![]() |
| | #1 (permalink) |
| Süper Üye ![]() ![]() | KORKUNUN İSİ ,,MAHUR BESTE,,MARİA MİSSAKİAN KORKUNUN İSİ kederli bir ağustostu mehtabı ölüm tehlikesi tellerde bir vınlama elektriğin titremesi adeta gümüş kaplama yağlı beyaz bir taksi bebek'te unutulmuştu cihangir'e son müşterisi gece böcekleri sustu kadın değil koyu sinema bir renkli film güzelliği içi hayli eskimiş ama yosmalığı kusursuzdu cıgara bir cıgara daha besbelli eksiklendiği dolmabahçe'de kustu hem sarhoş hem huzursuzdu hayatı büyük bir yanılma pektaş holding'in metresi yani sırılsıklam mutsuzdu kul köle olmuştu adama gençken ne kadar korkusuzdu yaşlandıkça artıyor endişesi gecelerdir uykusuzdu bu da gelmişti başına herhalde başka bir kız buldu etine dolgun genç irisi adam ondan soğumuştu az kaldı kovulmasına kederli bir ağustostu acı sular geliyor ağzına gözlerinde korkunun isi MAHUR BESTE Şenlik dağıldı bir acı yel kaldı bahçede yalnız O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız Gitti dostlar şölen bitti ne eski heyecan ne hız Yalnız kederli yalnızlığımızda sıralı sırasız O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız Bir yangın ormanından püskürmüş genç fidanlardı Güneşten ışık yontarlardı sert adamlardı Hoyrattı gülüşleri aydınlığı çalkalardı Gittiler akşam olmadan ortalık karardı Bitmez sazların özlemi daha sonra daha sonra Sonranın bilinmezliği bir boyut katar ki onlara Simsiyah bir teselli olur belki kalanlara Geceler uzar hazırlık sonbahara MARİA MİSSAKİAN yüksekkaldırım'da bir akşam maria missakian'ı düşündüm eğer kendimi bıraksam yağmur olabilirdim yağardım kasım'da bir çınar olurdum yaprak yaprak dökülürdüm kalbimi sıkı tutmasam döküp saçıp boşaltsam içimde yükselen şiiri kaldırımlara döküp harcasam gözleri balıkçıl gözleri dudaklarında tutup rüzgarı maria missakian adında biri gelse göğsüne kapansam gece gölgesine sokulsam gökyüzünde bulutlar büyüseler yağmuru dinlesem anlatsam şimşekler kırılıp dökülseler bizi sokoklarda bıraksalar leylekler üşüyüp gitseler dönüp arkalarına bakmadan yine akşam oldu Attilâ İlhan üstelik yalnızsın sonbaharın yabancısı belki paris'te maria missakian avuçlarında bir çarmıh acısı gizlice bir sefalet gecesi çocuğunu boğarmış gibi boğup paris'i sana kaçmayı tasarlar her akşam |
| | |
![]() |
| Tags |
| korkunun, isi, mahur, beste, maria, missakian |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |