![]() |
| | #1 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() ![]() | Sağlam: Üstesinden geleceğiz Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Liverpool hezimeti için özür diledi. Camiadan destek isteyen Sağlam, "İyiler sendeler, ama asla yıkılmazlar. Kesinlikle bu işin üstesinden geleceğiz" dedi. Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 8-0'lık tarihi Liverpool hezimetini bir iş kazası olarak gördüklerini vurgulayarak, siyah-beyazlı camiadan destek istedi.BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi'nde istemedikleri şekilde camialarına çok üzücü bir gece yaşattıklarını kaydederek, ''Tekrar taraftarlarımızdan ve camiamızdan özür diliyoruz. Yaptığımız iş çok zor ve bu tür sonuçların da zaman zaman yaşandığını görmekteyiz. Daha 15 gün önce Slavia Prag takımı gitti Arsenal'a 7-0 yenildi. Roma, Manchester United'a 7-1 yenildi ve hep beraber izledik. Biz bu üzücü olayı bir iş kazası olarak değerlendirmek istiyoruz. Bunda sonra alınan üzücü skoru nasıl telafi edebiliriz, onun yollarını hep beraber arıyoruz'' dedi. Futbolu çok ilginç bir oyun olarak nitelendiren Sağlam, daha 15 gün önce İstanbul'da Liverpool'u 2-1 yenen oyuncularının adeta 'kahraman' ilan edildiklerini hatırlatarak, ''Ülkemizin içinde bulunduğu durum ve ortam sebebiyle önemli bir karşılaşmaydı ve alınan galibiyet nedeniyle bu çocukların hepsi gazetelerde, televizyonlarda bir kahramandı. Maalesef aynı çocuklar 15 gün sonra böyle bir maç oynadılar. Döndükten sonra da futbolcu kardeşlerimiz kendileri bir toplantı yaparak, oluşan bu mevcut durumun sorumlusu olarak kendilerine çok büyük pay çıkardılar. Tabii ki bu durumun sorumluluğunu herkesin paylaşması gerekiyor. Onlar da olgun insanlar gibi davranıp, bu işten üzerlerine düşen sorumluluğu aldılar ve özellikle rica ettiler, 'Bu üzüntüyü camiamıza ve taraftarlarımıza biz yaşattık, dolayısıyla bu sıkıntılı ortamdan kurtaracak yine bizleriz' dediler. Cumartesi günü Sivasspor karşılaşmasında iyi futbol, iyi mücadele, iyi skor sözü verip, bu havadan kurtulmak için çok önemli bir fırsat olduğunu ifade ettiler. Bu fırsatı iyi kullanmak istediklerini belirttiler. Alınan bu kötü sonucun üzüntüsünü hafifletmek için böyle bir fırsatı kullanmak istediklerini söylediler" dedi. ''CENAZE EVİNDE DÜĞÜN YAPTILAR" Beşiktaş camiasına birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, destek isteyen Ertuğrul Sağlam, ''Bu ortamda maalesef şöyle bir benzetme yapmak istiyorum. Cenaze evinde düğün yapanları, oluşan bu durumdan faydalanmak isteyip, bizi bölmek, bizi parçalamak isteyenleri gördükten sonra, özellikle taraftarımız ile camiamızdaki sağduyulu insanlardan destek istiyorum. Beşiktaş'ı seven insanların da bizim bu çağrımıza kayıtsız kalmayacaklarını düşünüyorum. Tabii ben cumartesi günü Sivasspor karşılaşmasında taraftarlarımızdan da bu olgunluğu göstermelerini istiyorum. Camia içinde birlik ve beraberliğin en kısa sürede yeniden oluşturulup, bizi bölmek ve parçalamak isteyen insanlara karşı da çok güzel bir sinerji oluşturup, bu işin üstesinden gelinmesini istiyorum'' diye konuştu. "HATALAR OLMASAYDI ZİRVEDEYDİK'' Ertuğrul Sağlam, ligde kendilerine yönelik yapılan hakem hatalarına da değindiği açıklamasında, çok fazla hakem hatasına maruz kaldıklarını dile getirerek, ''Ligde her takımın başına sezon boyunca bir defa gelebilecek, geldiği zaman da kıyametin koparılacağı hatalardan bu sezon bizim başımıza en az 4-5 tane geldi. Bu hakem hatalarının tekrarlanmamış olduğunu düşünürsek, bugün takımımızın ligin tepesinde olduğunu hep beraber düşünebiliriz. Ayrıca, Şampiyonlar Ligi'ne baktığımız zaman, senelerce bu organizasyona katılıp da grup maçlarını sıfır puanla bitiren takımları da göz önünde bulundurduğumuzda, bugün Liverpool'u yenen bu çocukların, bundan sonra kendi sahamızda oynayacağımız Marsilya maçını alıp, Porto ile gruptan çıkma yolunda bir final oynama şansının olduğunu çok açık ve net bir şekilde görmekteyiz. O yüzden tabii ki bu kardeşlerimizin bize o günleri de yaşatacaklarına adım gibi inanıyorum. Tabii ki bir olumsuzluk yaşandı. Futbolda geçmişle yaşanmıyor. Elimizdeki mevcut değeri kazanmak ve onu en iyi şekilde kullanmak zorundayız. O yüzden Sivasspor maçını çok önemsiyoruz ve bu karşılaşmada da herkesin desteğini bekliyoruz'' dedi. "ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ'' ''Büyüklerimiz hep söylerler: İyiler sendeler, ama asla yıkılmazlar'' diyen Ertuğrul Sağlam, kendilerinin de bir sendeleme dönemi geçirdiklerini vurgulayarak, ''Biz de tabii ki sendeledik, ama başkanımızla, yönetim kurulumuzla, teknik kadromuzla, sporcularımızla; camiamıza ve taraftarlarımıza o güzel günleri yaşatmak için, bu inancı, bu arzuyu, bu gücü kendimizde görüyoruz. Kesinlikle bu işin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Herkes bunu böyle bilsin ve çok kısa zamanda da nasıl yapılabileceğini herkese göstereceğiz'' şeklinde konuştu.''İSTİFA AKLIMIZIN UCUNDAN GEÇMEDİ'' Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yenilginin ardından istifa etmeyi düşünmediğini söyledi. Sağlam, Liverpool maçı sonrası istifa ettiği yönünde haberlerin yazıldığını hatırlatarak, ''Maç sonrası başkanla yaptığımız görüşmede, kendisine 'Ben kulübümü ve camiayı çok seviyorum. Takımın menfaati adına herhangi bir şey yapmamız gerekiyorsa ben hazırım' dedim. Kendisi de kesinlikle böyle şey olmayacağını, bize olan inancını ve güvenini tekrar ifade etti. Biz de çok mutlu olduk. Ben istifa etmek gibi bir şey düşünseydim, kesinlikle giderdim 'Ben görevi bıraktım, bundan sonra faydalı olamayacağımın farkına vardım ve bırakıyorum' der, ondan sonra dönmezdim. Öyle bir şey kesinlikle olmamıştır. Bundan sonraki dönemde de bir şeylerin olmayacağını görürsem, inancımızı yitirirsek, kesinlikle bunu yetkili kişilere iletirim. Biz güçlüyüz. Biz arada oluşacak bu sıkıntılardan sıyrılacak inanca sahibiz. Dolayısıyla bu olumsuzluklardan da bir an önce çıkacağız. İstifa aklımızın ucundan geçmedi'' şeklinde konuştu. "FAZLASINI BEKLİYORDUK'' Ertuğrul Sağlam, şu anda kadroda bulunan oyuncuların çoğundan daha fazlasını beklediklerini dile getirdi. Sezon başında oyuncu planlaması yaparken bir kadro oluşturduklarını ifade eden genç teknik adam, ''Şu anda kadroda bulunan oyuncuların çoğundan daha fazlasını bekliyorduk. İnşallah bundan sonra beklenen kaliteyi yakalarız'' dedi. Önlerinde henüz mücadele etmeleri gereken maçlar olduğunu kaydeden Sağlam, ''Önümüzde 6 lig, 2 Şampiyonlar Ligi maçı var. Dolayısıyla bu karşılaşmalarda biz mevcut oyuncu kadrosuyla oynayacağız. Devre arasında yeni değerlendirme yapacağız. Hedeflerimiz doğrultusunda yeterli olmayan oyuncu varsa değiştirme yoluna gideceğiz'' diye konuştu. Beşiktaş Teknik Direktörü, ''Oynanan futbol sizi tatmin ediyor mu'' sorusunu ise ''Bir değişim yaşıyoruz. Sezon başında geldik. Geçtiğimiz sezonki futbol anlayışından farklı anlayışla sezona başladık. Oyuncu kadrosunda da büyük bir değişim oldu. Bunu yaparken bazı sıkıntılar yaşayacağımızı ön görüyorduk. Dünyanın en büyük takımları bile bir değişime girdiğinde bir seneden bahsederken, biz de bu değişimi 3 ay içinde atlatıp, sorun yaşamadan devam etmeyi beklemiyorduk. Zaman zaman bu konuda mesafe katettiğimizi görmeyi umuyorduk. Ama bazı maçlara baktığımızda tempolu oynadığımız karşılaşmalar var'' diye konuştu. ''KARAMSARLIĞA GEREK YOK'' Genç çalıştırıcı, genel durum itibariyle değerlendirme yapıldığında karamsarlığa düşecek bir durum olmadığını belirterek, ''Ağır mağlubiyeti telafi edecek bir çok maçımız var. Önümüzdeki maçlarla sıkıntılı ortamlardan kurtulacağız'' dedi. Yaşanan başarısızlıkta birilerinin sadece belli kişilere bunu mal etmenin olgun insanların işi olmadığını ifade eden Sağlam, ''Nasıl başarıdan herkes pay alıyorsa, başarısızlıkta da herkes üstüne düşen sorumluluğu almalı. Bizim camiamızda bu işi yapanlar arasında bu olgunlukta insanlar var. Ağır bir mağlubiyet aldık. Ama genel durum itibariyle karamsarlığa düşecek bir durum yok'' şeklinde konuştu. Fenerbahçe maçı sonrası alınan PAF takımıyla maçlara çıkma kararı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Ertuğrul Sağlam, ''Bunu başkana sormak lazım, ama çok ciddi bir karardı. Ancak oluşan bu durum neticesinde sonuç itibariyle oyuncular da istekli olması sonucunda Sivasspor maçı için karardan vazgeçtik. Daha sonra olayı tekrar değerlendiririz'' diye yanıtladı. Ertuğrul Sağlam, taraftarlardan da Sivasspor maçına gelmelerini istedi. "MAÇIN ANALİZİNİ YAPACAĞIZ'' Ertuğrul Sağlam, Liverpool karşısında alınan 8-0'lık yenilginin analizini yapacaklarını söyledi. İngiliz ekibini 2-1 yendikleri maç öncesi taraftarların oluşturduğu atmosferin takım üzerinde olumlu etkide bulunduğunu ifade eden siyah-beyazlı çalıştırıcı, ''Ülke olarak da bu maça farklı bakıyorduk. Futbolcular bundan olumlu etkilenmişti. Yenilgi çok taze. Liverpool maçının değerlendirmesini yaptık. Tekrar izleyip, nerelerde hata yaptık diye analizini de gerçekleştireceğiz. Tekrar olmaması adına çalışmamızı yapacağız. 8-0'ın izahı yok. Anormal bir durum. Mazeret sayarsak çok şey çıkar. Böyle hataları beklemiyorduk. Yediğimiz golün çoğunu bireysel hatalardan kalemizde gördük. Bu kadar olmaması gerekiyordu. Futbolda dönen topların ne kadar önemli olduğunu hepimiz yaşıyoruz. Kendilerini uyarıyoruz. Ama maalesef zaman zaman bu sıkıntılarla karşılaşıyoruz'' dedi. Sağlam, Liverpool gibi bir devi yenen bir takım olarak, Marsilya'yı da yenebileceklerini vurgulayıp, ''Son Porto maçında da daha iyi şeylerin olabileceğini düşünüyorum. Allah umarım bize o güzel günleri yaşatacak'' dedi
__________________ |
| | |