![]() |
| | #1 (permalink) |
| Turkish Yakuza ![]() ![]() | Alex Hayranları hepinizi Buraya Bekliyoruz!!! ARKADAŞLAR BURAYA MSJ YAZAN HERKES BU FAN CLUBE ÜYE KABUL EDİLECEKTİR!!! Lütfen Sadece Üye Omak İsteyenler Yazsınlar Üye Omak İstemeyenler ALEX le İlgili Düşüncelerini Kendilerine Saklasınlar!!! Aksi Takdirde -REP ler Konuşur!!! ÜYELER 1.c.ronaldo 2.perci Konu c.ronaldo tarafından (09.09.07 Saat 02:11 ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Turkish Yakuza ![]() ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Kullanıcı No: 3932 Yaş: 18 Nerden: Tribünden !!!
Ettiği Teşekkür: 1 15 Mesajına 20 kere teşekkür edildi Rep Puanı : 300345 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Alexsandro De Sozua Fun Clup Çocukluk – Curitiba”da 14 Eylül 1977”de saat 2:20 de Santa Brigida doğum hastanesinde doğdu , ama komşu şehir Kolombo”da geçti cocuklugum.Bana bebekliğimden itibaren bakan annaannem -aynı zamanda benim vaftiz anamdır- oldu.Çünkü annem-babam ailenin geçimiyle ugraşıyorlardı.Çok ekonomik zorluklarla karşılaştık.Ama bunlar bana kazandıgımız şeylere değer vermemi ögretti. Zor geçen zamanların dışında çok güzel hatıralarım var çocukluğuma ait. ![]() Eğitim - Küçüklügümden beri anam-babam herzaman bana okumamın tahşidatını yaparlardı vê benim okula devam etmemi isterlerdi.Bundan dolayı onlara çok minnettarım vê böylece farkındayım ki okul benim karakterimin gelişmesine çok yardımcı oldu vê daha şuurlu bir vatandaş olmamı sağladı.Ancak,malese f liseyi bitiremedim (bitirmeme bir yıl kala bırakmak zorunda kaldım). Çünkü futbol”da erkenden profısyonel oynamaya başladım vê futbol ile okulu aynı zamada gotüremedim. ![]() Aile - Aile herşeyin temelidir.Ailemle beraber ögrendim bir çok degeri.Dogruluk ,saygı ,dürüstlük gibi beni şekillendiren bir çok degeri hep ailemden öğrendim.Ailemi çok seviyorum vê herşeyi, onların daha rahat bir yaşamı olsun diye yapacagım. ![]() Aşkları - Daiane”yi 1995”de, babası şehrin diger iki işadamıyla beraber Coritiba idaresine talip olunca tanıdım. Fakat arkadaşlığımız 1997”de başladı. Kısa zaman sonra, Palmeiras takımına transferim gercekleşti vê Curitiba”dan taşınmak zorunda kaldım ki bu ilişkimizi zora soktu.İlk iki yıl zor geçti.Çok az görüşüyorduk vê bir çok insan ilişkimizin devam ettiğine inanamıyordu.Ama ben bütün zorlukları geçecegimizden emindim. Ve böylece,23 aralık 1999”da nişanlandık,vê 9 mart,2000”de resmi nikahımız oldu , 29 haziran”da da kilisede törenimiz oldu.Dört yıl sonra en büyük hediye olan ,kızımız Maria Eduarda 25 nisan 2004 de dünyaya geldi. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Turkish Yakuza ![]() ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Kullanıcı No: 3932 Yaş: 18 Nerden: Tribünden !!!
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Alexsandro De Sozua Fun Clup Hayatından kesitler İdollerim – Futbolculuğunun dışında karakter vê meslek ahlakı itibariyle de örnek olan Zico”nun futboluna hayran olarak yetiştim.Onun dışında ,Brezilya”nın en iyi sol ayağı olan Rivellino”nun da fanatiğigimdir .Kendimi O”na çok benzetirim bundan dolayı da salon futboluna başladım. Müzik – Sambaya bayılırım.Saatlerce Beth Carvalho,Zeca Pagodinho ,Jorge Aragão, dinlerim , vê beni hiç yormazlar. Televizyon – Televizyon izlemeyi çok severim genelde de futbol vê dizileri.Benim favori sanatçılarım Antonıo Fagundes ,Arlete Sales”dir. NBA basket maçlarını takip etmekten de hoşlanırım özellikle de Jason Kidd oynadığı zamanlarda.Ve şimdilerde Brezilyalıların sayısını herdefasında çoğalmasıyla daha bir ilgi çekici olmaya başladı.Ve düşünüyorum da 11 yaşındayken evimizde televizyon olmuş. Sinema – Benim vakit geçirmek için favori yollarımdan biridir.Devamlı yeni çıkan filmleri izlerim ve evdeyken de, izlemiş olsam bile bazı filmlerin DVD” lerini kaçırmam. Salon Futbolu – Çok kimse bilmez ama başlarda Salon futbolunu ,saha futbolundan daha çok tercih ederdim.Bana çalışmalar daha çok eğlenceli gelirdi çünkü devamlı topla temas kurma imkanı olurdu.Daha sonraları Saha futboluyla ilgilenmeye başladım. Batıl inanç – Çok insan zanneder ki 10 numara şans numarasıdır.Benim böyle bir inancım yok.Tek dikkat ettiğim husus sahaya sağ ayakla girmektir. |
| | |
| | #5 (permalink) |
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Alexsandro De Sozua Fun Clup FUTBOL!!! Teknik Özellikler
Baslangiç Benim futbolla olan bagim dogumumdan önceye uzanir aslinda.Babam, amcam, hatta annem bütün ailem futbolu cok severlerdi ve devamli beraber top oynamak için biraraya gelirlerdi.Çocuklugu mda futbolu ya ailemle ya da sokakdetaki arkadaslarimla oynardim.Inanilmaz ama böyle basladi futbol kariyerim.Dokuz yasindayken bize yakin oturan ve Coritibada oynayan Silvio bana her Persembe kulüp tarafindan yapilan cocuklar testine katilmak isteyip-istemedigimi sordu.Ve bu fikir hosuma gitti ve nasil yapildigini görmek için gittim. O gün beni bir korku sardi.200 den fazla çocuk vardi orada ve onlarin arasinda en ufacik bir sansimin dahi olmadigini düsündüm.Çocuklar farkli takimlara bölünmüstü ve biz de bir takima konmustuk ancak buna futbol oynamaktan ziyade sadece oynamak demek daha uygun olur çünkü 10 dakika bile vakit yoktu futbol oynamaya. Oyundan sonra ben çikmak üzere hazirlanirken sinavi yönlendiren Miro hoca bana yaklasti ve AABB salon futboluna katilmak isteyip-istemedigimi sordu. Miro hoca evime kadar geldi,babamla konustu.Sahada oynamak için çok küçük oldugumdan dolayi, benim salonda oynamamin daha iyi olacagini söyledi.Ve sonra ne zaman ki yasim yeterli olunca, Coritibaya dönebilecegimi söyledi. Birkaç yil sonra , 1990 da Miro hoca hangi çocuklarin Brezilya çocuk sampiyonasinda , Coritiba adina katilacaklarina bakmak için AABB’yegitti. O zamanlar salon futbolu oynamayi tercih ediyordum, fakat gercek futbol takiminda bir yer de elde etmeye karar verdim.Ve basardim.çok güzel bir zamandi ,bir yandan AABB kupasi için yarislar devam ederdi bir yandan da bütün gün futbol oynardim: ögleden sonralari sahada ,aksamlari ise salonda top oynardim. Bu sekilde 1995’in basina kadar devam etti, ta ki , Coritiba alt yapidan egitimcin olan, Claduio Marques beni profesyoneller arasina almak istedigini ,ancak saha futboluyla , salon futbolu arasinda bir seçim yapmam gerektigini söyleyene kadar .Ve ben de gelecegimi düsündüm ve Coritiba sahalarinda oynamaya karar verdim.Nisan’a kadar istekle oynadim ta ki teknik adam Paulo César Carpegiani beni profesyonel sayana kadar. Benim profesyonel olarak oynamaya basladigim zamanda Coritiba takimi sampiyonlukta kötüydü ve Carpegiani ,benim gibi ,yeni genç oyunculara imkan tanimaya karar verdi.Ve takim kazanmaya basladi ,ve ikincilikle bitirdi.O vakitten itibaren ilkonbirdeki yerimi garanti ettim ve ayni teknik adam Lori Sandri idaresinde Brezilya ligi Seri A’ya yükseldik. Iste böylece benim kariyerim baslamis oldu.Sevinçle sunu diyebilirim ki, futbolda üzüntüden çok sevinçle karsilastim ve bekliyorum ki daha fazla basari elde edeyim çünkü futbol hayatima son verecegim günden çok uzaktayim. kulüpler Coritiba (1995-1997)Teknik adamlar: Carpegiani, Krieger, Lori Sandri, Heron Ferreira, Pepe, Krieger. Unutulmaz Maçlar: Coritiba 3 x 1 Atlético-PR(Brezilya şampiyonlugu serı B,1995). “Seri A’ya cıkmamıza vesile olan maçdı.” Kötü Hatıra: “1996’da Paranalılar (Paraná ,Brezilya’nın 27 eyaletinden birisidir ve ülkenin güneyinde kalır) Şampiyonlugunun Paraná kulübüne kaptırılması .” Palmeiras (1997-2000)Teknik adam: Luıs Felipe Scolari Unutulmaz Maç: Palmeiras x River Plate (Libertadores kupası 1999) . Şüphesiz kariyerimin unutulmaz en iyi aktivitelerinden biri oldu . Kötü Hatıra: Palmeiras e Boca Juniors ( Libertadores kupası finalı 2000) ‘Çok güzel bir takımımız vardı , kesindi ve kupayı kaybetmeyi haketmiyorduk. Flamengo (2000)Teknik hoca: Carlinhos e Zagallo Unutulmaz Maç: Flamengo 3 x 1 Corinthians (Brezilya şampiyonlugu 2000) Kötü Hatıra: Flamengoya geçişim benim bekledigim gibi olmadı ve kariyerimin en kötü zamanını yaşadım. Palmeiras (2001)Teknik Hoca: Marco Aurélio ve Celso Roth Unutulmaz Maç: Guarani 1 x 2 Palmeiras (São Paulo Şampiyonlugu 2001). ‘Kalecinin de içinde bulundugu dört rakibi gecerek kariyerimin en güzel gollerinden birini attım.’ Kötü Hatıra: Libertadores Kupası yarı finalde kaybetmek.Kendi sahamızda Boca Junıors’a yenilmek çok kötü oldu. Cruzeiro (2001)Teknik Hoca: Ivo Wortman ve Marco Aurélio Unutulmaz Maç: Cruzeiro 2 x 2 Atlético-MG (Brezilya Şampiyonlugu 2001). ‘ Çok özel bir şey oldu , Minas’lılarla( Minas Gerais eyaletinden olan ) dolu olan klasik bir stadda mücadele edebilmek . Kötü Hatıra: Marco Aurélio’nın (teknik hoca) takımda benimle devam etmek istemedigini telefonla ögrenişim.Beni çok üzdü çünkü ben devam etmek istiyordum. Palmeiras (2002)Teknik Hoca: Wanderley Luxemburgo Unutulmaz Maç: Palmeiras 4 x 2 São Paulo (Rio-Sao Paulo ligi 2002 ).’ Bir plaket kazanmama vesile olan kariyerimin en güzel golünü attım.’ Kötü Hatıra: ‘ Rio-são Paulo elemelerinde eşitligi bozmak için kartların temel kriter olarak kullanılması. Parma (2002)Teknik hoca: Cesare Prandelli Unutulmaz Mac: Hiç olmadı. Kötü Hatıra: Parma’da bulunuşum çok kısa sürdü.Neyse ki kulübden geçmişimin ve gelecegimin sahibi olarak çıkmayı başarabildim. Cruzeiro (2002-2004)Teknik hoca: Wanderley Luxemburgo ve Paulo César Gusmão Unutulmaz Mac: Cruzeiro 3 x 1 Flamengo (Brezilya kupası finali 2003). ‘ Orada emin oldum ki bizim takımımız tarihe girecek.’ Kötü Hatıra: Cruzeiro’da bulunuşum çok mutlu anlarla dolu,hic bir kötü hatıra hatırlamıyorum . Fenerbahçe (2004...)Teknik Hoca: Christoph Daum & Zico Milli Takim Brezilya seçmelerindeki tarihim erken basladi.1992’de Güney-Amerika 17 yas alti oyunlarina çagrildim. Fakat sansizlik eseri,maçtan bir hafta önce kaval kemigimi yaraladim ve takimdan çikarildim.Kaybetmeme ragmen, bu tecrübe beni olumlu yönde motive etti.Güney-Amerika grubunda Ronaldo (fenomen) o zaman kesfedilmemisti.O’nu Cruzeiro takiminda herkesin üstünde bir oyun oynarken görünce,1993’de, bir genç ki bir yildir benimle çalismalara katiliyordu,O’nu öyle görünce benim de profesyonelce oynayabilecegim yönünde kendime güvenim geldi. Bir sonraki davet 1996’da geldi, Toulon’da 21 yas alti turnuvalarinda bir mücadeleye.Ana seçmelerde ,ilk defa 1996’da teknik direktör Wanderley Luxemburgo tarafindan cagrildim.1999’da ki Amerikan kupasinin kazanilmasina katildim ve 2000’de ki olimpiyat öncesi takimina. Maalesef, 2000 olimpiyatlarinda o önemli zaman dilimi kariyerimdeki en büyük üzüntüye ve kabusa döndü.Hersey ters gitti , ve Kamerun’a finalin sekizinci maçlarinda yenildik ve elendik.Fena sok oldum,çünkü önceden olmayan bir altin madalyayi Breziya’ya getirme ümidindeydim. Ümit ediyorum ki Brezilya’yi savundugum uzun bir kariyerim olacak ve dünya kupasinda o muhtesem sari formayi giyip mucadele edecegim bir imkanim.Mükemmel olur! Teknik direktörler: Humberto Redes (17 yasalti), Toninho Barroso (20yasalti), Wanderley Luxemburgo, Émerson Leão, Luiz Felipe Scolari e Carlos Alberto Parreira (asil). Unutulmaz Mac: ‘Ah, bir tanesini seçmek zor.milli takimda oynamak herzaman özeldir.Herzaman Brezilya formasini giymenin gururunu yasayacagim. Kötü Hatira: Sidney Olimpiyatlari.O altin madalyayi çok istiyordum ama bir hayal kirikligi oldu ve madalyayi Brezilya’ya getiremedim. Kupalar 2005 - Türkiye Süper Lig Şampiyonlugu(Fenerba hce)2004 – Amérika Kupasi (Brezilya milli takimi) 2004 - Minas Sampiyonlugu (Cruzeiro) 2003 – Brezilya Sampiyonlugu (Cruzeiro) 2003 - Brezilya Kupasi (Cruzeiro) 2003 – Minas Sampiyonlugu (Cruzeiro) 2000 – Rio-São Paulo Turnuvasi (Palmeiras) 2000 - Olimpiyat Öncesi (Milli Takim) 1999 - Amérika Kupasi (Brezilya milli takimi) 1999 – Amerika Libertadorlar (Palmeiras) 1998 – Mercosul Ülkeleri Kupasi (Palmeiras) 1998 - Brezilya Kupasi (Palmeiras) 1996 – Toulon Turnuvasi (Brezilya milli takimi) Hakkinda Söylenenler2003 - Tele Santana – Minas Gerais stadinin bu yil en iyisi. 2003 - Güney Amerika en iyi orta saha oyuncusu ( El pais Gazetesi,Uruguay) 2003 - Altin Top (Placar Dergisi )- En iyi Futbolcu 2003 – Gümüs Top (Placar Dergisi )- En iyi orta Saha Oyuncusu 2002 - Tele Santana – Minas Gerais stadinin en Iyi orta saha Oyuncusu 1999 – Dünyanin en büyük ücüncü golcüsü 1999 – Güney Amerikanin em Iyi orta Saha Oyuncusu (El pais gazetesi,Uruguay) 1998 – MERCOSUL ülkeleri Kupasi Golcüsü 1997 – Paraná Sampiyonlugu en iyi orta saha oyuncusu 1996 – Paraná Sampiyonlugu en Iyisi 1995 – Paraná Sampiyonlugu Örnek oyuncusu 1994 – Küçükler Paraná Sampiyonlugu En Iyi orta saha Oyuncusu |
| | |