![]() |
| | #1 (permalink) |
| Süper Üye ![]() | Yıldız Çıkarmalıyız 'Yıldız çıkarmalıyız' Galatasaray Cafe Crown'un coachu Murat Özyer, ULEP Kupası'nın perde arkasını anlattı. ULEB Kupası’nda yarı final oynayarak tarihi bir başarı elde eden Sarı - kırmızılı takımın başarılı coachu Murat Özyer, Avrupa arenasında 10 yıllık aradan sonra ilk kez yer almalarına karşın takdir edilecek bir seviyeye ulaştıklarını belirterek, “Artık geri adım atamayız. Bayrağı yukarı diktik, hep daha ileriye adım atmalıyız” dedi Galatasaray Cafe Crown basketbol takımının genç ancak tecrübeli coachu Murat Özyer, ULEB Kupası’nda yarı final oynayarak 10 yıldır Avrupa arenasında görünmeyen Galatasaray’ın adını yeniden Avrupa’ya duyurduklarını, ancak bunun sadece bir “başlangıç” olduğunu söyledi. Özyer, ilk kez yer aldıkları bir kupada ilk dörde kadar yükselmelerinin takdir edilmesi gereken bir durum olduğunu, fakat bayrağı her yıl daha yukarı taşımanın esas hedef olduğunu vurguladı. Başarılı coach, turnuvada oynadıkları üç maç sonunda çıkardıkları çok önemli dersler olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Aslında birkaç konuda önemli mesajlar aldığımızı düşünüyorum. Galatasaray olarak sponsorumuz Cafe Crown ile birleşmenin bu başarıda çok önemli bir nokta olduğunu düşünüyorum. İkincisi bize bu turnuvanın teknik anlamda bir getirisi olacağına inanıyorum. Hem sert müdafaanın ne anlama geldiğini gördük, hem de bu sert müdafaaya karşı nasıl hücum edersek başarılı oluyoruz, nasıl bocalıyoruz onu gördük. Bunu Türkiye Ligi’nde de dış etkenlerin izin verdiği ölçüde uygulayacağımızı düşünüyorum. Başka önemli bir unsur olarak da futbol takımımızın daha önce çözdüğü, ama basketbol takımımızın çok uzun senelerdir çözemediği birşeyin karşımıza büyük harflerle geldiğini düşünüyorum. “Yıldız çıkarmalıyız” “ULEB Kupası’nda şampiyon Joventut Badalona küme düşmüş bir takım. Oradan Avrupa şampiyonluğuna kadar geldiler; ligde de Real Madrid’i takip ediyorlar. Buralara nasıl geldiklerini iyi incelememiz lazım. Şu anda ilk beşinde üç tane kendi bünyesinden yetiştirdiği Avrupa çapında yıldız oyuncuları var. Dolayısıyla Galatasaray Cafe Crown olarak bizim kendi öz kaynaklarımızı yaratmanın zamanının çoktan geldiğini düşünüyorum. Çünkü bizim bütçemiz hiçbir zaman Avrupa’daki birçok takım gibi olmayacak. Bizim kendi değerlerimizi kendimiz yaratmamız lazım. Belki kendimize sadece alt altyapı için sponsor arayacağız. Altyapımızdan çıkan son oyuncu Kerem Tunçeri. Bence yenilerini yaratmamız lazım. Bence en önemli getiriler bunlar diye düşünüyorum.” “Lobi oluşturmak şart” “Oyuncularımızı n çoğunun böyle bir Avrupa Kupası tecrübesi yoktu. ULEB Kupası bizim için bir şanstı. İnsan her zaman ilk dörde kalamıyor. Daha önceden bu tip organizasyonları televizyondan takip ediyorduk. Organizasyonun içinde olayın ne boyutlarda olduğunu gördük. Uzun seneler bu işe yatırım yapmanız lazım. Lobiniz olması da lazım. Saha dışında da birtakım organizasyonlar içinde olmanız gerekiyor. Avrupa arenasında 10 yıldır ismimizin anılmaması bizim için bir dezavantajdı. Biz bu kupanın genç bir takımıyız. Herkes ismimizi duydu. Ancak bunu tekrar edebilmemiz lazım. Artık Galatasaray buradan geri adım atamaz. Bayrağı yukarıya dikti. Hep daha ileriye adım atmayı öğrenmemiz gerekiyor.” “Türklere iş düşüyor” “Ben bu turnuvanın kazanımlarıyla Türkiye Ligi’nde de ivme kazanacağımıza inanıyorum. Ancak tabii Türkiye’de her anlamda çok objektif bir ortam olması lazım. Tabii ayrıca Türkiye’de 3 + 2 kuralı var. Buradaki kazanımları artıya dönüştürmek için Türk oyuncuların kendilerini çok iyi hazırlamaları gerekiyor. Ligde üç maçımız kaldı. Sonra da play - offlar var. Türk oyuncuların katkısına çok ihtiyacımız var. başarı için bu çok gerekli olacak.” Çifte erteleme Sarı - kırmızılı takımın Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile ligin 28. haftasında oynaması gereken, ancak ULEB Kupası maçları nedeniyle 16 Nisan çarşamba gününe ertelenen karşılaşma, 23 Nisan çarşamba gününe kaydırıldı. Basketbol Federasyonu Ligler Direktörlüğü’nün, dün yurda dönen sarı - kırmızılıların yoğun maç trafiğini gözönüne alarak böyle bir karar aldığı ifade edildi. Havada panik Basketbolda ULEB Kupası’nda yarı final oynayarak tarihi bir başarı elde eden Galatasaray Cafe Crown dün yurda döndü. Milano’dan THY’nin tarifeli uçağıyla İstanbul’a dönüş sırasında ise havada heyecanlı anlar yaşandı. Uçağın iniş için alçaldığı sırada, kuleden gelen uyarı üzerine aniden havalanması nedeniyle yolcular kısa süreli panik yaşadı. Sarı - kırmızılı basketbolcuların da yer aldığı uçak daha sonra herhangi bir sıkıntı yaşanmadan Atatürk Havalimanı’na indi. Robert Hite bir hafta yok Galatasaray Cafe Crown’ın ULEB Kupası Sekizli Finali’ndeki en başarılı ismi olarak göze çarpan ancak yarı final maçının son dakikalarında dizinden sakatlanan Robert Hite’ın bir hafta süre ile dinlendirileceği açıklandı. Dizinde ödem oluşan Hite’ın sakatlığının ciddi olmadığı ancak haftasonu Oyak Renault ile Bursa’da oynanacak lig maçında da büyük olasılıkla forma giyemeyeceği öğrenildi |
| | |
![]() |
| Tags |
| yildiz cikarmaliyiz |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |