21.03.08, 04:26
|
#8 (permalink)
|
| Administrator
| --->: Parti Kapatma Davası ve Görüşlerimiz [Tartışma Platformu] Alıntı: rocker_girl´isimli üyeden Alıntı
ßen dediklerimi her ne kadar silinsede (ki ki$iliqime tecavuz edici sözler silinmezken) yine de vurquluyorum. neyse ßurda qoru$lerimizi dile qetirmek yanLi$mi$ | hayır öyle bir şey yok. düşünceni belirtmen yanlış değil, öyle olsaydı bu tartışma ortamını oluşturmazdık.
yanlış olan, saldırı ve tahrik içerikli düşünceler sarf etmenizdi.
bu yüzden yazdığınız mesaj silindi ve konu geçici bir süre kapatıldı.
bu arada, cevap hakkı doğan arkadaşlar düşüncelerini katılılıyorum ya da katılmıyorum tarzında belirtsin. bu şekilde saygıyı elden bırakmadan ve ipin ucunu kaçırmadan kontrollü bir şekilde tartışabiliriz.
arkadaşlar bir de, kulaktan duyma haberleri değil, kendi gördüğümüzü ve duyduğumuzu konuşalım.
ben de sorular şeklinde konuya boyut kazandırmaya çalışayım;
1. hukuk sistemimiz ve yargı organlarımız görevini mi yapıyor, reformların ve kalkınmanın önünde engel olarak gerici bir duruş mu segiliyor?
2. davadan sonra para piyasaları ve borsa çalkantılar geçirerek bir günde 20 milyar dolar zarar edildiği belirtiliyor. ekonomik açıdan getirdiği zararlar göz ardı edilebilir mi?
3. laiklik kavramını millet olarak yeterince biliyor muyuz, ülkemizde laiklik kavramı yerine oturmuş mu? birileri (örn yargı organı) demokrasinin odak noktasını teşkil eden TBMM'yi yok sayarak laikliği bir silah olarak mı kullanıyor?
4. basında çıkan haberlerden de anlaşıldığı üzere, Avrupa bu davayı gülünç karşılayarak yargı organımızın kendini yenilemesi gerektiğini belirtiyor. Avrupa'nın kanaatini doğru buluyor musunuz, bu görüşü nasıl değerlendiriyorsunuz ?
5. Akp'nin kapatılmasından (kapatılırsa) doğacak olan boşluğu, mevcut siyasi partiler arasından dolduracak bir hükümet kurulabilir mi?
6. oyların %50'ye yakınını alarak iktidar olmuş bir partiyi kapatmak ülkemizi bir kaosa sürüklermi? ve hep korkulan şey olan bölünmeye götürür mü?
tartışmanın ilerleyişine göre yeni sorular gelecektir..
yorum sizlerin... |
| |