![]() |
| |||||||
| Hayvanlar Alemi Hayvanlar hakkında bilinmeyenler, cinsler ve hertürlü bilgi bu alanda |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Flower Hornlar ( Cichlidler )Akvaryum sevenler! ![]() ![]() ![]() ![]() Latince Adı: Yok Habitatı ve Anavatanı: Yok Beslenme Biçimi: Flower Hornlar çok obur hayvanlardır ve çok hızlı gelişler. Doğal olarak iyi bir yemlemeye ihtiyaç duyarlar. Günde en az 2 kez karınları tam doyacak şekilde, Cichlidler için hazırlanmış palet yem veya Flower Hornlar için özel hazırlanmış yemle beslenmelidirler. Davranış Biçimi: Aşırı agresiftir, kendinden küçük balıkları yiyecektir. Kendi Türlerine Davranışı: Büyük bir Flower Horn'un akvaryumda başka bir balığa tahammülü yoktur. Yüzme Seviyesi: Dip-Orta-Yüzey Cinsiyet Ayrımı: Erkekler nisbeten daha büyük boydadırlar. Dişiler 4cm boyutuna geldikleri zamandan başlayarak yumurta dökmeye başlarlar. En çok bilinen yöntem anüse bakmaktır. Erkek balık V şeklinde anüse sahipken; dişi balık U şeklinde anüse sahiptir. Üreme: Üreticiler farklı Amreikan Cichlidleri kullanarak bu balığı üretmişlerdir. Amaç büyük hörgüçlü, bol renkli, siyah noktaları koyu, zarif kuyruklu, geniş vücutlu balık üretebilmek. Sıcaklık: 28 - 31 °C En Fazla Büyüdüğü Boy: 40 cm En Az Akvaryum Hacmi: 800lt Su Sertliği: Orta sertlikte. pH: 7.5 - 8.0 Zorluk Seviyesi: 2 Genel Yorum: Bazı Amerika Cichlidleri'nin (örneğin C. trimaculatus, C. festae, Papağan vs.) melezlenmesiyle üretilen bir balıktır. Çok farklı renk ve desenlerde varyasyonları vardır ve halen de üretilmektedir. Bu yönden Discus'a benzese de Discus gibi saf bir tür değildir. Su değişimlerinde kafalarındaki şişkinlik küçülüp büzüşebilir, birkaç gün sonra tekrar eski halini alacaktır. Henüz yeni üretildiğinden kesin bir bilgi olmamasına rağmen ömrünün minimum 6 sene olduğu tahmin edilmektedir. Tek başlarına bakılmalıdırlar. Uzak doğuda bu balık Buda'ya benzetilmekte ve bazı bölgelerde kutsal sayılmaktadır. Aktavist Yorumları: 1) Flower hornlardan hiç mi hiç hoşlanmazdım.Lakin akvaryum hususunda bir kaç yayını takip edince ve de bazı siteler sayesinde bu balık hakkında bilgi sahibi olunca bu balıklardan beslemeye karar verdim.Şuan bir dişi bir erkek mevcut.Kendi türleriyle bakılınca oldukça zevk veriyor.Fena şekilde flower horn mübtelası oldum.Farklı renk biyotoplarının arayışı içindeyim.Sonuç olarak bu balığın agresif olduğunu kabullenelim ve buna uygun bir şekilde tanklarda yalnız bakmaya çalışalım.auamarım büyük bir zevk alacaksınız. 2) Flower Horn büyük akvaryumda tek başına beslenmesi gereken, seyrine ve güzelliğine doyamayacağınız, hatta karma akvaryumunuzdaki tüm balıkları yemiş olsa bile vazgeçemeyeceğiniz bir balıktır. 3) Flower horn oldukça agresif olmasına rağmen renk bakımından oldukça zengin bir balık türü. Melez olmasına karşın kendi türüyle üreyebiliyor. Agresif olması,başka türle geçinememesi ve yer seçmesi kötü özelliklerinden... 4) Ben bu balığın cinsinin Flower Horn olduğunu bilmeden önce elime bir tane geçti. Aldığımda boyu 3-4 cm yoktu bile 2 ay içinde 10 cm oluverdi ve akvaryumdaki balıklara sırayla saldırmaya başladı. Onun için bende bu balıktan soğudum ve gözüme çirkin gözükmeye başladı. Hafifçe kırmızılaşmaya başlamıştı ve bende onu akvaryumcuya götürdüm. Önce cinsini sordum ve texsas yanıtını alır almaz sattım. (16 ytl) bir süre sonra sattığım balığın flower horn olduğunu görünceşoke oldum. Kısacası siz siz olun Asla balıkları küçükken çirkin oluyorlar diye satmayın. 5) Karma akvaryumlar ve 250ml.lik akvaryumlardan küçük akvaryumlar için kesinlikle tavsiye edilebilecek bir tür değil,2 ay içinde kendi yaşıtlarının 4-5 katına ulaşabiliyor,1 hafta içerisinde yaklaşık 10 balığımı yedi. 6) Valla öncelikle küçükken gayet güzel oluyorlar, izlemesi zevkli oluyor. Fazla da agresif olmuyorlar; ama çok çabuk büyüyorlar ve biraz büyüdüğünde sorun çıkartmaya başlıyorlar. Karma akvaryumlara tavsiye etmem, çok rahatsız edici balıklar. Kendi cinsiyle beslenmesini öneririm. Bunlara karşın güzel balıklar. 7) Flower horn çok mükemmel bir balık olmakla beraber, dezavantajı erişkin hale geldiğinde yanına küçük balık konmamasıdır. Yine de kendi cinsiyle bakılacaktır. | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| agresif, amerikan, anavatani, beslenme, bicimi, cichlidler, discus, dogal, flower, genis, hizli, horn, kucuk, kuyruklu, latince, obur, ozel, palet, renkli, siyah, yem, yumurta |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |