![]() |
| | #1 (permalink) |
| Moderator ![]() ![]() | Kovalainen:'Şansımı iyi kullanacağım'... Kovalainen: "Şansımı iyi kullanacağım"; Heikki Kovalainen, Fernando Alonso'nun ayrılması sayesinde McLaren'de yarışma şansı yakaladığını söyledi. Fin sürücü, ''bu şansı iyi değerlendireceğim'' dedi. Kovalainen, "Fernando Renault'ya dönmeseydi ben büyük ihtimalle orada kalacaktım. Onun ayrılmasıyla bana müthiş bir fırsat yarattı, bu şansa iki elle sarılacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. İki kez dünya şampiyonu Alonso, Kovalainen'in Formula 1 kariyerinde dolaylı olarak büyük bir etkiye sahip. Alonso'nun 2006 sonunda Renault'dan McLaren'e geçmesinden sonra Kovalainen'e Renault'nun kapıları açıldı. İspanyol pilotun bir yıl sonra bu kez McLaren'i bırakıp Renault'ya geçmesiyle Kovalainen de İngiliz takımına geçti. 2008'in çok ilginç bir yıl olacağını ifade eden 26 yaşındaki Fin sürücü, "bence (McLaren) Formula 1'deki en iyi takımlardan biri, belki de en iyisi. Aracımız güçlü ve tüm hazırlıklar iyi gitti. Çok motiveyim, olaylar nasıl gelişecek, göreceğiz. Takım olarak havamız çok olumlu" dedi. Kovalainen, çaylak sezonundaki Avustralya yarışıyla ilgili hiç de güzel hatıralara sahip değil. Fin pilot, sorunlu Renault aracıyla sıkıntılı bir sıralama turundan sonra hatalarla dolu bir yarış çıkararak 10. olmuştu. Renault'nun patronu Flavio Briatore, Kovalainen'in performansı için "rezalet" yorumunu yaparken, yarışta Kovalainen'in yerine gizemli ikizinin mücadele ettiği şeklinde ifadeler kullanmıştı. McLaren pilotu, Briatore ile uzun yıllar çalıştığını, GP2 ve Formula 3 kendisinden yıllarında ondan çok faydalandığını belirterek, "hakkımda söyledikleri benim için asla sorun olmadı. Sözleri insanlara acımasız gelebilir ama ben onu olduğu gibi kabul ediyorum. Sorun olduğunda açık konuşmak daha iyi. Laflarını asla kişisel almadım" dedi. Kovalainen, Pazar günü Albert Park'ta koşulacak Avustralya Grand Prix'sinde pole position gibi bir hedefi olmadığını, düzenli ve takımla uyumlu bir çalışmayla sezon ilerledikçe başa oynayacak duruma gelmeyi hedeflediğini söyledi. |
| | |
![]() |
| Tags |
| 2008, formula1, kovalainen, yarislar |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |