dindar ayı ( mühteşem) yorumlarınızı bekliyom Ateist bir adam ormanda geziyor ve etrafındaki güzelliklere bakarken: "Şu evrimin muhteşem sonucuna bakın, kötüler doğal seleksiyonla ortadan kalkınca ortada ne kadar güzel şeyler görünüyor!" diye düşünüp mest oluyormuş.
Birden arkasında kocaman bir ayı olduğunu farketmiş ve kaçmaya başlamış. Adam bütün gücüyle kaçıyormuş ama her arkasına baktığında ayının biraz daha yaklaştığını farkediyormuş.
Dakikalarca süren bir kaçışın sonunda adamın ayağı yerdeki dala takılmış ve ayı adamın üzerine atlayıp adamı altına almış, adamın göğsüne oturmuş Tam pençesini kaldırmış, vurmaya hazırlanırken adam çok içten gelerek "TANRIM!!!" diye bağırmış.
Bir anda zaman durmuş, ayı donmus, ormandaki nehir
bile akmaz olmus. Hava kararmış ve gökyüzünden bir ışık
huzmesi adamın üzerine parlamış ve bir ses duyulmuş: "Yıllarca bana inanmadın, yaradılışı tesadüflere bağladın, şimdi ne istiyorsun?"
Adam utanç ve pişmanlık içinde: "Biliyorum bunca yıldan sonra, hem de şu anda dindar biri olmayı istemem haksızlık, ama belki AYIYI dindar yapabilirsiniz." demis.
Ses: "Peki." diye karşılık vermiş, ışık kaybolmuş, orman eski halıne dönmüş, nehir tekrar akmaya başlamış.
Adam olacakları ve ayının kendisini salıvermesini beklerken, ayı önce adamın gözlerinin içine bakmış, sonra iki pençesini de adamın göğsünden kaldırmış. Adamda bir sevinç kıpırtısı belirmiş. Ayı iki pençesini de gökyüzüne doğru çevirerek mucize bir şekilde adamın da anlayacağı netlikte konuşmaya başlamış:
"Rabbim, senin rızkınla orucumu açıyorum, hamdolsun verdiğin
nimetlere! Amin!" . |