![]() |
| |||||||
| Gerçek Aşk Hikayeleri Kendi aşk hikayelerinizi ya da yaşanmış aşk hikayelerini bu alanda yazabilirsiniz |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Süper Üye ![]() | Bİr İnŞaat MÜhendİsİnİn AŞk Mektubu BİR İNŞAAT MÜHENDİSİNİN AŞK MEKTUBU Canım Seni gördüğüm o günü, bugün gibi hatırlıyorum..Richte r ölçeğine göre 7 büyüklüğünde bir depremle sarsılmıştım. Ancak Mercalli şiddet cetveline göre 12 şiddetindeydi..Yani coğrafyam değişmiş, ufuk çizgim kaybolmuştu. Evliliğimizin ilk günlerini hatırlıyor musun? Birbirimize ne kadar da bağlıydık. Tıpkı etriyelerle bağlanan özel deprem çirozları gibiydik. Bu evlilik ömür boyu sürer asla yıkılmaz diye düşünüyordum. Çünkü temelimiz sağlamdı. Kayalık zemin üzerinde radye temelli yapı gibiydi. Sonra ne olduysa yavaş yavaş değişmeye başladın.Yapı denetim yasası gibiydin.Hem sürekli değişiyor hem de çelişkilerle doluydun. Ve beni terk ettiğin o gün ... Kendinden yerleşen beton gibi kayıp gittin yuvamızdan. Önce yeterince kürlenmeyen döşeme betonu gibi rötre çatlaklarıyla doluydu kalbim. Sonra kısa kolon uygulamasını hissetti tüm vücudum. Sanki kolonların rijitliğini kaybetmişti.Günlerce mecnun gibi yağmurda dolaştım. Suyla temas eden donatılarım korozyona uğradı. İstinat duvarım, üzerine gelen yükü kaldıramayınca Diyarbakır'daki Hicret Apartmanı gibi aniden çöküverdim. Artık sağlıklı düşünemiyordum. Ne etkin yer ivme katsayısını kaç almam gerektiğini düşünebiliyordum ne de kesme kuvveti için enine donatıyı hesaplayabiliyordum. Kendimi basınç presi altındaki 150x150x150 mm ölçülerinde beton örneği gibi hissediyordum. Daha sonra uzun süre C30 betonu gibi dimdik ayakta durmaya çalıştım. Ama donatı boyu yetersiz kolon gibi kendimi bir turlu toparlayamadım. Yine birlikte olmak , eski günlerimize dönmek için neler yapmadım ki? Sen istersen yalnızca sen istersen süneklik düzeyi yüksek kolonlar yaparım. Yada kolonların alt ve üst kısımlarında özel sarma bölgeleri oluştururum . hatta istersen bina önem katsayısını 1,5 bile alırım. Ah sevgilim bir bana dönsen , R katsayısını 8 almazsam namerdim.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| AĞIR ABİ ![]() ![]() Üyelik tarihi: Nov 2006 Kullanıcı No: 1801 Nerden: Ankara
Ettiği Teşekkür: 353 279 Mesajına 561 kere teşekkür edildi Rep Puanı : 1034669 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Bİr İnŞaat MÜhendİsİnİn AŞk Mektubu Eh be Divane kardeşim , şimdi bu kadın bu adamı terketmekte haklı mı haksız mı |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2007 Kullanıcı No: 5311 Yaş: 18 Nerden: Ben heryerdeyim ama simdilik ankara !!!
Ettiği Teşekkür: 0 1 Mesajına 2 kere teşekkür edildi Rep Puanı : 92422 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Bİr İnŞaat MÜhendİsİnİn AŞk Mektubu İnşaatçıdan zaten ne beklenir kine bide böyle sadist matematikçiler vardır ya ... |
| | |
![]() |
| Tags |
| bir, insaat, mhendisinin, ask, mektubu |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |