![]() |
| | #11 (permalink) |
| --->: Azeri dilinden aşk Şiirleri:) Dayanin calmayin sonuncu zengi Yoxsa ureyime toxunacaqdir Bir zaman -GEL- deye o dogma sesde Bir hicran negmesi oxunacaqdir Zengcalan ne olar elini saxla Bu sagird omrumu uzat bir azda Bu mekteb,bu bina,bax...bu divarlar Menim olmayacaq zeng vurulanda Hele bir-birinden ayri dusecek Nece konul dostum,yaxin yoldasim O sarikoynekli,guleruz lu qiz Daha olmayacaq sinif yoldasim Qoyun bir defe de -menimdir-deye Sinif otagimi suzum doyunca Telesme zengcalan,bunun ucun sene Minnetdar olaram omrum boyunca Cagirsin lovheye meni muellim Bir misal versin ki,asan olmasin 3 saat calisib,hell edim onu Teki arzum budur zeng vurulmasin Ureyim titreyir yad eledikce Mektebe getdiyim o ilk cagimi De,burda nece qoyub gedim men? Arxasi cantali ushaqligimi Durub cerge ile muellimlerim Baxirlar uzume sozu var kimi Bu dogma mehriban sen baxishlara ELVIDA demeye dilim gelermi?
__________________ ' ![]() ....DüŞ''düŞLEr£.... KaLbindeki SüTü TükeTmediLer mi? ιℓєтιşιм мαιℓι: | |
| | |
| | #12 (permalink) |
| KoRuYuCu MeLeK ![]() Üyelik tarihi: Sep 2006 Nerden: is†۞ηßٺL
Rep Gücü : 4836 Rep Puanı : 477348 Rep Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Azeri dilinden aşk Şiirleri:) Bu esgin sonu yox! Niye gorusduk? ! Niye dogmalasdiq , nece ayrilaq? Bu nece sevgidir olecek, gulum, Xatire -kederi qalacaq ancaq. Tanrim, gunahim ne, bu ceza nedir? Neler goreceyem, yaziq gozlerim? Danisdim , sozumde qem cicekledi , Danisdim, dilimde yandi sozlerim. De gorum bele mi gelir mehebbet , Bu sevda icimi goyneden yara . Bu gunden men gerek ozumden qacam, Uz tutub yol geden ayriliqlara. Uz tutub yol gedim, gorum qem nedi, O ''yaziq'' Fuzuli ne cekib -gorum . Nakam sevgilerin heykeli kimi Bir gun mezarimdan dikelib -gorum... Gorum, min il kecir yene dunyada, Her seyden ucada esq var, sevda var. Yene Eslilerin donu sirlidir Sevsem Kerem eyler meni sevdalar. Umulmaz bu sevda, darixma konlum, Gel bu qem icinde temizlen, arin Meni men eyledi bu ayriliqlar Neylim, yolcusuyam, ayriliqlarin. Deyirsen ayrilaq, ayrilaq - ne qem? Bu esqi sirr kimi qelbinde gizde Bu gunden baslayir seadetimiz, Bu gunden baslayir faciemiz de..
__________________ ' ![]() ....DüŞ''düŞLEr£.... KaLbindeki SüTü TükeTmediLer mi? ιℓєтιşιм мαιℓι: |
| | |
| | #13 (permalink) |
Rep Gücü : 4836 Rep Puanı : 477348 Rep Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Azeri dilinden aşk Şiirleri:) Iller xestesiyem senin esqinden, Senin hicrinden ve gozlerinden. Aylar kecse de, vaxtim otse de, Yene de senin hesretindeyem. Hemdem-xeyal olub ucsam goylerde Sehneye cixib oxusam yene Kimnense gulub danissam bele Onsuz da senin hesretindeyem. Gozumun yasi sel kimi axsa, Ureyimin ici gul kimi solsa Omrumun fesli sona catsa da Bil ki senin hesretindeyem...
__________________ ' ![]() ....DüŞ''düŞLEr£.... KaLbindeki SüTü TükeTmediLer mi? ιℓєтιşιм мαιℓι: |
| | |
| | #14 (permalink) |
Rep Gücü : 4836 Rep Puanı : 477348 Rep Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Azeri dilinden aşk Şiirleri:) Sen deme tezeden sevmek olarmış Tale de tezeden güle bilermiş Küsüb gözü yaşlı geden mehebbet Peşiman-peşiman döne bilermiş Sen deme tezeden sevmek olarmış Köhne yaraları vaxt, zaman silir Kesilen budaqla ölen ağaclar Teze pöhrelerle dirile bilir Ağlaya-ağlaya dünyaya gelib, Biz ana südüyle gülmemişikmi? Her axsam sapsarı batan güneşi Her seher tezeter görmemişikmi? Çixarsan qelbinden öten sevginin, Bir gün de tenhalıq sıxacaq seni Kimese etdiyin yaxşılıq kimi Mehebbet qarşına çıxacaq senin Ilk sevgi yuvadan düşen quşcuğaz, Körpe qanadları pöhrelenmeyib Mecnunun ahıyla uçan mehebbet Min hiyle eliyle yere enmeyib... Men ki görmemişem sevgini susan Mehebbet zirvede beslenen qarmış Kim deyir, bir defe sevilir insan, Sen deme her zaman sevmek olarmış.
| | |
| | #15 (permalink) |
Rep Gücü : 4836 Rep Puanı : 477348 Rep Seviyesi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --->: Azeri dilinden aşk Şiirleri:) Men soyuqdan titreyende, gunesh oldu mene sevgim Susuz qelbim inleyende, yaqish oldu mene sevgim. Men doyushde done-done, dushmenlere gerdim sine Gulub ecel gullesine, siper oldu mene sevgim. Goz yashlarim boqdu meni, dunya tezden doqdu meni, Ureyine yiqdi meni, melhem oldu mene sevgim. Men hey getdim yorulmadim, chox vurdular qirilmadim, Qaya oldum yarilmadim, quvvet oldu mene sevgim. Sebr verdi, dozum verdi, gormek uchun gozun verdi, Ayriliqa izn verdi, dushmen oldu mene sevgim. Revadirmi hesret chekim, men bu yashda mohnet chekem, Ureyimden gelib kechen, qelpe oldu mene sevgim. Nesrin, il de chatir sona, bu sevgiden usansana, Seni qoydu yana-yana, nisgil oldu sene sevgin.
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| azeri siirleri |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |