben de göğsüme silikon yaptıracağım, seninki nasıl, gösterir misin?" diyerek çeşitli kadınların görüntülerini kaydettiği, daha sonra da şantaj yaptığı belirlendi.