![]() |
| | #1 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() ![]() | aşk,,, Anadolu da :) aşk anadolu da vaaaar ![]() Onlar elele dolaşmak, bankta sarmaş dolaş oturmak zorunda değiller. Romantizm mum ışığında yemek yemek olarak empoze edildiği için böyle sahneler yaşanmıyor tabi. Belki romantizmi tarlada çapa çapalarken güneşten terleyen eşini görüp “vay benim helalim be”, ya da “vay yiğidim benim” demektir. Bağdat caddesinde üstü açık arabayla dolaşanlar mı romantik, römorkun arkasında naylon çadır altında, düğüne giderken elele tutuşanlar mı romantik? Hiç kimse “Hanım bi çay getir” derken ki sevgi mi daha yalın ve üst boyutta “Canım seni öyle çok seviyorum ki, rüyamda gördüm kan ter içinde uyandım, sensizlikte boğuluyorum” gibi süslü lafla söyleyeninki mi daha yalın bir sevgi bilemez. Ama gözler bir ölçüyse onlar birbirini daha çok seviyorlar. Aslolan biriyle bir ömrü yaşamayı göze almaksa bence aşk Anadolu’da var. alıntı
__________________ ![]() nedervişlergelmiştia leme nebağrıyanıkYunuslar ,, şimdihancınınbirsoru sundasaklıydıhercüml e şimdihanınkütüphanes indesaklıydıbirrüya adımderviş,,adım bilmiş,,adımhiç,,adı m sonsuzlukaynasındabi rkervan |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Hızını Alamayan Üye ![]() ![]() Join Date: Apr 2007 Kullanıcı No: 3920
: 0 Rep Puanı : 90676 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: aşk,,, Anadolu da :) evet bencede aşk anadoluda var insanların kendılerıne ve karşılarındakı kışılere karşı her zaman sevgı ve saygı beslerler..... paylaşım ıcın tşkler kardeş ellerıne saglık ![]() ![]() ![]()
__________________ ....ThE_bEsT_Of_By_HyPaN iS_@_MuRtİ.... ![]() sorunlarınız icin.... :::....::: msn ...:::... hypanis@sanalkampus. org |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Mega Üye ![]() Join Date: Sep 2006 Kullanıcı No: 174 Age: 23
: 0 Rep Puanı : 177999 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: aşk,,, Anadolu da :) çok guzel bir paylaşım + rep her şeyin anlamını yitirdiği bu zaman için güzel bir anlatım olmuş. aşkla romantizm özdeş olduğunu düşünmüyorum. şimdilerdekilerin aşk anlayışı kaba bir tabir olacak ama midemi bulandırıyor. onlar daha sevginin ne demek olduğunu bilmeden aşkı cinsellikle bağdaştırarak anlatıyorlar. oysa aşk gönüllerin bir birini okşaması gibidir, kaçamak bakışlarda gizlidir. "seni seviyorum" özel bir cümledir. lakin bir bakıyorsun insanlar bu kelimeyi lağbali şekilde haddinde fazla kullanıyor. Anadolu insanımız ayrıdır onlara sevgiden, aşktan bahsedin utancından başını eğer. sevginin kutsallığını onlarda görürsünüz. zor gelir iki kelimeyi soylemek ama bakışlarıyla defalarca söylemiştir karşısındakine... Anadolu insanı çalışmak zorunda romantizma vakitleri yoktur. lakin iyi bakarsan konuşmalarındaki gizli itirafları, sevgi tomurcuklarını yakalarsın. onların birbirleriyle atışmaları bile bir başka. sözleri gerçektende yalın ve samimidir. bütün dünyanın yükü sanki Anadolu insanının üstündedir. asıl emek onlardadır. eeee.. kardeşim gerçek aşk onlarda olmasında kimde olsun. onlar vatanına, toprağına, suyuna, evladına aşıktır...
__________________ ![]() YÜREK YANMADIKÇA, GÖZ YAŞARMAZ... |
| | |
![]() |
| Tags |
| ask, anadolu |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |