![]() |
| | #1 (permalink) |
| PİA,PUSUDAKi RESİMLER,RÜZGAR GÜLÜ PİA ne olur kim olduğunu bilsem pia'nın ellerini bir tutsam ölsem böyle uzak uzak seslenmese ben bir şehre geldiğim vakit o başka bir şehre gitmese otelleri bomboş bulmasam içlenip buzlu bir kadeh gibi buğulanıp buğulanıp durmasam ne olur sabaha karşı rıhtımda çocuklar pia'yı görseler bana haber salsalar bilsem içimi büsbütün yıldız basar bir hançer gibi çıkıp giderdim ben bir şehre geldiğim vakit o başka bir şehre gitmese singapur yolunda demeseler bana bunu yapmasalar yorgunum üstelik parasızım pasaportsuzum ne olur sabaha karşı rıhtımda seslendiğini duysam pia'nın sırtında yoksul bir yağmurluk çocuk gözleri büyük büyük üşümüş ürpermiş soluk ellerini tutabilsem pia'nın ölsem eksiksiz ölürdüm. PUSUDAKİ gece bir anda yıldız bahçe bir anda çiçek uzaktan denizin kokusu karanlıkta kımıldayan böcek içimi bir anda aydınlatır mimozalar bir anda yaşamak yeniden güzel yepyeni bir aşk pusuda hazır RESİMLER -I- ateşten köpekler yalıyor sütlü meme uçlarını zebaniler kazımış cehennem yalazı saçlarını azrail gelir nefes nefese teslim alır elbet yanardağ ağzı cinselliğinden kazığa çakılmış kadını -II- camların ardında çınar camlardan yemyeşil yığılan güneş ışığı acı sarı bir arı vızıldar vurup kendini o duvardan bu duvara kadının bütün gözleri ışık bulaşığı erimiş gümüş mü dökülmüş öyle parıltılı ve yoğun tırnaklarının yaldız güneşi yansıtıyor parmaklarını kımıldattıkça sanki alüminyum kadının pençelerinde oğlan çocuğu on üç yaşlarında ancak sarışın akça pakça soyulmuş muz dersiniz kokulu ve yumuşak kadının altın dişleri her yanına batıyor her değdiği yeri yakarak soluğu dilinden kulak içlerine ışık zerrecikleri bırakarak kadın iri çekme burunlu kırkına yakın çıplak ışık sızıyor hücrelerinden ter yerine körpe erkekliğini kapmış oğlanan -kendini tutmasa- koparıp yutacak RİNNA - RİNNAN - NAY melengecin dalinda cifte sigircik diley cifte sigircik cigerime ates degdi oley diley oley gencecik zehir pamuk irgatligi gavur gundelikcilik rinna-rinnan-nay yuregim bolundu lay damarlarim delindi kan gider kan gider melengecin dalinda cifte saksagan diley cifte saksagan boynumda donup batir oley diley sol kahbe devran aglarim bir yandan kan kusarim bir yandan rinna-rinnan-nay ellerim kirildi lay gozum seli duruldu kum gider kum gider melengecin dalinda cifte guvercin diley cifte guvercin egnimde goynek yok oley diley ayagim yalin olursem kahrimdan oldugum bilin rinna-rinnan-nay yollarim kapandi lay bulutlar parcalandi gun gider gun gider melengecin dalinda cifte ispinoz diley cifte ispinoz aziktan yetimim oley diley katiktan oksuz dirliksiz duzensiz hanidir hurriyetsiz rinna-rinnan-nay kunyemiz yazildi lay kervanimiz dizildi can gider can gider RÜZGAR GÜLÜ Önümden çekilirsen İstanbul görünecek Nerede olduğumu bileceğim Sisler utanacak eğilecek Ağzının ucundan öpeceğim Saçına kalbimi takacağım Avcunda bir şiir büyüyecek Nerede olduğumu bileceğim Bu çıplak geceler yok mu Bu plak böyle ağlamıyor mu Camları kırmak işten değil Delirecek miyim neyim Kirpiklerimden mısra dökülüyor Kenya'da simsiyah yalnızım Yoksul bir şilepte gemiciyim Malezya'da yük bekliyorum Önümden çekilirsen İstanbul görünecek Nerede olduğumu bileceğim Gözlerini söndürme muhtacım Ben senin aydınlığına muhtacım Yepyeni bir ilkbahar harcayıp Bir yaz boğup bir sonbahar harcayıp Rüzgar gülünü arayacağım Oran'da Pernanbouc'ta Tombuktu'da Vinçler yine akşamları indirecekler Yine karanlığa bulaşacağım Gözlerin rüzgarda savrulacak İkimiz iki sap buğday olsak Sen benim olsan, ben senin olsam Bir gece vakti aklına gelsem Uykunu tutsam bırakmasam Seni kucaklasam, kucaklasam Birbirimizin kalbini dinlesek Dünyanın kalbini dinlesek Büyük ateşler yaksalar İki güvercin uçursalar Nerede olduğumuzu bilsek | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| pia, pusudaki, resimler, rzgar |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |