![]() |
| | #6 (permalink) |
| Server Op ![]() ![]() | --->: Okul Öncesi Eğitim-3 Özbakım Becerileri 1. Elini, yüzünü yıkar, kurular. 2. Kendi kendine giyinir-soyunur. 3. Giysilerindeki düğmeleri çözer-ilikler. 4. Yemek yerken uygun araç-gereci kullanır. 5. Dişlerini fırçalar. 6. Saçlarını tarar. 7. Bıçakla yumuşak nesneleri keser. 8. Bıçakla ekmeğine yumuşak nesneleri sürer. 9. Ayakkabılarını bağlar. 10. Tabağına servis tabağından yiyecek alır. 11. Duruma ve hava şartlarına uygun giyecekleri seçer. 12. Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri yapar. Sosyal-Duygusal Gelişim 1. Toplum içinde kendisinden beklenen uygun davranışları gösterir. 2. Kızgınlık, mutluluk, sevgi gibi duygularını belli eder. 3. Başkalarının duygularını anlar. 4. Kurallı oyunların kurallarına uyar. 5. Başkalarına oyunun veya etkinliğin kurallarını açıklar. 6. Sorumluluk alma ve kurallara uyma davranışlarını gösterir. 7. Kendine güven duyar. 8. Yeni ve alışılmamış durumlara uyum sağlar. 9. Yapı-İnşa oyunları plânlar ve oynar. 10. Grup kurallarına uyar. 11. Kendi arkadaşlarını kendisi seçer. 12. Zaman, yer ve ayrıntılarla ilgili bilgi verildiğinde gerçeğe yakın dramatik oyunlar oynar. 13. Sorulduğunda ailesi ile ilgili bilgi verir. 14. Sorulduğunda adresini ve telefon numarasını söyler. 15. İş birliğine dayanan oyunlara katılır. 16. Kendisini ifade etmede özgün yollar kullanır. 17. Duygusal durumunu ifade etmede dramatik oyunu ve çeşitli araçları kullanır. 18. İstediklerine ulaşmada sosyal olarak kabul edilebilir davranışlar gösterir. 19. Kendi cinsiyetinden memnuniyet duyar. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Server Op ![]() ![]() Join Date: Sep 2006 Kullanıcı No: 1
: 259 Rep Puanı : 747887 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Okul Öncesi Eğitim-3 Bilişsel Gelişim 1. Bedeninin parçalarını kendi üzerinde adlandırır ve resimle eşleştirir. 2. Artık materyalleri kullanarak özgün bir ürün oluşturur. 3. 10-25 parçalı yap-bozu yapar. 4. Aynı dokuya sahip 6-10 nesneyi eşleştirir. 5. Aynı dokuya sahip 6-10 nesneyi gruplar. 6. İki üçgeni birleştirerek kare yapar. 7. 20'ye kadar atlamadan sayar. 8. 1-10 arasında verilen nesne grupları ile rakamları eşleştirir. 9. Nesneleri kullanarak toplama ve çıkarma yapar (1’den 10’a kadar). 10. Yaşadığı şehrin ve sokağın adını söyler. 11. Dün, bugün ve yarın ile ilgili konuşur. 12. Daha önce dinlediği öyküleri içeriğine uygun olarak anlatır. 13. Nesneleri bir özelliğine göre (renk,şekil,boyut gibi) gruplandırır. 14. Sorulan sorulara kendine özgü cevaplar verir. 15. Nesnelerin bir sıra içindeki konumunu (birinci, ikinci, üçüncü gibi) isimlendirir. 16. Haftanın günlerini sırasıyla söyler. 17. Kısa bir süre gösterilip gizlenen resimdeki nesneleri hatırlar. 18. Sağını- solunu gösterir. 19. Gösterilen iki resimden birinde var olan farklılıkları gösterir. 20. Günlük yaşamda kullanılan sembolleri tanır. 21. Yarım ve bütün olan nesneleri gösterir. 22. Belli bir olaydan sonra ne olacağını tahmin eder. 23. Nesneler arasındaki benzerlik ve farklılıkları gösterir. 24. Eşleştirme, ilişki kurma, gruplandırma ve sıralamayı neye göre yaptığını açıklar. 25. Basit neden- sonuç ilişkilerini açıklar. 26. "En az, en çok, birkaç"ın anlamını bilir ve uygun davranışı gösterir. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Süper Moderatör ![]() Join Date: Apr 2007 Kullanıcı No: 3724 Age: 22
: 80 Rep Puanı : 540230 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Okul Öncesi Eğitim-3 Çalışmayı çok beğendim chaos .. ve bir anasınıfı öğretmeni adayı olarak: '' 7 ÇOK GEÇ '' diyorum.. .
__________________ . Kalbimden Dü$er Sevi$meler .. . |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Daimi Üye ![]() ![]() Join Date: May 2007 Kullanıcı No: 4045
: 332 Rep Puanı : 572756 Rep
Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Okul Öncesi Eğitim-3 eline saalık
__________________ ![]() nedervişlergelmiştia leme nebağrıyanıkYunuslar ,, şimdihancınınbirsoru sundasaklıydıhercüml e şimdihanınkütüphanes indesaklıydıbirrüya adımderviş,,adım bilmiş,,adımhiç,,adı m sonsuzlukaynasındabi rkervan Last edited by nOktaLıV!rgüL; 03.06.07 at 06:54. |
| | |
![]() |
| Tags |
| okul, ncesi, egitim3 |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |